Göbələk və turşu xiyarla - Bifstroqanov

Tərkibi:
▪️ Mal əti filesi – 400 q
▪️ Təzə şampinyon göbələyi – 200 q
▪️ Baş soğan – 150 q (1-2 ədəd)
▪️ Turşu xiyar – 150 q
▪️ 10% xama – 150 q
▪️ Tomat pastası – 30 q
▪️ Bitki yağı – 10 q
▪️ Buğda unu – 15 q (sos üçün)
▪️ Su və ya bulyon – 100 ml
▪️ Dəfnə yarpağı, qara istiot dənəsi, duz – zövqə görə
Hazırlanması:
1. Mal ətini nazik uzun zolaqlar şəklində doğrayın.
2. Soğanı yarımhalqa, göbələkləri dilim, turşu xiyarı isə xırda kub şəklində doğrayın.
3. Tavada yağı qızdırın və əti hissə-hissə yüngül qızılı rəng alana qədər qovurun. Sonra ətləri bir qaba yığın.
4. Eyni tavada soğanı şəffaflaşana qədər qovurun.
5. Göbələkləri əlavə edin və mayesi çəkilənə qədər bişirin.
6. Üzərinə unu səpib qarışdırın, 1 dəqiqə qovurun.
7. Əti yenidən tavaya əlavə edin.
8. Tomat pastası, doğranmış turşu xiyar, xama və su/bulyonu əlavə edin.
9. Dəfnə yarpağı, istiot və duz əlavə edib qarışdırın.
10. Qapağı örtülü şəkildə, zəif odda 25–35 dəqiqə bişirin – ət yumşalana qədər.
Nuş olsun!
Ulusum.az
▪️ Mal əti filesi – 400 q
▪️ Təzə şampinyon göbələyi – 200 q
▪️ Baş soğan – 150 q (1-2 ədəd)
▪️ Turşu xiyar – 150 q
▪️ 10% xama – 150 q
▪️ Tomat pastası – 30 q
▪️ Bitki yağı – 10 q
▪️ Buğda unu – 15 q (sos üçün)
▪️ Su və ya bulyon – 100 ml
▪️ Dəfnə yarpağı, qara istiot dənəsi, duz – zövqə görə
Hazırlanması:
1. Mal ətini nazik uzun zolaqlar şəklində doğrayın.
2. Soğanı yarımhalqa, göbələkləri dilim, turşu xiyarı isə xırda kub şəklində doğrayın.
3. Tavada yağı qızdırın və əti hissə-hissə yüngül qızılı rəng alana qədər qovurun. Sonra ətləri bir qaba yığın.
4. Eyni tavada soğanı şəffaflaşana qədər qovurun.
5. Göbələkləri əlavə edin və mayesi çəkilənə qədər bişirin.
6. Üzərinə unu səpib qarışdırın, 1 dəqiqə qovurun.
7. Əti yenidən tavaya əlavə edin.
8. Tomat pastası, doğranmış turşu xiyar, xama və su/bulyonu əlavə edin.
9. Dəfnə yarpağı, istiot və duz əlavə edib qarışdırın.
10. Qapağı örtülü şəkildə, zəif odda 25–35 dəqiqə bişirin – ət yumşalana qədər.
Nuş olsun!
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Bu gün, 09:30
Baş ağrısının təxminən 250 növü var
Mətbəx
Bu gün, 09:21
Göbələk və turşu xiyarla - Bifstroqanov
Mətbəx
Bu gün, 09:15
Dünyada Məşhur Olan Şokoladlı “Sinnabon” Bulkaları
Cəmiyyət
Bu gün, 09:00
Hadrutun azad olunmasından 5 il ötür
Mətbəx
Dünən, 20:36
Qiymə ətin istifadə qaydası və saxlanması
Populyar Xəbərlər
Polifenol Nedir? Polifenol Faydaları Polifenollarla Zəngin Qidalar
BUZOVNADA NƏLƏRLƏ QARŞILAŞDIQ? — Tarix, Ruh və Dinə Bağlılıq Məkanı VİDEO
Aygün Kazımova Gəncədə konsert verəcək VİDEO
Ulusumun Mətbəxində: Gürzə Ləzzəti
Ağstafada Xalq şairi Həmid Abbasın 90 illik yubileyi qeyd olunub
Baş ağrısının təxminən 250 növü var