Dünən, 19:59 0 Mətbəx

Alma, Qoz və Parmezan ilə Brüssel Kələmi Salatı

Alma, Qoz və Parmezan ilə Brüssel Kələmi Salatı

Payızın ləzzətindən ilham alan təravətli salat


Bu yüngül və faydalı salat həm dadlı, həm də rəngarəngdir. Qırxılmış Brüssel kələmi, şirin və turş alma, xırt-xırt qoz, ləzzətli Parmezan pendiri və bal sirkəli sousla birləşərək mövsümi bir təam yaradır..

Hətta Brüssel kələminə şübhə ilə yanaşanlar belə bu salatı sevdiklərini etiraf edirlər.

Tərkibi:
- 700 q (1½ funt) Brüssel kələmi, nazik doğranmış
- 1 ədəd böyük turş-şirin qırmızı alma (məsələn, Honey Crisp), qabıqlı halda doğranmış
- 3 xörək qaşığı doğranmış soğan (təxminən 1 iri soğandan)
- ¼ stəkan sızma zeytun yağı
- ¼ stəkan bitki yağı
- ¼ stəkan + 2 xörək qaşığı alma sirkəsi
- 3 xörək qaşığı bal
- 1 çay qaşığı duz
- ¼ çay qaşığı təzə üyüdülmüş qara istiot
- ¾ stəkan iri doğranmış qoz (istəyə görə qovrulmuş)
- ¾ stəkan nazik doğranmış və xırdalanmış Parmigiano-Reggiano pendiri

Bu salat payız süfrələri və yüngül naharlar üçün mükəmməl seçimdir.

Alma, Qoz və Parmezan ilə Brüssel Kələmi Salatı

1. Fırını əvvəlcədən 175°C (350°F)-yə qədər qızdırın. Qozları bir təbəqədə çörək qabına düzün və sobada 6-10 dəqiqə ərzində, yüngül qızarana qədər bişirin. Bişdikdən sonra dərhal çıxarıb sərinləyin.
2. Böyük bir qabda doğranmış Brüssel kələmi, alma, soğan, zeytun yağı, bitki yağı, alma sirkəsi, bal, duz və istiot birlikdə qarışdırılır.
3. Salatın ləzzətini daha yaxşı alması və kələmin bir qədər yumşalması üçün üzərini plastik örtüklə bağlayın və soyuducuda ən azı 30 dəqiqə, maksimum 4 saat saxlayın.
4. Süfrəyə verməzdən əvvəl qoz və Parmigiano-Reggiano pendiri əlavə edib qarışdırın. Dadına baxın, lazım gələrsə, əlavə sirkə və ya yağla tənzimləyin.
5. Artıq qalan salatı soyuducuda 1-2 gün saxlamaq mümkündür. Ləzzətin qorunması üçün servis etməzdən əvvəl bir az sirkə və yağ əlavə etmək tövsiyə olunur.

tur. mandarin və ya az limon sıxa bilərsiz, yüngül doğrayıcıda parçalara bölün



Salatı hazırladıqdan sonra ən azı 30 dəqiqə soyuducuda saxlamaq dadların bir-birinə qarışmasına kömək edəcək. Ulusum.az xəbər verir ki, bu resept “Once Upon a Chef” kulinariya platformasında paylaşılmış və Jenn Segal tərəfindən hazırlanıb.





R.Daşdəmirova

Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.