Azərbaycan mətbəxinin sevilən ləzzətlərindən biri   “Üç Bacı” dolması Mətbəx
Azərbaycan mətbəxinin sevilən ləzzətlərindən biri olan “Üç Bacı” dolması həm görünüşü, həm də dadı ilə seçilir. Bu dolma üç fərqli tərəvəzin, badımcan, pomidor və bibərin eyni içliklə doldurulması ilə hazırlanır. Tərkibi: - 3 ədəd badımcan - 3 ədəd pomidor - 3 ədəd şirin bibər - 300 q qiymə (mal və ya qoyun əti) - 1 stəkan düyü - 1 baş...
8-10-2025, 12:30
Zəncəfilli toyuqlu düyü Mətbəx
Zəncəfilli toyuqlu düyü – Asan və ləzzətli Asiya yeməyi Ərzaqlar: - 1 parça zəncəfil (qabığı incə doğranmış) - 2-3 diş sarımsaq (doğranmış) - 1 ədəd toyuq döşü (kub şəklində doğranmış) - 1 ədəd soğan (doğranmış) - 1,5 stəkan düyü - 4 x.q. duru yağ - Duz, istiot – zövqə görə - 2,5 stəkan su - 1 x.q. istənilən sous (istəyə görə) - Üzəri...
8-10-2025, 09:12
Ulusumun Mətbəxində — Hinddən gələn şərbətli xırt-xırtlı “Jalebi” resepti! Mətbəx
“Jalebi” – Hind mətbəxindən şərbətli və xırt-xırtlı şirniyyat Xəmir üçün: - Un – 1 stəkan - Qarğıdalı nişastası – 2 x.q - Qatıq – ½ stəkan - Su – lazım olduqca - Duz – bir çimdik - Quru maya – 1 ç.q - Qızartmaq üçün duru yağ Şərbət üçün: - Şəkər – 1 stəkan - Su – ½ stəkan - Limon suyu – 1 ç.q - Hil və ya zəfəran (istəyə görə)...
7-10-2025, 13:00
Qəhvənin hazırlanma üsulları və növləri Mətbəx
Qəhvə içkisi hazırlamaq üçün təbii qəhvə dənələrindən, üyüdülmüş təbii qəhvədən, tez hallanan qəhvə konsentratından və müxtəlif qəhvə içkilərindən istifadə olunur. Qəhvə içkiləri 3 əsas qrupa ayrılır: Tərkibində 5-35% təbii qəhvə olan içkilər. Kasnı bitkisinin kökü əlavə edilmiş içkilər. Tərkibində təbii qəhvə və kasnı bitkisi olmayan...
7-10-2025, 11:00
Azərbaycan mətbəxində Braziliya ləzzəti: Yerfındıqlı Brigadeiro Mətbəx
Ulusumun mətbəxində Braziliya şirniyyatının ətri: Yerfındıqlı Brigadeiro Tərkibi: Brigadeiro üçün: 1 qutu qatılaşdırılmış süd 1 qutu qaymaq (krema) 50 qram üyüdülmüş yerfındığı Üzəri üçün: - 300 q karamel dadlı şokolad örtüyü - 50 q doğranmış yerfındığı Hazırlanışı: 1. Qatılaşdırılmış süd və qaymağı orta od üzərində qarışdıraraq qaynara...
7-10-2025, 10:30
Axşam yeməyində nə yeyəcəyinizi düşünürsünüz? Mətbəx
Sizə həm pəhriz rejiminizə uyğun, həm də doyumlu və yüngül bir yemək təklifimiz var! Bu resept sağlam qidalanmaq istəyən, amma dad və ləzzətdən imtina etməyənlər üçündür. Toyuq filesi, yaşıl lobya və təzə pomidorlarla hazırlanan bu yemək həm az kalorilidir, həm də bədənə lazım olan zülal və liflə zəngindir. Üstəlik, hazırlanması da çox...
7-10-2025, 10:00
Ulusumun Mətbəxində — Sağlam Qidalanmaq: Malınalı Süd Kokteyli Mətbəx
Təzə meyvə, zülalla zəngin kəsmik və az kalorili tərkibi ilə malınalı süd kokteyli kokteyl həm dadlı, həm də sağlam həyat tərzini seçənlər üçün ideal seçimdir. Günə yüngül, enerjili başlamaq istəyənlər üçün əla reseptdir. Tərkibi: - Süd (1,5%) — 250 q - Pendir (yağsız, 0%) — 100 q - Təzə malına — 30 q - Şəkər əvəzedicisi (eritrit) —...
7-10-2025, 09:02
Ulusumun Mətbəxində:  Pendirli  Kokoslu Şirinlik Mətbəx
DİQQƏT; Şirniyyatı sev, amma ehtiyatla dad – sağlamlıq hər şeydən önəmlidir! 1. Baza: – 200-250 q peçenye (blenderdən keçirilir) – 60-70 q əridilmiş yağ → Qarışdırılır, formaya preslənir, dondurucuya qoyulur. 2. Krem: – 150 q maskarpone – 150 q labne – 200 ml duru qaymaq – 40 q pudra şəkəri – 40 q kokos → Qarışdırılır. – 150 q ağ...
6-10-2025, 17:24
Ulusumun Mətbəxində: Badamburanın Ətri Mətbəx
Ərzaqlar: - 1 kq un - 500 qr kərə yağı - 1 stəkan süd - 1 ədəd yumurta - 1 çay qaşığı maya - 1 xörək qaşığı şəkər tozu - Bir az duz İçlik üçün: - 300 qr badam (və ya qoz) - 400 qr şəkər tozu - 1 xörək qaşığı hil Hazırlanması: 1. Südü bir qədər isidib içinə maya və şəkər tozu əlavə edin, 10 dəqiqə gözlədin. 2. Una duz, yumurta və...
6-10-2025, 15:16
Ulusumun Mətbəxində:   Qoz şirniyyatı Mətbəx
Uşaqlığımızın dadı: Qoz şirniyyatı Tərkibi: - 125 q kərə yağı (otaq temperaturunda) - 100 q şəkər tozu - 2 ədəd yumurta - 1 paket qabartma tozu - 1 paket vanil - 400 q ələnmiş un - 1 qutu (350 q) qatılaşdırılmış süd (doşenka) - 100 q doğranmış qoz və ya badam Hazırlanması: 1. Kərə yağı və şəkər tozunu bir qabda yaxşıca qarışdırın. 2....
6-10-2025, 13:31