Bu gün, 16:00 0 Mətbəx

Toyuq və yaşıl soğanla zapekanka

Toyuq və yaşıl soğanla zapekanka
Tərkibi:
- Toyuq filesi – 400 q
- Toyuq yumurtası – 2 ədəd (təxminən 110 q)
- Kəsmik (2% yağlı) – 150 q
- Yaşıl soğan – 50 q
- Qatıq (10% smetana) – 80 q
- Sərt pendir (30% yağlı) – 40 q
- Tam buğda unu – 20 q
- Xəmir üçün qabartma tozu – 5 q
- Duz, üyüdülmüş qara istiot, paprika – zövqə görə (təxminən 5 q)

Hazırlanması:
1. Sobanı 180°C-yə qədər qızdırın. Sobaya gedən formanı perqament kağızı ilə örtün.
2. Toyuq filesini xırda kub formasında doğrayın. Yaşıl soğanı da doğrayın. Pendir rəndələyin.
3. Ayrı qabda kəsmik, yumurta, qatıq, un və qabartma tozunu birləşdirib çalın – qarışıq hamar olmalıdır.
4. Qarışığa doğranmış toyuq, yaşıl soğan, duz, istiot və paprikanı əlavə edin, yaxşı qarışdırın.
5. Kütləni formanıza tökün, səthini hamarlayın və üstünə rəndələnmiş pendir səpin.
6. 35–40 dəqiqə ərzində, üstü qızarana qədər bişirin.
7. Kəsib servis etməzdən əvvəl bir az soyumasına imkan verin.

İsti şəkildə süfrəyə verilir.
Ulusum.az


Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.