Şirinlə duzlu bir arada: Qara gavalılı toyuq ciyəri ilə nostalji nahar

Qaraciyər sevməyənlər belə bu yeməyə yox deyə bilməz! Yumşaq toyuq ciyəri, şirin qara gavalı və qaymaq kimi kartof püresi bir araya gələndə həm doyumlu, həm də qeyri-adi dad yaranır.
Əgər fərqli və dadlı bir nahar axtarırsansa, bu resept tam sənlikdir! Toyuq ciyəri qara gavalı ilə və kartof püresi ilə
Lazım olanlar:
- Kartof – 600 q
- Süd (2,5%) – 150 ml
- Kərə yağı – 10 q
- Duz – zövqə görə
- Toyuq ciyəri – 500 q
- Çəyirdəksiz qara gavalı – 80 q
- Soğan – 2 ədəd (200 q)
- Yerkökü – 1 ədəd (150 q)
- Bitki yağı – 15 q
- Su – 100 ml
- Duz, istiot, dəfnə yarpağı – zövqə görə
Hazırlanması:
Kartofu soyub doğrayın, duzlu suda bişirin. Bişdikdən sonra suyunu süzün, isti süd və yağ əlavə edib püre halına salın. Ciyəri yuyun, pərdələrini və öd yollarını təmizləyin. Qara gavalını 10 dəqiqə isti suda saxlayın, sonra doğrayın. Soğanı yarımhalqa, kökü rəndələyin. Tavada yağı qızdırıb soğan və kökü qovurun. Ciyəri əlavə edib 5 dəqiqə bişirin. Üzərinə qara gavalı, su və ədviyyatları əlavə edib qapaqla örtün, 10–15 dəqiqə zəif odda bişirin. Püre ilə servis edin.
Nuş olsun!
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Bu gün, 19:59
Alma, Qoz və Parmezan ilə Brüssel Kələmi Salatı
Sağlamlıq
Bu gün, 19:06
Balqabağın Sağlamlığa Faydaları
Sağlamlıq
Bu gün, 18:17
Doğru yaxınlıq — sağlam münasibətin əsasıdır
Sağlamlıq
Bu gün, 17:04
Uşaqlarda böyümə ağrıları necə olur?
Populyar Xəbərlər
Polifenol Nedir? Polifenol Faydaları Polifenollarla Zəngin Qidalar
BUZOVNADA NƏLƏRLƏ QARŞILAŞDIQ? — Tarix, Ruh və Dinə Bağlılıq Məkanı VİDEO
Aygün Kazımova Gəncədə konsert verəcək VİDEO
Ağstafada Xalq şairi Həmid Abbasın 90 illik yubileyi qeyd olunub
Ulusumun Mətbəxində: Gürzə Ləzzəti
Baş ağrısının təxminən 250 növü var