“Bananı da yumaq lazımdır!” – Ekspert

Meyvənin qabığı yeyilməsə belə, onu yeməzdən əvvəl mütləq yumaq lazımdır. Əks halda, əllərinizə keçən mikroblar və pestisidlər bədəninizə daxil olaraq zəhərlənmələrə və infeksiyalara səbəb ola bilər.
Bunu britaniyalı qida texnoloqu Tamika Sims Mirror qəzetinə müsahibəsində bildirib. Onun sözlərinə görə, banan, portağal və s. kimi qabıqlı meyvələr belə axar su ilə yuyulmalıdır. Çünki üzərindəki toz, bakteriya və pestisid qalıqları meyvəni soyarkən əlləriniz vasitəsilə orqanizmə daxil olur.
“Bu qəribə səslənsə də, bananı yeməzdən əvvəl mütləq yumaq lazımdır,” – deyə Sims vurğulayıb.
Ekspert bildirir ki, bu qaydaya əməl etməmək salmonella, koli bakteriyası və listeriya kimi təhlükəli mikrobların səbəb olduğu qida zəhərlənmələrinə yol aça bilər. Bu xəstəliklər xüsusilə uşaqlar, yaşlılar və immun sistemi zəif olan insanlar üçün təhlükəlidir. Bəzən vəziyyət o qədər ağır olur ki, xəstəxanaya yerləşdirilmək lazım gəlir.
Tamika Sims əlavə edib ki, yuyulmamış meyvələrin üzərində kir, zibil, hətta həşərat qalıqları da ola bilər. Pestisidlər isə xərçəng, autizm, şəkərli diabet, hipertoniya və demensiya kimi ağır xəstəliklərlə əlaqələndirilir.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Dünən, 21:00
“Bananı da yumaq lazımdır!” – Ekspert
Maraqlı
Dünən, 17:00
Yayın istisində bu meyvələrə diqqət yetir
Maraqlı
Dünən, 14:00
Nəhayət? — Əfsanəvi Kəhrəba otağının izi tapıldı
Populyar Xəbərlər
"DNK Hospital"-dan açıqlama: Ayaz Məmmədov sağdır, yayılan xəbərlər həqiqəti əks etdirmir
ABŞ-a "diz çökən Avropa": Trampın “Amerika hər şeydən əvvəl” siyasəti qalib gəlir
Sunami panikası, tıxac və Oprah qalmaqalı – Havay adaları silkələndi
Trampdan Epşteyn etirafı: “Gənc qızlarımızı oğurlayırdı, qovdum!”
Tramp Rusiyaya qarşı sanksiyalar tətbiq etməyə hazırlaşır
Şaolin baş keşişinin sirləri: Qanun pozuntuları və gizli həyat ifşa olundu