“Bananı da yumaq lazımdır!” – Ekspert

Meyvənin qabığı yeyilməsə belə, onu yeməzdən əvvəl mütləq yumaq lazımdır. Əks halda, əllərinizə keçən mikroblar və pestisidlər bədəninizə daxil olaraq zəhərlənmələrə və infeksiyalara səbəb ola bilər.
Bunu britaniyalı qida texnoloqu Tamika Sims Mirror qəzetinə müsahibəsində bildirib. Onun sözlərinə görə, banan, portağal və s. kimi qabıqlı meyvələr belə axar su ilə yuyulmalıdır. Çünki üzərindəki toz, bakteriya və pestisid qalıqları meyvəni soyarkən əlləriniz vasitəsilə orqanizmə daxil olur.
“Bu qəribə səslənsə də, bananı yeməzdən əvvəl mütləq yumaq lazımdır,” – deyə Sims vurğulayıb.
Ekspert bildirir ki, bu qaydaya əməl etməmək salmonella, koli bakteriyası və listeriya kimi təhlükəli mikrobların səbəb olduğu qida zəhərlənmələrinə yol aça bilər. Bu xəstəliklər xüsusilə uşaqlar, yaşlılar və immun sistemi zəif olan insanlar üçün təhlükəlidir. Bəzən vəziyyət o qədər ağır olur ki, xəstəxanaya yerləşdirilmək lazım gəlir.
Tamika Sims əlavə edib ki, yuyulmamış meyvələrin üzərində kir, zibil, hətta həşərat qalıqları da ola bilər. Pestisidlər isə xərçəng, autizm, şəkərli diabet, hipertoniya və demensiya kimi ağır xəstəliklərlə əlaqələndirilir.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Cəmiyyət
Bu gün, 11:05
Gürcüstan Azərbaycana olan tarixi borcunu tam ödəyib
Cəmiyyət
Bu gün, 10:50
Cəlilabadda məktəblilər arasında baş verən qətllə bağlı cinayət işi başlanılıb
Cəmiyyət
Bu gün, 09:10
Charlie Kirk-in qətlində şübhəli bilinən Tyler Robinson məhkəmə qarşısına çıxıb
Cəmiyyət
Bu gün, 09:05
Sumqayıtda qadın qətlə yetirilib FOTO
Populyar Xəbərlər
“Könül Dəftərim” – sözün, yaddaşın və milli kimliyin aynası
"Şəhid Analarına Dəstək" İctimai Birliyinin təşkilatçılığı ilə "Şanlı Zəfər Tariximiz" adlı tədbir keçirilib
Hansı yeməyin qoxusu kişiləri cəlb edir?
Çarli Kirk hadisəsindən sonra Tramp üçün təhlükəsizlik artırıldı
Tovuzda istifadəyə yararsız transformator niyə illərdir təhlükə saçır? - FOTO
Qışa tərəvəzli ragu hazırlayırıq