Göbələyi hansı fəsildə yemək məsləhətdir?

Göbələkləri ilin müxtəlif fəsillərində yemək mümkündür, amma ən yaxşı vaxtları ilin payız və qış fəsilləridir. Bu dövrdə göbələklərin keyfiyyəti artır və onlar daha təzə və ləzzətli olur. Həmçinin, göbələklərin bəzi növləri, məsələn, çəmən göbələkləri, yığılıb yığılmayacaq və daha çox iqlim şərtlərinə bağlı olaraq mövsümi olaraq tapılırlar.
Yaz və yay fəslində də göbələkləri istehlak etmək mümkündür, amma bu dövrdə bəzi göbələk növləri daha az olur və əksər göbələklər çox quru və ya istidən zədələnə bilər. Bu səbəbdən, göbələklərin yaz və yay dövründə təzə olması və keyfiyyətli olması daha çətin ola bilər.
Ümumiyyətlə, göbələklərin sağlam və dadlı olmasını təmin etmək üçün onları mövsümə uyğun olaraq seçmək və təzə olanlarını istifadə etmək məsləhətdir.
Eltun Məmmədov
Yaz və yay fəslində də göbələkləri istehlak etmək mümkündür, amma bu dövrdə bəzi göbələk növləri daha az olur və əksər göbələklər çox quru və ya istidən zədələnə bilər. Bu səbəbdən, göbələklərin yaz və yay dövründə təzə olması və keyfiyyətli olması daha çətin ola bilər.
Ümumiyyətlə, göbələklərin sağlam və dadlı olmasını təmin etmək üçün onları mövsümə uyğun olaraq seçmək və təzə olanlarını istifadə etmək məsləhətdir.
Eltun Məmmədov
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Dünya
Bu gün, 11:30
Tramp Putininlə görüş üçün gözlənilməz yer seçdi
Şou-biznes
Dünən, 20:00
Castin Timberleykin nankorluğu
Populyar Xəbərlər
Türk dünyası Levkoşada bir araya gəldi – Azərbaycanlı şairlər beynəlxalq poeziya axşamında - FOTO
Əxlaqsızlığı görüb çəkən – cinayəti örtən qədər günahkardır!
Zilviyə – Gəncənin şirin xatirəsi - VİDEO
“Bananı da yumaq lazımdır!” – Ekspert
Trampın çıxışlarında tez-tez mövzudan yayınmalar Qərbdə diqqət çəkdi
Mənim mütləq hazırladığım ləzzət: Qış üçün sobada bişmiş bolqar bibəri