Dünən, 14:00 0 Mətbəx

İtalyan mətbəxindən ləzzətli “Cannoli” resepti

İtalyan mətbəxindən ləzzətli “Cannoli” resepti

Bu desert məşhur italyan şirniyyatı "Cannoli"dir. Xırtıldayan boru formasında qızardılmış xəmirin içi rikotta pendiri, pudra şəkəri və şokolad damcıları ilə doldurulub.


Portağal ətirli kremi və şokolad damcıları ilə hazırlanan bu desert həm görüntüsü, həm də dadı ilə seçilir.

Xəmir üçün:
- Un – 2 stəkan
- Şəkər tozu – 2 xörək qaşığı
- Duz – 1 çay qaşığı
- Yumurta – 1 ədəd
- Ağ şərab (və ya sirkə) – 3 xörək qaşığı
- Kərə yağı – 1 xörək qaşığı (otaq temperaturunda)
- Qızartmaq üçün duru yağ

Krem üçün:
- Rikotta pendiri – 250 qram
- Pudra şəkəri – 3 xörək qaşığı
- Portağal qabığı rəndəsi – 1 çay qaşığı
- Şokolad damcıları – 2 xörək qaşığı (istəyə görə)

Hazırlanması:
1. Un, şəkər və duzu bir qabda qarışdırın.
2. Üzərinə yumurta, kərə yağı və a…
Üzərinə toz şəkər səpilərək servis edilir. Həm görüntüsü, həm də dadı ilə fərqlənən bu şirniyyat, İtaliya mətbəxinin simvolik ləzzətlərindəndir.

Xırtıldayan qabığı, ətirli və yumşaq kremi ilə ev şəraitində hazırlaya biləcəyiniz əsl italyan “Cannoli”si!

Ulusum.az

Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.