Qızılı rəngli, yumşaq və qatı mürəbbəli piroq
Bu reseptlə siz kəsildikdə axmayan, çox dadlı piroq hazırlaya bilərsiniz. O, sadə və büdcəyə uyğun inqrediyentlərdən bişirilir, içlik üçün isə hətta şəkərlənmiş mürəbbədən də istifadə etmək olar.
Sirr sadədir: mürəbbəni irmik və ya nişasta ilə qarışdırın (1 stəkan mürəbbəyə 2 x.q.), 15 dəqiqə gözlədin — nəticədə ideal qatılıq alınacaq.
Xəmir üçün:
200 q soyuq kərə yağı
180 q şəkər
1 yumurta
bir çimdik duz
320 q un
1 ç.q. qabartma tozu
Hazırlanma:
Yağı şəkərlə ovuşdurun, yumurta və duz əlavə edin.
Un və qabartma tozunu hissə-hissə əlavə edərək xəmir yoğurun.
Xəmiri 2 hissəyə ayırın: 2/3 hissəni formanın içinə yayın, kənarlarını qaldırın.
Hazırladığınız mürəbbəli içliyi əlavə edin.
Qalan xəmirin 1/3 hissəsindən nazik çubuqlar düzəldin və üstünə tor formasında yerləşdirin.
180°C-də 30–35 dəqiqə qızılı rəng alana qədər bişirin.
Nəticədə siz gözəl şəkildə dilimlənən, formasını saxlayan və çayın yanında “uşaqlıq dadı” verən unudulmaz piroq əldə edəcəksiniz.
Ulusum.az
Sirr sadədir: mürəbbəni irmik və ya nişasta ilə qarışdırın (1 stəkan mürəbbəyə 2 x.q.), 15 dəqiqə gözlədin — nəticədə ideal qatılıq alınacaq.
Xəmir üçün:
200 q soyuq kərə yağı
180 q şəkər
1 yumurta
bir çimdik duz
320 q un
1 ç.q. qabartma tozu
Hazırlanma:
Yağı şəkərlə ovuşdurun, yumurta və duz əlavə edin.
Un və qabartma tozunu hissə-hissə əlavə edərək xəmir yoğurun.
Xəmiri 2 hissəyə ayırın: 2/3 hissəni formanın içinə yayın, kənarlarını qaldırın.
Hazırladığınız mürəbbəli içliyi əlavə edin.
Qalan xəmirin 1/3 hissəsindən nazik çubuqlar düzəldin və üstünə tor formasında yerləşdirin.
180°C-də 30–35 dəqiqə qızılı rəng alana qədər bişirin.
Nəticədə siz gözəl şəkildə dilimlənən, formasını saxlayan və çayın yanında “uşaqlıq dadı” verən unudulmaz piroq əldə edəcəksiniz.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Dünən, 16:33
Kəskin çəki dayanması nə ilə bağlıdır?
Sağlamlıq
Dünən, 10:00
Toyuq korluğu və ya retinitis pigmentoza
Mətbəx
Dünən, 20:56
Kokoslu Topçular – Şirinliyin ən ləzzətli halı
Mətbəx
Dünən, 09:30
Kokoslu Topçular – Şirinliyin ən ləzzətli halı
Mətbəx
22-10-2025, 12:27
Qarışıq Turşu Resepti
Mətbəx
22-10-2025, 12:00
Qarabaşaq sevirsiniz?
Mətbəx
22-10-2025, 10:30
Mərci Kiftəsi Resepti
Populyar Xəbərlər
“Üç Onillik Rənglər Səfəri” – Erkin Arolun sənət aynasından baxış
Rənglərin Qardaşlığı Daşkənddə Birləşdi – Ulusum.az Sənətin Diplomatiyasını Yaradır
Şah-i Zinda – “Yaşayan Şah”ın Əbədi Abidəsi
Göz rəngini dəyişmək gələcəkdə ciddi fəsadlara yol aça bilər VİDEO
Göz problemləri vaxtında aşkarlanmasa, gec ola bilər - Göz Sağlamlığı Gecikməni Bağışlamır
Kəskin çəki dayanması nə ilə bağlıdır?
