Özü qədər yarpaqları da FAYDALI... EKSKLÜZİV
Qoz yarpaqlarının faydalarını saymaqla bitməz.
Ulusum.az saytı bu dəfə vitaminlərlə zəngin olan qozun yarpaqlarının orqanizmimizə faydasını araşdırıb.
Adətən iyun ayında toplanan qoz yarpaqları son dərəcə faydalıdır. Bu yarpaqlardan hələ qədim zamanlarda bir çox xəstəliklərin müalicəsində istifadə olunurdu.
Təbiətin bizə bəxş etdiyi bir çox bitki və meyvələrin faydaları olduğu kimi, qoz yarpaqları da sağlamlığımız üçün əvəzsiz vasitədir.
Belə ki, qoz ağacının yarpaqları qaynadılıb içildikdə aşağıdakı faydaları təmin edir:
1. Antioksidant Təsir:
Qoz yarpağı çayı antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir. Antioksidantlar bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qoruyur və hüceyrələri yeniləyir.
2. İltihab əleyhinə:
Qoz yarpağı çayı orqanizmdə iltihab əleyhinə təsirə malikdir. Bu şəkildə bir çox iltihablı xəstəliklərin müalicəsinə kömək edə bilər.
3. Həzm Sistemi Sağlamlığı:
Qoz yarpağı çayı həzm sisteminə müsbət təsir göstərir. Həzm problemlərinə qarşı kömək edə bilər və həzm sisteminin nizamlı işləməsini dəstəkləyə bilər.
4. Qanda şəkəri balanslaşdırır:
Qoz yarpağı çayı qan şəkərini balanslaşdıran xüsusiyyətlərə malikdir. Bu xüsusiyyəti sayəsində diabet xəstələrinə qan şəkərini nəzarət altında saxlamağa kömək edə bilər.
Necə İstifadə etməli?
Bir neçə qoz yarpağını bir stəkan su ilə qaynadıb 5 dəqiqə gözlədin. Dəmləndikdən sonra içməyiniz tövziyə olunur.
Dərdi verən dərmanını da verər, deyiblər. Çoxsaylı x\stliklər olduğu kimi, dərmanı da canlı təbiətimizdə mövcuddur. Bu və digər faydalı məsləhətlərə əməl etməklə sağlam olun...
Aymirə Ağamirova
Ulusum.az saytı bu dəfə vitaminlərlə zəngin olan qozun yarpaqlarının orqanizmimizə faydasını araşdırıb.
Adətən iyun ayında toplanan qoz yarpaqları son dərəcə faydalıdır. Bu yarpaqlardan hələ qədim zamanlarda bir çox xəstəliklərin müalicəsində istifadə olunurdu.
Təbiətin bizə bəxş etdiyi bir çox bitki və meyvələrin faydaları olduğu kimi, qoz yarpaqları da sağlamlığımız üçün əvəzsiz vasitədir.
Belə ki, qoz ağacının yarpaqları qaynadılıb içildikdə aşağıdakı faydaları təmin edir:
1. Antioksidant Təsir:
Qoz yarpağı çayı antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir. Antioksidantlar bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qoruyur və hüceyrələri yeniləyir.
2. İltihab əleyhinə:
Qoz yarpağı çayı orqanizmdə iltihab əleyhinə təsirə malikdir. Bu şəkildə bir çox iltihablı xəstəliklərin müalicəsinə kömək edə bilər.
3. Həzm Sistemi Sağlamlığı:
Qoz yarpağı çayı həzm sisteminə müsbət təsir göstərir. Həzm problemlərinə qarşı kömək edə bilər və həzm sisteminin nizamlı işləməsini dəstəkləyə bilər.
4. Qanda şəkəri balanslaşdırır:
Qoz yarpağı çayı qan şəkərini balanslaşdıran xüsusiyyətlərə malikdir. Bu xüsusiyyəti sayəsində diabet xəstələrinə qan şəkərini nəzarət altında saxlamağa kömək edə bilər.
Necə İstifadə etməli?
Bir neçə qoz yarpağını bir stəkan su ilə qaynadıb 5 dəqiqə gözlədin. Dəmləndikdən sonra içməyiniz tövziyə olunur.
Dərdi verən dərmanını da verər, deyiblər. Çoxsaylı x\stliklər olduğu kimi, dərmanı da canlı təbiətimizdə mövcuddur. Bu və digər faydalı məsləhətlərə əməl etməklə sağlam olun...
Aymirə Ağamirova

Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Cəmiyyət
Dünən, 20:30
Gülbəniz Camalova qəfil vəfat etdi
---
Dünən, 18:08
2026-cı il Azərbaycanda “Şəhərsalma və Memarlıq İli” elan olundu
Populyar Xəbərlər
Özbəkistanda Azərbaycan mətbəxinin dadını hiss etmədən dönmək olmaz VİDEO
Azərbaycan–Özbəkistan rəssamlarının dostluq sərgisi
Universitetdə tələbə müəllimə bıçaqla hücum etdi – cinayət işi açıldı VİDEO
“Könül dəftərim” – səssiz qalan sənətə səs verən sənədli film layihəsi
"Sevginin vətəni yoxdur" tamaşası teatrsevərlərlə görüşdü
Yaşla bağlı əzələ zəifliyinin qarşısını alan zülal kəşf edildi
