Göbələk və turşu xiyarla - Bifstroqanov
Tərkibi:
▪️ Mal əti filesi – 400 q
▪️ Təzə şampinyon göbələyi – 200 q
▪️ Baş soğan – 150 q (1-2 ədəd)
▪️ Turşu xiyar – 150 q
▪️ 10% xama – 150 q
▪️ Tomat pastası – 30 q
▪️ Bitki yağı – 10 q
▪️ Buğda unu – 15 q (sos üçün)
▪️ Su və ya bulyon – 100 ml
▪️ Dəfnə yarpağı, qara istiot dənəsi, duz – zövqə görə
Hazırlanması:
1. Mal ətini nazik uzun zolaqlar şəklində doğrayın.
2. Soğanı yarımhalqa, göbələkləri dilim, turşu xiyarı isə xırda kub şəklində doğrayın.
3. Tavada yağı qızdırın və əti hissə-hissə yüngül qızılı rəng alana qədər qovurun. Sonra ətləri bir qaba yığın.
4. Eyni tavada soğanı şəffaflaşana qədər qovurun.
5. Göbələkləri əlavə edin və mayesi çəkilənə qədər bişirin.
6. Üzərinə unu səpib qarışdırın, 1 dəqiqə qovurun.
7. Əti yenidən tavaya əlavə edin.
8. Tomat pastası, doğranmış turşu xiyar, xama və su/bulyonu əlavə edin.
9. Dəfnə yarpağı, istiot və duz əlavə edib qarışdırın.
10. Qapağı örtülü şəkildə, zəif odda 25–35 dəqiqə bişirin – ət yumşalana qədər.
Nuş olsun!
Ulusum.az
▪️ Mal əti filesi – 400 q
▪️ Təzə şampinyon göbələyi – 200 q
▪️ Baş soğan – 150 q (1-2 ədəd)
▪️ Turşu xiyar – 150 q
▪️ 10% xama – 150 q
▪️ Tomat pastası – 30 q
▪️ Bitki yağı – 10 q
▪️ Buğda unu – 15 q (sos üçün)
▪️ Su və ya bulyon – 100 ml
▪️ Dəfnə yarpağı, qara istiot dənəsi, duz – zövqə görə
Hazırlanması:
1. Mal ətini nazik uzun zolaqlar şəklində doğrayın.
2. Soğanı yarımhalqa, göbələkləri dilim, turşu xiyarı isə xırda kub şəklində doğrayın.
3. Tavada yağı qızdırın və əti hissə-hissə yüngül qızılı rəng alana qədər qovurun. Sonra ətləri bir qaba yığın.
4. Eyni tavada soğanı şəffaflaşana qədər qovurun.
5. Göbələkləri əlavə edin və mayesi çəkilənə qədər bişirin.
6. Üzərinə unu səpib qarışdırın, 1 dəqiqə qovurun.
7. Əti yenidən tavaya əlavə edin.
8. Tomat pastası, doğranmış turşu xiyar, xama və su/bulyonu əlavə edin.
9. Dəfnə yarpağı, istiot və duz əlavə edib qarışdırın.
10. Qapağı örtülü şəkildə, zəif odda 25–35 dəqiqə bişirin – ət yumşalana qədər.
Nuş olsun!
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Dünən, 21:48
Tavada Dana Əti Steyki
Mətbəx
Dünən, 20:30
Tez Hazırlanan Turşu Xiyarlar
Mətbəx
Dünən, 19:00
Unsuz Kəsmikli Qızartma
Mətbəx
Dünən, 17:30
Qızardılmış soğanlı kartof püresi
Populyar Xəbərlər
Hikmət Mirzəyev əfsanəvi kəşfiyyatçı Mühüd Orucovun atasını qəbul edib
Müasir Sistem Yorğun İnsan Modelini Gücləndirir: Cəmiyyət Susur, Düzən Güclənir
"Tibbi İstehsalçıların iş forumu" və 11-ci Türk Tibb Dünyası Qurultayı Ankarada keçiriləcək
Honkonqun Tay Po rayonunda yanğın VİDEO
Yasamalda yaşayış binasında yanğın nəticəsində ölənlər var
Noyabrın 22-si – Azərbaycanın ədliyyə orqanlarının yaradılmasının 107-ci ildönümüdür.
