Çörəyiniz heç vaxt KİFLƏNMƏYƏCƏK - EKSKLÜZİV
Elə bir azərbaycanlı yoxdur ki, çörəyi yeməsin.
ULUSUM.az saytının məlumatına əsasən, bütün dünyanın kökəlmə ilə mübarizə apardığı bir dövrdə belə, çörək əvəzolunmaz qida olaraq qalmaqdadır. O, demək olar ki, hər xörəklə yeyilən dadlı və doyumlu bir məhsuldur.
Lakin xüsusən isti aylarda bu qida növünün kiflənməsi istehlakçıları məyus edən haldır.
Kiflənməyə səbəb nədir?
Təəssüf ki, tez-tez istehlak edilən çörək düzgün saxlanmadıqda kiflənir. Bundan başqa, tərkibində maya olduğu üçün isti hava ilə təması da onun qısa vaxtda şəklini dəyişdirən səbəblərdəndir.
Çörəyi kiflənmədən necə saxlamaq olar?
Son zamanlar aparılan araşdırmalar nəticəsində çörəyin kiflənməsinin qarşısını alan üsul tapılıb. Bu üsul sayəsində çörək bir neçə gün qalsa belə, kiflənmədən qoruyacaq.
ŞƏkli dəyişmiş çörək əsla istehlak edilməməli olduğu üçün düzgün çörək saxlama üsullarını bilməkdə fayda var.
Sizin üçün paylaşdığımız bu saxlama üsulu sayəsində çörəyiniz günlərlə təzə kimi qalacaq.
Effektiv üsul...
Çörək nəmli mühitlərdə asanlıqla kiflənməyə meyllidir, buna görə də çörək kifinin qarşısını almaq üçün bir neçə üsul var.
İlk növbədə, çörək qabınızı sərin, quru yerdə saxlamaq vacibdir.
Rütubətli və isti mühitlər çörək kifinin əmələ gəlməsini sürətləndirir.
Buna görə də, çörək qabını mətbəxinizin sərin, quru küncündə saxlamaq məqsədəuyğundur.
Bundan əlavə, çörək qabının içərisində hava sirkulyasiyasının artırılması kif əmələ gəlməsinin qarşısını alır.
Çörək qabının qapağını tez-tez açmaq və onu havalandırmaq içəridəki rütubəti azaltmağa və çörəyin səthini qurutmağa kömək edir.
Çörək qabınız plastikdirsə, çörək qabının içini bir az nəmli parça ilə silmək və qurumasını gözləmək də kif yaranmasının qarşısını ala bilər.
Plastik səthlərdə yığılan nəm kif böyüməsini təşviq edə bilər, buna görə də müntəzəm olaraq təmizləmək vacibdir.
Digər tərəfdən, çörək qabının müəyyən aralıqlarla alma sirkəsi ilə silinməsi çörəkdə kif əmələ gəlməsini əhəmiyyətli dərəcədə azaldır.
Çörək qabınızı təmiz saxlamaq da vacibdir. Çörək qabında qalan qırıntılar kifin əmələ gəlməsinə şərait yaradır.
Ona görə də hər istifadədən sonra çörək qabını təmizləmək vacibdir. Çörək kifinin qarşısını almağın başqa bir yolu çörək dilimlərini soyuducunun buzluq bölməsində saxlamaqdır.
[center]
[/center]Çörək dilimlərini dərhal istehlak etməyəcəksinizsə, təzə qalması və kiflənməməsi üçün dilimləri buzluğa yerləşdirə bilərsiniz.
Lazım olduqda, dilimləri çıxarıb istifadə etmək üçün onları əridə bilərsiniz.
Aymirə Ağamirova
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
27-04-2024, 11:02
Millət vəkili Fazil Mustafaya qarşı sui-qəsd cəhdi ilə bağlı saxlanılan Emin Əliyarov, Rəşad Əhmədov, Azər Səricanov,
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Dünən, 20:55
Şokoladlı-Fındıqlı Trüfel Resepti
Mətbəx
Dünən, 17:00
Portağallı Acı Şokoladlı Trüfellər
Mətbəx
Dünən, 16:03
Güllü-Moruqlu Trüfel Resepti
Mətbəx
Dünən, 12:00
Trüfel tortunun hazırlanma qaydası
Sağlamlıq
14-11-2025, 11:30
Dırnağın ətə batması — Onikokriptoz
Sağlamlıq
14-11-2025, 10:07
Rəşad Mahmudovdan vacib xəbərdarlıq
Populyar Xəbərlər
“Boş Yer” – Tələbələrdən ibarət yaradıcı heyətlə çəkilmiş ilk bədii film - VİDEO
Məşhur stilist Harun Cici Azərbaycanda – Sufi irsi və qonaqpərvərlik vurğusu
Göyçay – Nar Bayramı: Milli Dəyərlərin və Zəhmətin Təntənəsi - VİDEO
Aysel Xanlarqızı – “Maestro” - Ruhun Səsi Olan Şeirlərin Sahibi
Aslan ürəkli - "Bakirə Kraliça" niyə heç vaxt evlənmədi?
Barat Vüsal: Bölgələrdə ədəbi irsin qorunması muzeylərlə güclənir - VİDEO
