Bu gün, 15:30 0 Mətbəx

Sarışın Qızılı Kabak: Sarımsaq və Otların Sehrli Ləzzəti

Sarışın Qızılı Kabak: Sarımsaq və Otların Sehrli Ləzzəti
Xaricdən xırtıldayan, qızılı qabığı, içəridən isə yumşaq, şirin kabak ləzzəti ilə qarışan bu yemək, sarımsaq və ədviyyatlı otların incə aroması ilə tamamlanır. Hazırlanması cəmi 15 dəqiqə, amma yeyilməsi daha sürətlidir!

Tərkibi:

2 ədəd orta kabak

3 ədəd yumurta

3 xörək qaşığı un

2 diş sarımsaq, əzilmiş

1 çay qaşığı qurudulmuş şüyüd

Duz və istiot – zövqə görə

Bitki yağı – qızartmaq üçün

Hazırlanması:

Kabakları 0,5 sm qalınlığında doğrayın, duzlayın və bir kənara qoyun.

Klyarı hazırlayın: yumurtaları çalın, unu, əzilmiş sarımsağı, şüyüdü, duz və istiot əlavə edin.

Kabak dilimlərini klyara batırın və qızdırılmış bitki yağında hər tərəfini 2–3 dəqiqə qızardın. Qızardıqdan sonra kağız dəsmala qoyaraq artıq yağı süzün.

İsti-isti sarımsaq sousu və ya xama ilə servis edin.

Bu xırtıldayan kabak dilimləri ət yeməklərinə yan garnir kimi mükəmməldir. Sadəliyi və inanılmaz dadı ilə yay menyusunun ulduzu olacaq!

Ulusum.az

Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: