Qışa tərəvəzli ragu hazırlayırıq
Bu konserv sayəsində ailəmiz lobyaya vuruldu: qışa tərəvəzli ragu hazırlayırıq!
Ağ lobya və yay tərəvəzləri ilə hazırlanan bu ətirli ragu soyuq günlərdə sizin kulinariya xilaskarınız olacaq. Doyumlu, qidalandırıcı və inanılmaz dadlı olan bu yemək qışda sizə günəşli yay günlərini xatırladacaq.
İnqrediyentlər
Ağ quru lobya — 1 kq
Bolqar bibəri — 1,5 kq
Soğan — 1 kq
Yerkökü — 1 kq
Tomat pastası — 500 q
Bitki yağı — 350 ml
Şəkər — 4 x.q.
Duz — 2 x.q.
İstiot dənəsi — zövqə görə
Sirkə esensiyası — 1 ç.q.
Hazırlanma qaydası
Lobyanı hazırlayın.
Ağ lobyaları axşamdan soyuq suda isladın (8–10 saat), sonra həmin suyu süzün, təmiz su əlavə edib yarı bişmiş vəziyyətə qədər qaynadın.
Tərəvəzləri doğrayın.
Bolqar bibərini uzun-uzun doğrayın,
Yerkökünü iri rəndədən keçirin,
Soğanı yarımhalqa doğrayın.
Soğan və yerkökünü qovurun.
Dərin qazanda 50 ml yağ qızdırın, soğanı şəffaflaşana qədər (10 dəq.) qovurun. Qalan yağı və yerkökünü əlavə edib daha 10 dəqiqə bişirin.
Sousu hazırlayın.
Tomat pastasını 1 litr su ilə qarışdırın, qazandakı tərəvəzlərin üstünə əlavə edin. Şəkər, duz və istiot dənəsi vurun. Qarışdırıb qapağın altında 10 dəqiqə bişirin.
Lobya və bibəri əlavə edin.
Yarı bişmiş lobyaları və doğranmış bolqar bibərini qazanın içinə əlavə edin. Zəruri olsa, bir az su əlavə edin. Aşağı odda 30 dəqiqə bişirin.
Son mərhələ.
Sonda sirkə esensiyasını əlavə edin, qarışdırın. Hazır ragunu əvvəlcədən sterilizə edilmiş bankalara tökün, metal qapaqlarla bağlayın, tərsinə çevirib isti yorğana bükün və tam soyuyana qədər saxlayın
Ulusum.az
Ağ lobya və yay tərəvəzləri ilə hazırlanan bu ətirli ragu soyuq günlərdə sizin kulinariya xilaskarınız olacaq. Doyumlu, qidalandırıcı və inanılmaz dadlı olan bu yemək qışda sizə günəşli yay günlərini xatırladacaq.
İnqrediyentlər
Ağ quru lobya — 1 kq
Bolqar bibəri — 1,5 kq
Soğan — 1 kq
Yerkökü — 1 kq
Tomat pastası — 500 q
Bitki yağı — 350 ml
Şəkər — 4 x.q.
Duz — 2 x.q.
İstiot dənəsi — zövqə görə
Sirkə esensiyası — 1 ç.q.
Hazırlanma qaydası
Lobyanı hazırlayın.
Ağ lobyaları axşamdan soyuq suda isladın (8–10 saat), sonra həmin suyu süzün, təmiz su əlavə edib yarı bişmiş vəziyyətə qədər qaynadın.
Tərəvəzləri doğrayın.
Bolqar bibərini uzun-uzun doğrayın,
Yerkökünü iri rəndədən keçirin,
Soğanı yarımhalqa doğrayın.
Soğan və yerkökünü qovurun.
Dərin qazanda 50 ml yağ qızdırın, soğanı şəffaflaşana qədər (10 dəq.) qovurun. Qalan yağı və yerkökünü əlavə edib daha 10 dəqiqə bişirin.
Sousu hazırlayın.
Tomat pastasını 1 litr su ilə qarışdırın, qazandakı tərəvəzlərin üstünə əlavə edin. Şəkər, duz və istiot dənəsi vurun. Qarışdırıb qapağın altında 10 dəqiqə bişirin.
Lobya və bibəri əlavə edin.
Yarı bişmiş lobyaları və doğranmış bolqar bibərini qazanın içinə əlavə edin. Zəruri olsa, bir az su əlavə edin. Aşağı odda 30 dəqiqə bişirin.
Son mərhələ.
Sonda sirkə esensiyasını əlavə edin, qarışdırın. Hazır ragunu əvvəlcədən sterilizə edilmiş bankalara tökün, metal qapaqlarla bağlayın, tərsinə çevirib isti yorğana bükün və tam soyuyana qədər saxlayın
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Bu gün, 12:30
Bulka Resepti – VİDEO
Mətbəx
Bu gün, 12:00
Toyuq ürəyi və tərəvəzli qarabaşaq yarması
Mətbəx
Bu gün, 09:31
Kətan sıyığı meyvələrlə
Mətbəx
Bu gün, 09:30
Səhər yeməyi reseptləri
Mətbəx
Dünən, 19:30
Axşam yeməyi: Midiyalı və avokadolu - Brusketta
Sağlamlıq
Dünən, 17:36
Duz haqqında
Mətbəx
Dünən, 17:30
Lobya, tuna və tərəvəzlərlə salat
Populyar Xəbərlər
Dünyanı Sənət Xilas Edəcək – Rənglərin Qardaşlığı Özbəkistanda - VİDEO
“Tank” ləqəbli Məhəmməd Abbaszadə: Rinqdə iradə və zəfər hekayəsi - VİDEO
“Üç Onillik Rənglər Səfəri” – Erkin Orolun sənət aynasından baxış
Qazağın cücəli yayma xəngəli – Çaylı kəndi - VİDEO
Qazaxda Gənclər Narkomaniyaya Qarşı Maarifləndirilir – Sağlam Gələcək Naminə!
Ağstafada musiqi müəllimi dərs zamanı vəfat edib VİDEO
