İtalyan mətbəxindən ləzzətli “Cannoli” resepti
Bu desert məşhur italyan şirniyyatı "Cannoli"dir. Xırtıldayan boru formasında qızardılmış xəmirin içi rikotta pendiri, pudra şəkəri və şokolad damcıları ilə doldurulub.
Portağal ətirli kremi və şokolad damcıları ilə hazırlanan bu desert həm görüntüsü, həm də dadı ilə seçilir.
Xəmir üçün:
- Un – 2 stəkan
- Şəkər tozu – 2 xörək qaşığı
- Duz – 1 çay qaşığı
- Yumurta – 1 ədəd
- Ağ şərab (və ya sirkə) – 3 xörək qaşığı
- Kərə yağı – 1 xörək qaşığı (otaq temperaturunda)
- Qızartmaq üçün duru yağ
Krem üçün:
- Rikotta pendiri – 250 qram
- Pudra şəkəri – 3 xörək qaşığı
- Portağal qabığı rəndəsi – 1 çay qaşığı
- Şokolad damcıları – 2 xörək qaşığı (istəyə görə)
Hazırlanması:
1. Un, şəkər və duzu bir qabda qarışdırın.
2. Üzərinə yumurta, kərə yağı və a…
Üzərinə toz şəkər səpilərək servis edilir. Həm görüntüsü, həm də dadı ilə fərqlənən bu şirniyyat, İtaliya mətbəxinin simvolik ləzzətlərindəndir.
Xırtıldayan qabığı, ətirli və yumşaq kremi ilə ev şəraitində hazırlaya biləcəyiniz əsl italyan “Cannoli”si!
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Dünən, 14:01
Gizli Aclıq Nədir?
Mətbəx
Dünən, 12:12
Künefe Sevənlər Üçün Fərqli Resept
Populyar Xəbərlər
Müasir Sistem Yorğun İnsan Modelini Gücləndirir: Cəmiyyət Susur, Düzən Güclənir
Daşkənd Beynəlxalq Turizm Sərgisində robot rəqs etdi
Söz yox, niyyət və düşüncə təsir edir
Humus Resepti – Evdə Asan Hazırlanan Sağlam Noxud Əzməsi - VİDEO
Ərzurumun bir qüruru daha…
Honkonqun Tay Po rayonunda yanğın VİDEO
