Şirinlə duzlu bir arada: Qara gavalılı toyuq ciyəri ilə nostalji nahar
Qaraciyər sevməyənlər belə bu yeməyə yox deyə bilməz! Yumşaq toyuq ciyəri, şirin qara gavalı və qaymaq kimi kartof püresi bir araya gələndə həm doyumlu, həm də qeyri-adi dad yaranır.
Əgər fərqli və dadlı bir nahar axtarırsansa, bu resept tam sənlikdir! Toyuq ciyəri qara gavalı ilə və kartof püresi ilə
Lazım olanlar:
- Kartof – 600 q
- Süd (2,5%) – 150 ml
- Kərə yağı – 10 q
- Duz – zövqə görə
- Toyuq ciyəri – 500 q
- Çəyirdəksiz qara gavalı – 80 q
- Soğan – 2 ədəd (200 q)
- Yerkökü – 1 ədəd (150 q)
- Bitki yağı – 15 q
- Su – 100 ml
- Duz, istiot, dəfnə yarpağı – zövqə görə
Hazırlanması:
Kartofu soyub doğrayın, duzlu suda bişirin. Bişdikdən sonra suyunu süzün, isti süd və yağ əlavə edib püre halına salın. Ciyəri yuyun, pərdələrini və öd yollarını təmizləyin. Qara gavalını 10 dəqiqə isti suda saxlayın, sonra doğrayın. Soğanı yarımhalqa, kökü rəndələyin. Tavada yağı qızdırıb soğan və kökü qovurun. Ciyəri əlavə edib 5 dəqiqə bişirin. Üzərinə qara gavalı, su və ədviyyatları əlavə edib qapaqla örtün, 10–15 dəqiqə zəif odda bişirin. Püre ilə servis edin.
Nuş olsun!
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Dünən, 21:48
Tavada Dana Əti Steyki
Mətbəx
Dünən, 20:30
Tez Hazırlanan Turşu Xiyarlar
Mətbəx
Dünən, 19:00
Unsuz Kəsmikli Qızartma
Mətbəx
Dünən, 17:30
Qızardılmış soğanlı kartof püresi
Populyar Xəbərlər
Hikmət Mirzəyev əfsanəvi kəşfiyyatçı Mühüd Orucovun atasını qəbul edib
Müasir Sistem Yorğun İnsan Modelini Gücləndirir: Cəmiyyət Susur, Düzən Güclənir
"Tibbi İstehsalçıların iş forumu" və 11-ci Türk Tibb Dünyası Qurultayı Ankarada keçiriləcək
Honkonqun Tay Po rayonunda yanğın VİDEO
Yasamalda yaşayış binasında yanğın nəticəsində ölənlər var
Noyabrın 22-si – Azərbaycanın ədliyyə orqanlarının yaradılmasının 107-ci ildönümüdür.
