Bu gün, 14:00 0 Mətbəx

Qışa tərəvəzli ragu hazırlayırıq

Qışa tərəvəzli ragu hazırlayırıq
Bu konserv sayəsində ailəmiz lobyaya vuruldu: qışa tərəvəzli ragu hazırlayırıq!

Ağ lobya və yay tərəvəzləri ilə hazırlanan bu ətirli ragu soyuq günlərdə sizin kulinariya xilaskarınız olacaq. Doyumlu, qidalandırıcı və inanılmaz dadlı olan bu yemək qışda sizə günəşli yay günlərini xatırladacaq.

İnqrediyentlər

Ağ quru lobya — 1 kq

Bolqar bibəri — 1,5 kq

Soğan — 1 kq

Yerkökü — 1 kq

Tomat pastası — 500 q

Bitki yağı — 350 ml

Şəkər — 4 x.q.

Duz — 2 x.q.

İstiot dənəsi — zövqə görə

Sirkə esensiyası — 1 ç.q.

Hazırlanma qaydası

Lobyanı hazırlayın.

Ağ lobyaları axşamdan soyuq suda isladın (8–10 saat), sonra həmin suyu süzün, təmiz su əlavə edib yarı bişmiş vəziyyətə qədər qaynadın.

Tərəvəzləri doğrayın.

Bolqar bibərini uzun-uzun doğrayın,

Yerkökünü iri rəndədən keçirin,

Soğanı yarımhalqa doğrayın.

Soğan və yerkökünü qovurun.

Dərin qazanda 50 ml yağ qızdırın, soğanı şəffaflaşana qədər (10 dəq.) qovurun. Qalan yağı və yerkökünü əlavə edib daha 10 dəqiqə bişirin.

Sousu hazırlayın.

Tomat pastasını 1 litr su ilə qarışdırın, qazandakı tərəvəzlərin üstünə əlavə edin. Şəkər, duz və istiot dənəsi vurun. Qarışdırıb qapağın altında 10 dəqiqə bişirin.

Lobya və bibəri əlavə edin.

Yarı bişmiş lobyaları və doğranmış bolqar bibərini qazanın içinə əlavə edin. Zəruri olsa, bir az su əlavə edin. Aşağı odda 30 dəqiqə bişirin.

Son mərhələ.

Sonda sirkə esensiyasını əlavə edin, qarışdırın. Hazır ragunu əvvəlcədən sterilizə edilmiş bankalara tökün, metal qapaqlarla bağlayın, tərsinə çevirib isti yorğana bükün və tam soyuyana qədər saxlayın

Ulusum.az

Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: