Mənim mütləq hazırladığım ləzzət: Qış üçün sobada bişmiş bolqar bibəri

Qış üçün sobada bişmiş bolqar bibəri – mənim mütləq hazırladığım konservimdir! Əgər hələ mövsümün sonunda belə hazırlıqlarla məşğul olmağa dəyərmi deyə düşünürsünüzsə, bütün şübhələri bir kənara qoyun! Bu sobada bişmiş bibər elə bir qəlyanaltıdır ki, bir-iki saatınızı ona sərf etməyə dəyər. Qışda o, sizin xilasınız olacaq: şorbalarınıza yay dadı qatacaq, hər hansı sendviçi möhtəşəm edəcək və kartofla yanaşı ideal qəlyanaltı olacaq. Və ən gözəli, hazırlanması çox asandır!
İlk öncə 2 kq ətli bolqar bibəri götürürük – daha şirin olduğu üçün qırmızı və sarı bibərlər seçmək yaxşıdır. Yuyur, qurudur və folqa sərilmiş soba listinə düzürük. Sobaya 200 dərəcəyə qızdırılmış sobaya 30-40 dəqiqə qoyuruq, bibərin dərisi qaralan və qabığı qabarcıq verməyə başlayanadək. Əsas odur ki, bibəri qurutmayaq! Hazır bibərləri qazanın içinə yığır və qapaqla örtürük – bu, bibərlərin buxarlanmasına və qabığının daha asan soyulmasına kömək edir. Bir az soyuduqdan sonra qabığını və tumlarını təmizləyirik, amma şirəsini mütləq saxlayırıq – ona ehtiyacımız olacaq.

İndi isə sous hazırlayırıq: şüşə bankada 100 ml bitki yağı (mən qızardılmamışını üstün tuturam, daha ətirlidir), 2 xörək qaşığı alma sirkəsi, 3-4 diş doğranmış sarımsaq, 1 çay qaşığı duz və incə doğranmış cəfəri qarışdırırıq. Bibərləri zolaqlar şəklində kəsib steril bankalara qat-qat doldururuq, qatların arasına sousdan əlavə edib sobada bişmədən qalan şirəni də əlavə edirik. Bankaları plastik qapaqla bağlayırıq və – diqqət! – yalnız soyuducuda saxlayırıq. Artıq bir gündən sonra dadına baxmaq olar, amma əsl dadı həftə içində açılır. İnanın, qışa çatmaz – bizim ailədə banka bir günə bitir!
Ulusum.az
İlk öncə 2 kq ətli bolqar bibəri götürürük – daha şirin olduğu üçün qırmızı və sarı bibərlər seçmək yaxşıdır. Yuyur, qurudur və folqa sərilmiş soba listinə düzürük. Sobaya 200 dərəcəyə qızdırılmış sobaya 30-40 dəqiqə qoyuruq, bibərin dərisi qaralan və qabığı qabarcıq verməyə başlayanadək. Əsas odur ki, bibəri qurutmayaq! Hazır bibərləri qazanın içinə yığır və qapaqla örtürük – bu, bibərlərin buxarlanmasına və qabığının daha asan soyulmasına kömək edir. Bir az soyuduqdan sonra qabığını və tumlarını təmizləyirik, amma şirəsini mütləq saxlayırıq – ona ehtiyacımız olacaq.

İndi isə sous hazırlayırıq: şüşə bankada 100 ml bitki yağı (mən qızardılmamışını üstün tuturam, daha ətirlidir), 2 xörək qaşığı alma sirkəsi, 3-4 diş doğranmış sarımsaq, 1 çay qaşığı duz və incə doğranmış cəfəri qarışdırırıq. Bibərləri zolaqlar şəklində kəsib steril bankalara qat-qat doldururuq, qatların arasına sousdan əlavə edib sobada bişmədən qalan şirəni də əlavə edirik. Bankaları plastik qapaqla bağlayırıq və – diqqət! – yalnız soyuducuda saxlayırıq. Artıq bir gündən sonra dadına baxmaq olar, amma əsl dadı həftə içində açılır. İnanın, qışa çatmaz – bizim ailədə banka bir günə bitir!
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Cəmiyyət
Bu gün, 16:12
“Bilik Karvanı” aksiyasına rəsmi start verildi
Hadisə
Bu gün, 16:09
İnterpol onu axtarırdı – Azərbaycanda yaxalandı
Sağlamlıq
Bu gün, 16:00
Niyə "ayaq üstə ayaq" oturmaq olmaz?
Mədəniyyət
Bu gün, 15:00
Azərbaycan animasiyası beynəlxalq səhnədə
Maraqlı
Bu gün, 12:00
Uşağın rəsmləri onun haqqında nə deyə bilər?
Populyar Xəbərlər
Türk dünyası Levkoşada bir araya gəldi – Azərbaycanlı şairlər beynəlxalq poeziya axşamında - FOTO
Zilviyə – Gəncənin şirin xatirəsi - VİDEO
Əxlaqsızlığı görüb çəkən – cinayəti örtən qədər günahkardır!
“Bananı da yumaq lazımdır!” – Ekspert
Trampın çıxışlarında tez-tez mövzudan yayınmalar Qərbdə diqqət çəkdi
Mənim mütləq hazırladığım ləzzət: Qış üçün sobada bişmiş bolqar bibəri