Bu gün, 20:36 0 Mətbəx

Qiymə ətin istifadə qaydası və saxlanması

Qiymə ətin istifadə qaydası və saxlanması
Qiymə ət – mətbəxdə ən çox istifadə olunan və ən çox yönlü ərzaqlardan biridir. Onunla burger, küftə, Bolonya sousu, güveç və daha bir çox yemək hazırlamaq mümkündür.

Adətən supermarketlərdə mal əti, donuz əti və ya hər ikisinin qarışığından olan qiymə satılır.Ulusum.az xəbər verir ki, Almaniyada bəzi bölgələrdə bu ət duz, istiot və soğanla qarışdırılıb çiy halda da yeyilir, buna “Mett” və ya “Hackepeter” deyilir.

Qiymə ət nə qədər saxlanır?
Çəkilmiş ət çox tez xarab olur. Çünki onun lifləri mikroblar üçün çox əlverişlidir. Qəssabdan alınan təzə qiymə ət həmin gün bişirilməli və yeyilməlidir. Qablaşdırılmış qiymə isə soyuducuda maksimum 1-2 gün qala bilər – ancaq son istifadə tarixinə qədər.

Saxlama qaydası:
- Qiymə əti soyuducuda ən soyuq yerdə – tərəvəz çekmecesinin üstündəki şüşə rəfdə saxlayın.
- Bişirilmiş qiymə soyuducuda 2 gün saxlanıla bilər.
- Qiymə əti -18°C-də dondurmaq da olar – çiy və ya bişmiş halda maksimum 3 ay qalır.
- Yay aylarında alış-verişə çıxanda soyuducu çanta istifadə etmək tövsiyə olunur.

Ət sağlam və dadlı olsa da, düzgün saxlanmasa, təhlükəli ola bilər. Ona görə də istifadə və saxlanma qaydalarına ciddi əməl etmək vacibdir.



Ulusum.az

Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.