Bu gün, 15:00 1 Mətbəx

Qızılı rəngli, yumşaq və qatı mürəbbəli piroq

Qızılı rəngli, yumşaq və qatı mürəbbəli piroq
Bu reseptlə siz kəsildikdə axmayan, çox dadlı piroq hazırlaya bilərsiniz. O, sadə və büdcəyə uyğun inqrediyentlərdən bişirilir, içlik üçün isə hətta şəkərlənmiş mürəbbədən də istifadə etmək olar.

Sirr sadədir: mürəbbəni irmik və ya nişasta ilə qarışdırın (1 stəkan mürəbbəyə 2 x.q.), 15 dəqiqə gözlədin — nəticədə ideal qatılıq alınacaq.

Xəmir üçün:

200 q soyuq kərə yağı

180 q şəkər

1 yumurta

bir çimdik duz

320 q un

1 ç.q. qabartma tozu

Hazırlanma:

Yağı şəkərlə ovuşdurun, yumurta və duz əlavə edin.

Un və qabartma tozunu hissə-hissə əlavə edərək xəmir yoğurun.

Xəmiri 2 hissəyə ayırın: 2/3 hissəni formanın içinə yayın, kənarlarını qaldırın.

Hazırladığınız mürəbbəli içliyi əlavə edin.

Qalan xəmirin 1/3 hissəsindən nazik çubuqlar düzəldin və üstünə tor formasında yerləşdirin.

180°C-də 30–35 dəqiqə qızılı rəng alana qədər bişirin.

Nəticədə siz gözəl şəkildə dilimlənən, formasını saxlayan və çayın yanında “uşaqlıq dadı” verən unudulmaz piroq əldə edəcəksiniz.

Ulusum.az

Şərhlər:
firuze
3 saat əvvəl

men mürebbe sevmirem bu piroqu alma ile elemek olar?

mürəbbə əvəzinə cem istifadə edə bilərsiz, alma da ola bilər, amma bişmiş cem halında.


Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: