Bu gün, 12:00 0 Mətbəx

Qızardılmış Xır-Xırt Badımcan

Qızardılmış Xır-Xırt Badımcan
Tərkibi:

- Badımcan (mən 4 ədəd götürdüm)
- Qaynar su + duz
- 2-3 yumurta + 1/2 ç.q. duz
- Qarğıdalı unu
- Qızartmaq üçün bitki yağı
- 2 yemək qaşığı qaymaq
- 2 diş sarımsaq
- 1/3 ç.q. duz
- Göyərti

Hazırlanması:

1. Badımcanların bir hissəsini soyun, iki yerə bölün və üzərində kəsiklər edin. Sonra badımcanları qaynar duzlu suya 5 dəqiqə salın. Soyumasına icazə verin. Bu vaxt sousu hazırlayın: bütün tərkibləri qarışdırın.

2. Klyar üçün yumurtalara duz əlavə edib qarışdırın. Badımcanları əvvəlcə yumurtaya, sonra isə qarğıdalı ununa bulayın.

3. Çox yaxşı qızdırılmış bitki yağında hər iki tərəfi qızılı rəngə qədər qızardın.

4. İstəsəniz, badımcanların uclarını kəsə bilərsiniz. Qızarmış qabıq nə qədər qızıl rəngdə olsa, badımcanlar bir o qədər xırtıldayan olur.

Reseptlərinizi və mətbəx sirrlərinizi "[email protected]" ünvanına göndərərək Ulusum.az ‑ın mətbəx rubrikasında yer ala bilərsiniz



Ulusum.az / K.Rəcəbova

Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.