Qışa tərəvəzli ragu hazırlayırıq

Bu konserv sayəsində ailəmiz lobyaya vuruldu: qışa tərəvəzli ragu hazırlayırıq!
Ağ lobya və yay tərəvəzləri ilə hazırlanan bu ətirli ragu soyuq günlərdə sizin kulinariya xilaskarınız olacaq. Doyumlu, qidalandırıcı və inanılmaz dadlı olan bu yemək qışda sizə günəşli yay günlərini xatırladacaq.
İnqrediyentlər
Ağ quru lobya — 1 kq
Bolqar bibəri — 1,5 kq
Soğan — 1 kq
Yerkökü — 1 kq
Tomat pastası — 500 q
Bitki yağı — 350 ml
Şəkər — 4 x.q.
Duz — 2 x.q.
İstiot dənəsi — zövqə görə
Sirkə esensiyası — 1 ç.q.
Hazırlanma qaydası
Lobyanı hazırlayın.
Ağ lobyaları axşamdan soyuq suda isladın (8–10 saat), sonra həmin suyu süzün, təmiz su əlavə edib yarı bişmiş vəziyyətə qədər qaynadın.
Tərəvəzləri doğrayın.
Bolqar bibərini uzun-uzun doğrayın,
Yerkökünü iri rəndədən keçirin,
Soğanı yarımhalqa doğrayın.
Soğan və yerkökünü qovurun.
Dərin qazanda 50 ml yağ qızdırın, soğanı şəffaflaşana qədər (10 dəq.) qovurun. Qalan yağı və yerkökünü əlavə edib daha 10 dəqiqə bişirin.
Sousu hazırlayın.
Tomat pastasını 1 litr su ilə qarışdırın, qazandakı tərəvəzlərin üstünə əlavə edin. Şəkər, duz və istiot dənəsi vurun. Qarışdırıb qapağın altında 10 dəqiqə bişirin.
Lobya və bibəri əlavə edin.
Yarı bişmiş lobyaları və doğranmış bolqar bibərini qazanın içinə əlavə edin. Zəruri olsa, bir az su əlavə edin. Aşağı odda 30 dəqiqə bişirin.
Son mərhələ.
Sonda sirkə esensiyasını əlavə edin, qarışdırın. Hazır ragunu əvvəlcədən sterilizə edilmiş bankalara tökün, metal qapaqlarla bağlayın, tərsinə çevirib isti yorğana bükün və tam soyuyana qədər saxlayın
Ulusum.az
Ağ lobya və yay tərəvəzləri ilə hazırlanan bu ətirli ragu soyuq günlərdə sizin kulinariya xilaskarınız olacaq. Doyumlu, qidalandırıcı və inanılmaz dadlı olan bu yemək qışda sizə günəşli yay günlərini xatırladacaq.
İnqrediyentlər
Ağ quru lobya — 1 kq
Bolqar bibəri — 1,5 kq
Soğan — 1 kq
Yerkökü — 1 kq
Tomat pastası — 500 q
Bitki yağı — 350 ml
Şəkər — 4 x.q.
Duz — 2 x.q.
İstiot dənəsi — zövqə görə
Sirkə esensiyası — 1 ç.q.
Hazırlanma qaydası
Lobyanı hazırlayın.
Ağ lobyaları axşamdan soyuq suda isladın (8–10 saat), sonra həmin suyu süzün, təmiz su əlavə edib yarı bişmiş vəziyyətə qədər qaynadın.
Tərəvəzləri doğrayın.
Bolqar bibərini uzun-uzun doğrayın,
Yerkökünü iri rəndədən keçirin,
Soğanı yarımhalqa doğrayın.
Soğan və yerkökünü qovurun.
Dərin qazanda 50 ml yağ qızdırın, soğanı şəffaflaşana qədər (10 dəq.) qovurun. Qalan yağı və yerkökünü əlavə edib daha 10 dəqiqə bişirin.
Sousu hazırlayın.
Tomat pastasını 1 litr su ilə qarışdırın, qazandakı tərəvəzlərin üstünə əlavə edin. Şəkər, duz və istiot dənəsi vurun. Qarışdırıb qapağın altında 10 dəqiqə bişirin.
Lobya və bibəri əlavə edin.
Yarı bişmiş lobyaları və doğranmış bolqar bibərini qazanın içinə əlavə edin. Zəruri olsa, bir az su əlavə edin. Aşağı odda 30 dəqiqə bişirin.
Son mərhələ.
Sonda sirkə esensiyasını əlavə edin, qarışdırın. Hazır ragunu əvvəlcədən sterilizə edilmiş bankalara tökün, metal qapaqlarla bağlayın, tərsinə çevirib isti yorğana bükün və tam soyuyana qədər saxlayın
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Bu gün, 17:30
Bananlı zapekanka: axşamdan hazırla, səhər zövq al
İqtisadiyyat
Bu gün, 17:00
Pensiya alanlara ŞAD XƏBƏR!
Dünya
Bu gün, 16:00
Berlində “ölüm həkimi”nin məhkəməsi başladı
Dünya
Bu gün, 15:30
Tramp: Dohaya hücum qərarını mən yox, Netanyahu verib
İdman
Bu gün, 15:18
İlqar Nadiri vəzifəsindən ayrıldı
İqtisadiyyat / Dünya
Bu gün, 15:00
ABŞ-da “dollar dövrünün sonu” müzakirə olunur
Mətbəx
Bu gün, 14:00
Qışa tərəvəzli ragu hazırlayırıq
Populyar Xəbərlər
“Könül Dəftərim” sənədli filminin möhtəşəm təqdimat mərasimi keçirildi - FOTO - VİDEO
Bakıda “Qala Əncir Festivalı” keçiriləcək
14 yaşlı bacısı oğluna işgəncə verən xala barəsində qərar verildi
Səhnənin əbədi ulduzu – Səyavuş Aslanın doğum günüdür - FOTO
“Yaşıl içki” ilə incə qal: sadə resept, böyük nəticə
Qadınların “TikTok” və “Instagram” hesablarını sındıran şəxs saxlanıldı - VİDEO