Mənim mütləq hazırladığım ləzzət: Qış üçün sobada bişmiş bolqar bibəri
 
        Qış üçün sobada bişmiş bolqar bibəri – mənim mütləq hazırladığım konservimdir! Əgər hələ mövsümün sonunda belə hazırlıqlarla məşğul olmağa dəyərmi deyə düşünürsünüzsə, bütün şübhələri bir kənara qoyun! Bu sobada bişmiş bibər elə bir qəlyanaltıdır ki, bir-iki saatınızı ona sərf etməyə dəyər. Qışda o, sizin xilasınız olacaq: şorbalarınıza yay dadı qatacaq, hər hansı sendviçi möhtəşəm edəcək və kartofla yanaşı ideal qəlyanaltı olacaq. Və ən gözəli, hazırlanması çox asandır!
İlk öncə 2 kq ətli bolqar bibəri götürürük – daha şirin olduğu üçün qırmızı və sarı bibərlər seçmək yaxşıdır. Yuyur, qurudur və folqa sərilmiş soba listinə düzürük. Sobaya 200 dərəcəyə qızdırılmış sobaya 30-40 dəqiqə qoyuruq, bibərin dərisi qaralan və qabığı qabarcıq verməyə başlayanadək. Əsas odur ki, bibəri qurutmayaq! Hazır bibərləri qazanın içinə yığır və qapaqla örtürük – bu, bibərlərin buxarlanmasına və qabığının daha asan soyulmasına kömək edir. Bir az soyuduqdan sonra qabığını və tumlarını təmizləyirik, amma şirəsini mütləq saxlayırıq – ona ehtiyacımız olacaq.

İndi isə sous hazırlayırıq: şüşə bankada 100 ml bitki yağı (mən qızardılmamışını üstün tuturam, daha ətirlidir), 2 xörək qaşığı alma sirkəsi, 3-4 diş doğranmış sarımsaq, 1 çay qaşığı duz və incə doğranmış cəfəri qarışdırırıq. Bibərləri zolaqlar şəklində kəsib steril bankalara qat-qat doldururuq, qatların arasına sousdan əlavə edib sobada bişmədən qalan şirəni də əlavə edirik. Bankaları plastik qapaqla bağlayırıq və – diqqət! – yalnız soyuducuda saxlayırıq. Artıq bir gündən sonra dadına baxmaq olar, amma əsl dadı həftə içində açılır. İnanın, qışa çatmaz – bizim ailədə banka bir günə bitir!
Ulusum.az
 
  İlk öncə 2 kq ətli bolqar bibəri götürürük – daha şirin olduğu üçün qırmızı və sarı bibərlər seçmək yaxşıdır. Yuyur, qurudur və folqa sərilmiş soba listinə düzürük. Sobaya 200 dərəcəyə qızdırılmış sobaya 30-40 dəqiqə qoyuruq, bibərin dərisi qaralan və qabığı qabarcıq verməyə başlayanadək. Əsas odur ki, bibəri qurutmayaq! Hazır bibərləri qazanın içinə yığır və qapaqla örtürük – bu, bibərlərin buxarlanmasına və qabığının daha asan soyulmasına kömək edir. Bir az soyuduqdan sonra qabığını və tumlarını təmizləyirik, amma şirəsini mütləq saxlayırıq – ona ehtiyacımız olacaq.

İndi isə sous hazırlayırıq: şüşə bankada 100 ml bitki yağı (mən qızardılmamışını üstün tuturam, daha ətirlidir), 2 xörək qaşığı alma sirkəsi, 3-4 diş doğranmış sarımsaq, 1 çay qaşığı duz və incə doğranmış cəfəri qarışdırırıq. Bibərləri zolaqlar şəklində kəsib steril bankalara qat-qat doldururuq, qatların arasına sousdan əlavə edib sobada bişmədən qalan şirəni də əlavə edirik. Bankaları plastik qapaqla bağlayırıq və – diqqət! – yalnız soyuducuda saxlayırıq. Artıq bir gündən sonra dadına baxmaq olar, amma əsl dadı həftə içində açılır. İnanın, qışa çatmaz – bizim ailədə banka bir günə bitir!
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
      	
  
			Oxşar xəbərlər:
		
		
	
			Şərhlər:
		
		
		İnformasiya
	
	Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
	
					Son xəbərlər
					daha çox
				
                
				
		Sağlamlıq
		
			 Dünən, 16:33
			
		
	
	Kəskin çəki dayanması nə ilə bağlıdır?
		Sağlamlıq
		
			 Dünən, 10:00
			
		
	
	Toyuq korluğu və ya retinitis pigmentoza
		Mətbəx
		
			 Dünən, 20:56
			
		
	
	Kokoslu Topçular – Şirinliyin ən ləzzətli halı
		Mətbəx
		
			 23-10-2025, 09:30
			
		
	
	Kokoslu Topçular – Şirinliyin ən ləzzətli halı
		Mətbəx
		
			 22-10-2025, 12:27
			
		
	
	Qarışıq Turşu Resepti
		Mətbəx
		
			 22-10-2025, 12:00
			
		
	
	Qarabaşaq sevirsiniz?
		Mətbəx
		
			 22-10-2025, 10:30
			
		
	
	Mərci Kiftəsi Resepti
					Populyar Xəbərlər
				
				
					
		
	
		“Üç Onillik Rənglər Səfəri” – Erkin Arolun sənət aynasından baxış
				
		
	
		Rənglərin Qardaşlığı Daşkənddə Birləşdi – Ulusum.az Sənətin Diplomatiyasını Yaradır
				
		
	
		Şah-i Zinda – “Yaşayan Şah”ın Əbədi Abidəsi
				
		
	
		Göz rəngini dəyişmək gələcəkdə ciddi fəsadlara yol aça bilər   VİDEO
				
		
	
		Göz problemləri vaxtında aşkarlanmasa, gec ola bilər     -    Göz Sağlamlığı Gecikməni Bağışlamır
				
		
	
		Kəskin çəki dayanması nə ilə bağlıdır?
				
				
                
			

