Bu gün, 13:00 0 Mətbəx

Nahar - Toyuqlu mərci püresi şorbası

Nahar  - Toyuqlu mərci püresi şorbası
Tərkibi:
▪️ Toyuq filesi – 300 q
▪️ Qırmızı mərci – 150 q
▪️ Yerkökü – 100 q
▪️ Baş soğan – 80 q
▪️ Sarımsaq – 10 q
▪️ Zeytun yağı – 15 q
▪️ Duz – zövqə görə
▪️ Qara istiot – zövqə görə
▪️ Su – 1 litr

Hazırlanması:
Toyuq filesini duzlu suda 20 dəqiqə qaynadın, sonra kub şəklində doğrayın. Soğan və yerkökünü xırda doğrayıb zeytun yağında yumşalana qədər qovurun. Mərciyi yuyub tərəvəzlərin üzərinə əlavə edin, su tökün və 15–20 dəqiqə bişirin. Sonra sarımsaq, duz və istiot əlavə edib 2–3 dəqiqə daha qaynadın. Hazır olan şorbanı blenderlə püre halına gətirin. Doğranmış toyuğu supa əlavə edin.

100 q üçün qida dəyərləri:
Kalori – 78.4
Zülal – 8.9 q
Yağ – 2.3 q

Reseptlərinizi bizimlə paylaşmaq və saytda dərc etdirmək istəyirsinizsə, əlaqə:"[email protected]"


Ulusum.az

Karbohidrat – 6.7 q

Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.