Fars mətbəxindən unudulmaz dad: "E Joo" şorbası
Fars şorbası – E Joo – Yaxın Şərq mətbəxinə məxsus isti və qidalandırıcı yeməkdir. Bu şorbanın özəlliyi ondadır ki, arpa dənəsi, toyuq əti və süd birlikdə bişirilir, ədviyyatların ətri isə ona unudulmaz dad qatır. Həm doyumlu, həm də bədəni isidən ideal yeməkdir.
🔻 İNGREDİYENTLƏR
Toyuq əti – 500 q
Su – 2 litr (sonda ~1,5 l qalacaq)
Arpa – 300 q
Süd – 1 litr
Kartof – 100 q (kub-kub doğranmış)
Soğan – 250 q
Yerkökü – 150 q
Bitki yağı – qovurma üçün
Ədviyyatlar – hərəsindən 1 ç.q. (koriandr, kimyon, zərdəçal)
Kərə yağı – 20 q
Göyərti – cəfəri, keşniş
🔻 HAZIRLANMA QAYDASI
Toyuğu 2 litr suda bişirin, bulyonu süzün (təxminən 1,5 litr qalmalıdır). Əti xırda doğrayın.
Soğan və yerkökünü yağda qızardın, üzərinə keşniş toxumu, kimyon və zərdəçal əlavə edin.
Əsas hissə: Bulyona arpanı əlavə edin, 30 dəqiqə bişirin.
Sonra kartof, qızarmış kök və soğan, doğranmış toyuq və südü əlavə edin. Daha 15 dəqiqə bişirin.
Ən sonda kərə yağı və doğranmış göyərti qatın.
Şorba qatı, krem kimi yumşaq konsistensiyaya malik olur. Südün zərifliyi ilə ədviyyatların ətiri mükəmməl harmoniya yaradır. "E Joo" isti halda, üzərinə keşniş və cəfəri səpərək süfrəyə verilir. Lavaş və ya xırtıldayan çörəklə çox gözəl gedir.
Ulusum.az
🔻 İNGREDİYENTLƏR
Toyuq əti – 500 q
Su – 2 litr (sonda ~1,5 l qalacaq)
Arpa – 300 q
Süd – 1 litr
Kartof – 100 q (kub-kub doğranmış)
Soğan – 250 q
Yerkökü – 150 q
Bitki yağı – qovurma üçün
Ədviyyatlar – hərəsindən 1 ç.q. (koriandr, kimyon, zərdəçal)
Kərə yağı – 20 q
Göyərti – cəfəri, keşniş
🔻 HAZIRLANMA QAYDASI
Toyuğu 2 litr suda bişirin, bulyonu süzün (təxminən 1,5 litr qalmalıdır). Əti xırda doğrayın.
Soğan və yerkökünü yağda qızardın, üzərinə keşniş toxumu, kimyon və zərdəçal əlavə edin.
Əsas hissə: Bulyona arpanı əlavə edin, 30 dəqiqə bişirin.
Sonra kartof, qızarmış kök və soğan, doğranmış toyuq və südü əlavə edin. Daha 15 dəqiqə bişirin.
Ən sonda kərə yağı və doğranmış göyərti qatın.
Şorba qatı, krem kimi yumşaq konsistensiyaya malik olur. Südün zərifliyi ilə ədviyyatların ətiri mükəmməl harmoniya yaradır. "E Joo" isti halda, üzərinə keşniş və cəfəri səpərək süfrəyə verilir. Lavaş və ya xırtıldayan çörəklə çox gözəl gedir.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Dünən, 14:01
Gizli Aclıq Nədir?
Mətbəx
Dünən, 12:12
Künefe Sevənlər Üçün Fərqli Resept
Populyar Xəbərlər
Müasir Sistem Yorğun İnsan Modelini Gücləndirir: Cəmiyyət Susur, Düzən Güclənir
Daşkənd Beynəlxalq Turizm Sərgisində robot rəqs etdi
Söz yox, niyyət və düşüncə təsir edir
"Tibbi İstehsalçıların iş forumu" və 11-ci Türk Tibb Dünyası Qurultayı Ankarada keçiriləcək
Humus Resepti – Evdə Asan Hazırlanan Sağlam Noxud Əzməsi - VİDEO
Ərzurumun bir qüruru daha…
