Bu gün, 16:55 0 Mətbəx

Quesadilla- Axşam yeməyi

Quesadilla- Axşam yeməyi
Pəhrizli Toyuqlu və Tərəvəzli Qəsadiya

Lazım olan ərzaqlar:
- Qarğıdalı lavaşı — 5 ədəd (250 q)
- Toyuq döş filesi (bişmiş) — 250 q
- Konservləşdirilmiş qarğıdalı — 100 q (şirəsiz)
- Bolqar bibəri — 100 q
- Pomidor — 150 q (təxminən 1 ədəd)
- Mozarella pendiri — 200 q
- Duz, istiot, paprika — zövqə görə

Hazırlanması:
1. Toyuğu nazik uzun-uzun doğrayın (julienne).
2. Bibər və pomidoru kiçik kubiklər şəklində doğrayın, pomidorun suyunu süzün.
3. Toyuq, qarğıdalı, tərəvəzlər və ədviyyatları qarışdırın.
4. Hər lavaşın yarısına hazırladığınız içliyi qoyun, üzərinə rəndələnmiş mozarella əlavə edin.
5. Lavaşı yarıya qatlayın və yüngülcə basın.
6. Qəsadiyaları quru, yapışmayan tavada və ya 200°C-də sobada hər tərəfi 2–3 dəqiqə qızarana qədər bişirin ki, xırtıldayan qabıq əmələ gəlsin.

Qeyd: Qəsadiya – lavaşın içində pendir və tərəvəz və ya ət ilə doldurulub qızardılmış, xırtıldayan və ləzzətli Meksika yeməyidir.

Yazınızı göndərin və Ulusum.az saytında dərc olunsun



Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.