Günəşin Dadı: Musaka - Yunan Mətbəxinin Nəfis İncisi

Musaka — günəşli Yunanıstanla assosiasiya olunan bir yeməkdir. Nəfis və ətirli olan bu yemək, şirəli badımcan, ət farşı və qaymaqlı sousun birləşməsindən ibarətdir. Hazırlanması sadə, təqdimatı isə təsirli olur — xüsusən də təzə göyərti və təzə çörəklə birlikdə verildikdə.
Hazırlanması:
3–4 orta ölçülü badımcanı götürüb, onları 5 mm qalınlığında uzun dilimlərə kəsin, duzlayıb 15–20 dəqiqə acılığı çıxması üçün saxlayın. Sonra yuyub, qurudun və tavada qızarana qədər qovurun. Ayrı bir tavada doğranmış soğanı qovurun, 500 qram mal ətindən hazırlanmış farşı əlavə edib, maye tam çəkilənə qədər qızardın. Üzərinə 2 diş əzilmiş sarımsaq, 2 yemək qaşığı pomidor pastası və az miqdarda su əlavə edin. Duz və istiot əlavə edib, oregano səpin və 10 dəqiqə bişirin.
Beşamel sousu üçün 50 qram kərə yağını əridin, 2 yemək qaşığı un əlavə edib sürətlə qarışdırın, sonra incə axınla 400 ml süd əlavə edin. Qatılaşana qədər bişirin, duz, istiot və az miqdarda muskat qozu əlavə edin. Soyumuş sousa 1 sarı yumurta əlavə edib qarışdırın.
Sobaya veriləcək qaba badımcan qatını, sonra ətli qarışığı, yenidən badımcanı düzün, beşamel sousu ilə üzərinə tökün və 50 qram rəndələnmiş pendir səpin. 180 °C-də 35–40 dəqiqə, üzəri qızarana qədər bişirin. Xidmət etməzdən əvvəl bir az soyumasına imkan verin ki, musaka dilimlənərkən dağılmasın.
Məsləhət: Əgər yeməyi daha yüngül etmək istəyirsinizsə, badımcanların yerinə kabakdan istifadə edə bilərsiniz.
Ulusum.az
Hazırlanması:
3–4 orta ölçülü badımcanı götürüb, onları 5 mm qalınlığında uzun dilimlərə kəsin, duzlayıb 15–20 dəqiqə acılığı çıxması üçün saxlayın. Sonra yuyub, qurudun və tavada qızarana qədər qovurun. Ayrı bir tavada doğranmış soğanı qovurun, 500 qram mal ətindən hazırlanmış farşı əlavə edib, maye tam çəkilənə qədər qızardın. Üzərinə 2 diş əzilmiş sarımsaq, 2 yemək qaşığı pomidor pastası və az miqdarda su əlavə edin. Duz və istiot əlavə edib, oregano səpin və 10 dəqiqə bişirin.
Beşamel sousu üçün 50 qram kərə yağını əridin, 2 yemək qaşığı un əlavə edib sürətlə qarışdırın, sonra incə axınla 400 ml süd əlavə edin. Qatılaşana qədər bişirin, duz, istiot və az miqdarda muskat qozu əlavə edin. Soyumuş sousa 1 sarı yumurta əlavə edib qarışdırın.
Sobaya veriləcək qaba badımcan qatını, sonra ətli qarışığı, yenidən badımcanı düzün, beşamel sousu ilə üzərinə tökün və 50 qram rəndələnmiş pendir səpin. 180 °C-də 35–40 dəqiqə, üzəri qızarana qədər bişirin. Xidmət etməzdən əvvəl bir az soyumasına imkan verin ki, musaka dilimlənərkən dağılmasın.
Məsləhət: Əgər yeməyi daha yüngül etmək istəyirsinizsə, badımcanların yerinə kabakdan istifadə edə bilərsiniz.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Bu gün, 19:00
Günəşin Dadı: Musaka - Yunan Mətbəxinin Nəfis İncisi
Sağlamlıq
Bu gün, 18:00
Yay İstisində İdman: Ürəyimizi Necə Qoruyaq?
Hadisə
Bu gün, 17:04
Bloqer Səlim Milli vəfat etdi
Dünya
Bu gün, 16:00
CNN Putinlə Trampın görüşünün dəqiq yerini öyrənib
Dünya
Bu gün, 15:00
Rusiyada miqrant şagirdlərin izlənməsi planlaşdırılır
Mətbəx
Bu gün, 14:30
Dadlı və Doyurucu Qəlyanaltı: Avokado-Kəsmik Pasteti
Maraqlı
Bu gün, 13:30
Evinizin ətrafında bayquş görsəniz - SEVİNİN
Populyar Xəbərlər
Filtrlərin arxasında itən gerçəklik
12 avqust – gənclərin səsi, enerjisi və gələcəyin ümididir
Fərizə — Vəfanın, Sevginin, Qəhrəmanlığın adı - VİDEO
Rusiyada Şimali Koreyalı İşçilərə “Qul” Kimi Münasibət
325 milyonluq superyaxta hərraca çıxarılır — sahibinin kimliyi şübhə doğurur
Cəlilabadlı qadın kəndə hücum edən çaqqalı əl gücü ilə məhv etdi - VİDEO