Axşam yeməyi: Midiyalı və avokadolu - Brusketta
Gecə acanda nə atışdırım deyirsinizsə — bu resept tam sizlikdir!
Tərkibi:
- Tam buğda çörəyi (dilimlənmiş) – 120 q (4 dilim)
- Təmizlənmiş midiya – 200 q
- Avokado – 150 q (qabığı və çəyirdəyi çıxarılmış)
- Pomidor – 100 q
- Sarımsaq – 10 q (2 diş)
- Limon suyu – 15 q
- Zeytun yağı – 5 q
- Duz, qara istiot – zövqə görə
- Təzə göyərti – zövqə görə
Hazırlanması:
Çörək dilimlərini 180°C-də sobada 5–7 dəqiqə qızardın ki, xırtıldayan qabıq əmələ gəlsin. Midiyaları duzlu suda təlimata uyğun bişirin (qaynadıqdan sonra 3–5 dəqiqə). Sudan süzün və soyuması üçün kənara qoyun.
Avokadonu çəngəllə əzin, limon suyu əlavə edib duz və istiot vurun. Pomidoru xırda kub şəklində doğrayın. Sarımsağı xırdalayın. Soyumuş midiya, pomidor, sarımsaq və göyərtini qarışdırın.
Qızardılmış çörəyin üzərinə avokado pastası çəkin, üstünə isə midiyalı qarışıq əlavə edin. Zeytun yağı ilə səpin və dərhal süfrəyə verin.
100 qram üzrə qida dəyərləri
Kalori – 128.4
Zülal – 7.1 g
Yağ – 5.6 g
Karbohidrat – 11.2 g
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
28-04-2024, 16:45
Elə bir azərbaycanlı yoxdur ki, çörəyi yeməsin. ULUSUM.az saytının məlumatına əsasən, bütün dünyanın kökəlmə ilə
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Dünən, 19:30
Axşam yeməyi: Midiyalı və avokadolu - Brusketta
Sağlamlıq
Dünən, 17:36
Duz haqqında
Mətbəx
Dünən, 17:30
Lobya, tuna və tərəvəzlərlə salat
Mətbəx
Dünən, 16:30
Yay Salatı - VİDEO
Mətbəx
Dünən, 16:00
Qızılbalıq filesindən kotletlər
Populyar Xəbərlər
Dünyanı Sənət Xilas Edəcək – Rənglərin Qardaşlığı Özbəkistanda - VİDEO
“Tank” ləqəbli Məhəmməd Abbaszadə: Rinqdə iradə və zəfər hekayəsi - VİDEO
“Üç Onillik Rənglər Səfəri” – Erkin Orolun sənət aynasından baxış
Qazağın cücəli yayma xəngəli – Çaylı kəndi - VİDEO
Qazaxda Gənclər Narkomaniyaya Qarşı Maarifləndirilir – Sağlam Gələcək Naminə!
Taşkentdə “Beş Qazan”da doğmalıq dadı – Özbek aşının qardaşlıq süfrəsi
