Bu gün, 15:30 0 Mətbəx

Tüstü qoxulu, qozlu-pendirli əsl yay şedevri!

Tüstü qoxulu, qozlu-pendirli əsl yay şedevri!
Cəmi 120 kkal porsiyada! 🔥

Xırçıltılı qabıq, içi isə yumşaq və şirəli. Üstəlik qozlu, pendirli, krem kimi sous – ləzzətin zirvəsi! 🌿

🌟 Lazım olanlar

Badımcan üçün:

3–4 ədəd badımcan

2 x.q. zeytun yağı

3 diş sarımsaq

Duz, istiot (zövqə görə)

1 x.q. limon suyu

Göyərti (cəfəri və ya keşniş) — bir ovuc

Sous üçün:

150 q yunan yoqurtu

50 q qoz ləpəsi

70 q feta və ya brınza

1 diş sarımsaq

30 q göyərti

1 ç.q. limon suyu

🍴 Hazırlanma qaydası

Badımcanları uzununa 1,5 sm qalınlığında doğrayın, üzərinə xətkeşvari kəsiklər edin.

Manqalın üstündə yumşaq olub qızarmış naxış alınana qədər bişirin.

Sous üçün qozu xırdalayın, pendiri çəngəllə əzin. Yoqurt, sarımsaq, limon suyu və göyərti ilə qarışdırın.

Hazır badımcanları isti-isti servis edin, üzərinə sous gəzdirin və nar dənələri ilə bəzəyin.

Ulusum.az

Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: