6-05-2024, 23:54 0 Gündəm / Cəmiyyət

Bundan sonra soğan qabığını ATMAYACAQSINIZ - EKSKLÜZİV

Bundan sonra soğan qabığını ATMAYACAQSINIZ - EKSKLÜZİV
Böyüklərdən "Xörəyin dadlı bişməsi üçün soğanını bol etmək lazımdır", ifadəsini tez-tez eşidirik. Üstəlik, tək xörəklərə deyil, salatlara da xüsusi ləzzət qatan soğanın lazımsız bilib atdığımız qabığı da faydalı imiş.

Ulusum.az xəbər verir ki, bu xəbərdən sonra soğanın qabıqlarını tullamayacaqsınız.

Evdə soğan varsa, dərhal bunu sınayın:

Soğan qabıqlarını qaynadıb içmək bir çox probleminizi həll edəcək.

Soğan qabığı çayı nəyə faydalıdır?

Soğan qabığından hazırlanan çayının sağlamlığımız üçün möcüzəvi faydalarını sizə təqdim edirik:

Soğan tərkibindəki güclü vitamin və minerallar sayəsində ən müalicəvi qidalardan biridir.
Mətbəximizdə tez-tez istehlak edilən soğanın qabığından hazırlanan çayın çoxsaylı xeyri var.

Əsrlər boyu xalq təbabətində bu metoddan geniş istifadə olunub.

Soğan qabığı çayında güclü antioksidanlar var. Bu antioksidanlar bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qoruyur.

Digər tərəfdən, xroniki xəstəliklərin riskini azaldır. Bundan əlavə, tərkibindəki flavonoidlər sayəsində ürək sağlamlığını dəstəkləyir və qan təzyiqini aşağı salır.

Soğan qabığı çayı böyrəkləri təmizləyir, ödemi aradan qaldırır, boğazı təmizləyir, ağız və diş sağlamlığını qoruyur.

Soğan qabığı çayının tərkibində olan "quercetin" kimi komponentlər iltihabı azaldan təsirə malikdir.

Bu, birgə ağrı kimi narahatlığı aradan qaldırmağa kömək edir.

Aymirə Ağamirova

Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: