Bu gün, 09:03 0 Mətbəx

Yunan yoğurtu ilə meyvələr

Yunan yoğurtu ilə meyvələr
Tərkibi:
- Yunan yoğurdu 2% - 150 q
- Təzə mango - 60 q
- Bananası - 50 q
- Yulaf əzməsi - 15 q
- Bal - 5 q
- Günəbaxan yağı - 3 q

Hazırlanma qaydası:
1. Yulaf əzmısini və günəbaxan yağını və balı qarışdırın.
2. Qarışığı vam qazda isti olana qədər saxlayın.
3. İstidən götürdükdən sonra otaq temperaturunda soyudun.
4. Mangoyu təmizləyin və doğrayın. Bananası soyub, dilimlərə ayırın.
6. Bir stəkan və ya servis ağ şüşəli 1 nəfərlik qab götür, içərisinə yunan yoğurtunu yerləşdirin.
7. Üstünə meyvələri və istəsən gavalı və ya az doşab əlavə etmək olar.
8. Yeməzdən bir neçə dəqiqə əvvəl, granolayı üzərinə səpin.

Qranola, yulaf əzmesi, qoz-fındıq, toxumlar, qurudulmuş meyvələr, bal və ya şəkər kimi şirinləşdirici maddələrin qarışdırılması və
sobada qızardılması ilə hazırlanan quru və xırtıldayan bir səhər yeməyi və ya qəlyanaltıdır.

Qranola, enerji və lif baxımından zəngindir və səhər yeməyi üçün çox populyar seçimdir.
Onu süd, qatıq və ya meyvələrlə birlikdə istifadə edə bilərsiniz.



Əsasən, qranola tərkibinə aşağıdakılar daxil olur:
- Yulaf ezməsi
- Qoz-fındıq və ya badam
- Toxumlar (günəbaxan, çia və s.)
- Qurudulmuş meyvələr (qaysi, kişmiş, ərik və s.)
- Bal və ya şəkər

Qranola həm də evdə asanlıqla hazırlanır və tərkibindəki maddələri zövqə uyğun dəyişmək mümkündür.



Ulusum.az

Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.