Bu gün, 12:30 0 Mətbəx

Nahar üçün seçim - Qaymaq sousunda toyuq küftələri və kartof püresi

Nahar üçün seçim -  Qaymaq sousunda toyuq küftələri və kartof püresi

Nahar üçün ləzzətli seçim -Qaymaq sousunda toyuq küftələri və kartof püresi


Tərkibi:
- Toyuq qiyməsi – 500 q
- Soğan – 100 q (1 ədəd)
- Sarımsaq – 5 q (1 diş)
- Duz, istiot – zövqə görə
- Kartof – 800 q
- Süd (1.5%) – 150 ml
- Kərə yağı (82.5%) – 10 q
- Qaymaq (10%) – 200 q
- Süd (əlavə) – 100 ml
- Un – 15 q
- Su – 100 ml

Hazırlanması:
1. Soğan və sarımsağı xırda doğrayın, qiymə ilə qarışdırın, duz və istiot əlavə edin.
2. Kiçik küftələr hazırlayın və quru tavada qızılı rəng alana qədər qızardın.
3. Kartofu qaynadıb suyunu süzün, isti süd, kərə yağı və duz əlavə edərək püre halına salın.
4. Unu quru tavada 1-2 dəqiqə qovurun, tədricən süd və su əlavə edərək qarışdırın. Qaymaq və ədviyyatları da əlavə edib qatılaşana qədər bişirin.
5. Hazırlanmış sousu küftələrin üzərinə tökün, qapaqla örtüb 10-15 dəqiqə bişirin.
6. Küftələri sousla birlikdə pürelə servis edin.

Kalori – 92.1
Zülal – 7 q
Yağ – 3.1 q
Karbohidrat – 8.8 q

Reseptlərinizi bizimlə paylaşmaq və saytda dərc etdirmək istəyirsinizsə, əlaqə:"[email protected]"


Ulusum.az


Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.