Fars mətbəxindən unudulmaz dad: "E Joo" şorbası

Fars şorbası – E Joo – Yaxın Şərq mətbəxinə məxsus isti və qidalandırıcı yeməkdir. Bu şorbanın özəlliyi ondadır ki, arpa dənəsi, toyuq əti və süd birlikdə bişirilir, ədviyyatların ətri isə ona unudulmaz dad qatır. Həm doyumlu, həm də bədəni isidən ideal yeməkdir.
🔻 İNGREDİYENTLƏR
Toyuq əti – 500 q
Su – 2 litr (sonda ~1,5 l qalacaq)
Arpa – 300 q
Süd – 1 litr
Kartof – 100 q (kub-kub doğranmış)
Soğan – 250 q
Yerkökü – 150 q
Bitki yağı – qovurma üçün
Ədviyyatlar – hərəsindən 1 ç.q. (koriandr, kimyon, zərdəçal)
Kərə yağı – 20 q
Göyərti – cəfəri, keşniş
🔻 HAZIRLANMA QAYDASI
Toyuğu 2 litr suda bişirin, bulyonu süzün (təxminən 1,5 litr qalmalıdır). Əti xırda doğrayın.
Soğan və yerkökünü yağda qızardın, üzərinə keşniş toxumu, kimyon və zərdəçal əlavə edin.
Əsas hissə: Bulyona arpanı əlavə edin, 30 dəqiqə bişirin.
Sonra kartof, qızarmış kök və soğan, doğranmış toyuq və südü əlavə edin. Daha 15 dəqiqə bişirin.
Ən sonda kərə yağı və doğranmış göyərti qatın.
Şorba qatı, krem kimi yumşaq konsistensiyaya malik olur. Südün zərifliyi ilə ədviyyatların ətiri mükəmməl harmoniya yaradır. "E Joo" isti halda, üzərinə keşniş və cəfəri səpərək süfrəyə verilir. Lavaş və ya xırtıldayan çörəklə çox gözəl gedir.
Ulusum.az
🔻 İNGREDİYENTLƏR
Toyuq əti – 500 q
Su – 2 litr (sonda ~1,5 l qalacaq)
Arpa – 300 q
Süd – 1 litr
Kartof – 100 q (kub-kub doğranmış)
Soğan – 250 q
Yerkökü – 150 q
Bitki yağı – qovurma üçün
Ədviyyatlar – hərəsindən 1 ç.q. (koriandr, kimyon, zərdəçal)
Kərə yağı – 20 q
Göyərti – cəfəri, keşniş
🔻 HAZIRLANMA QAYDASI
Toyuğu 2 litr suda bişirin, bulyonu süzün (təxminən 1,5 litr qalmalıdır). Əti xırda doğrayın.
Soğan və yerkökünü yağda qızardın, üzərinə keşniş toxumu, kimyon və zərdəçal əlavə edin.
Əsas hissə: Bulyona arpanı əlavə edin, 30 dəqiqə bişirin.
Sonra kartof, qızarmış kök və soğan, doğranmış toyuq və südü əlavə edin. Daha 15 dəqiqə bişirin.
Ən sonda kərə yağı və doğranmış göyərti qatın.
Şorba qatı, krem kimi yumşaq konsistensiyaya malik olur. Südün zərifliyi ilə ədviyyatların ətiri mükəmməl harmoniya yaradır. "E Joo" isti halda, üzərinə keşniş və cəfəri səpərək süfrəyə verilir. Lavaş və ya xırtıldayan çörəklə çox gözəl gedir.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Cəmiyyət
Bu gün, 15:13
Sosial müavinətlərlə bağlı statistika açıqlanıb
Dünya
Bu gün, 15:00
NBC-yə açıqlama: ABŞ yaxın aylarda sülh planı gözləyir
Şou-biznes / Türkiyə
Bu gün, 14:00
Gonca Vuslateri’den taciz ifşası: “Ben de iki isim biliyorum” - FOTO
Dünya
Bu gün, 12:30
Liviyada sui-qəsd cəhdi qanlı toqquşmaya səbəb oldu
Siyasət
Bu gün, 12:16
SHXÇDX-nin səlahiyyətlərindən biri ləğv edilib
Şou-biznes / Türkiyə
Bu gün, 12:03
Hande Erçel–Hakan Sabancı sevgisi bitdi - FOTO
Mətbəx
Bu gün, 12:00
Fars mətbəxindən unudulmaz dad: "E Joo" şorbası
Dünya
Bu gün, 11:30
Ukrayna ordusu Novomixaylovkanı azad etdi
Populyar Xəbərlər
Azərbaycan Deflimpiya Komitəsi EDSO-nun Hannover Konqresində təmsil olundu - FOTO
Ağ Evdə Tramp və Zelenskinin görüşü keçirilir - VİDEO
Bakıda liposaksiya qalmaqalı: Gülbadə Abdullayevadan açıqlama - VİDEO
Trampın əlindəki göyərmə yenə diqqət çəkdi
Bu tarixdən etibarən dərmanlar əhaliyə pulsuz çatdırılacaq
Hövsanda 31 yaşlı kişi qətlə yetirilib