Azərbaycan mətbəxinin sevilən ləzzətlərindən biri “Üç Bacı” dolması
Azərbaycan mətbəxinin sevilən ləzzətlərindən biri olan “Üç Bacı” dolması həm görünüşü, həm də dadı ilə seçilir. Bu dolma üç fərqli tərəvəzin, badımcan, pomidor və bibərin eyni içliklə doldurulması ilə hazırlanır.
Tərkibi:
- 3 ədəd badımcan
- 3 ədəd pomidor
- 3 ədəd şirin bibər
- 300 q qiymə (mal və ya qoyun əti)
- 1 stəkan düyü
- 1 baş soğan
- 2 xörək qaşığı duru yağ
- Cəfəri, şüyüd, nanə (göyərti)
- Duz, istiot
Hazırlanması:
1. Tərəvəzlərin içini çıxarın – pomidorun içini saxlayın, sonra sous üçün istifadə olunacaq.
2. Düyünü azacıq bişirin.
3. Soğanı qızardın, üzərinə qiymə əlavə edib birlikdə qovurun.
4. Sonra düyü, xırda doğranmış göyərti, duz və istiotu əlavə edərək içlik hazırlayın.
5. Tərəvəzləri bu içliklə doldurun, qazana düzün.
6. Pomidor içindən sous hazırlayıb dolmaların üzərinə tökün.
7. Orta odda bişirin. Süfrəyə qatıqla təqdim edin.
Bu dolma həm ailə süfrələrini, həm də qonaqlıqları bəzəyəcək xüsusi bir yeməkdir.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Dünən, 20:36
Qiymə ətin istifadə qaydası və saxlanması
Sağlamlıq
Dünən, 17:30
Nəcisdə qan bağırsaq xərçəngi riski
Populyar Xəbərlər
Polifenol Nedir? Polifenol Faydaları Polifenollarla Zəngin Qidalar
BUZOVNADA NƏLƏRLƏ QARŞILAŞDIQ? — Tarix, Ruh və Dinə Bağlılıq Məkanı VİDEO
Aygün Kazımova Gəncədə konsert verəcək VİDEO
Ulusumun Mətbəxində: Gürzə Ləzzəti
Almaniyada yeni seçilmiş merə silahlı hücum – Vəziyyəti kritikdir
Ağstafada Xalq şairi Həmid Abbasın 90 illik yubileyi qeyd olunub