Azərbaycan mətbəxinin sevilən ləzzətlərindən biri “Üç Bacı” dolması
Azərbaycan mətbəxinin sevilən ləzzətlərindən biri olan “Üç Bacı” dolması həm görünüşü, həm də dadı ilə seçilir. Bu dolma üç fərqli tərəvəzin, badımcan, pomidor və bibərin eyni içliklə doldurulması ilə hazırlanır.
Tərkibi:
- 3 ədəd badımcan
- 3 ədəd pomidor
- 3 ədəd şirin bibər
- 300 q qiymə (mal və ya qoyun əti)
- 1 stəkan düyü
- 1 baş soğan
- 2 xörək qaşığı duru yağ
- Cəfəri, şüyüd, nanə (göyərti)
- Duz, istiot
Hazırlanması:
1. Tərəvəzlərin içini çıxarın – pomidorun içini saxlayın, sonra sous üçün istifadə olunacaq.
2. Düyünü azacıq bişirin.
3. Soğanı qızardın, üzərinə qiymə əlavə edib birlikdə qovurun.
4. Sonra düyü, xırda doğranmış göyərti, duz və istiotu əlavə edərək içlik hazırlayın.
5. Tərəvəzləri bu içliklə doldurun, qazana düzün.
6. Pomidor içindən sous hazırlayıb dolmaların üzərinə tökün.
7. Orta odda bişirin. Süfrəyə qatıqla təqdim edin.
Bu dolma həm ailə süfrələrini, həm də qonaqlıqları bəzəyəcək xüsusi bir yeməkdir.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Bu gün, 09:15
Südlü Düyü Yarması
Mətbəx
Bu gün, 09:00
İspanaq və Bananlı Smuzi
Populyar Xəbərlər
Hikmət Mirzəyev əfsanəvi kəşfiyyatçı Mühüd Orucovun atasını qəbul edib
Müasir Sistem Yorğun İnsan Modelini Gücləndirir: Cəmiyyət Susur, Düzən Güclənir
"Tibbi İstehsalçıların iş forumu" və 11-ci Türk Tibb Dünyası Qurultayı Ankarada keçiriləcək
Honkonqun Tay Po rayonunda yanğın VİDEO
Yasamalda yaşayış binasında yanğın nəticəsində ölənlər var
Noyabrın 22-si – Azərbaycanın ədliyyə orqanlarının yaradılmasının 107-ci ildönümüdür.
