Bu gün, 11:00 0 Mətbəx

Mal ətindən, bolqar bibərindən, soğandan və pendirdən zapekanka

Mal ətindən, bolqar bibərindən, soğandan və pendirdən zapekanka
İngrediyentlər:
- Mal əti (yağsız, filesi) – 400 q
- Bolqar bibəri – 200 q
- Soğan – 150 q
- Toyuq yumurtası – 2 ədəd (təqr. 110 q)
- 10%-li xama – 100 q
- Bərk pendir (30% yağlı) – 50 q
- Zeytun yağı – 10 q
- Sarımsaq – 10 q
- Duz, istiot, paprika – zövqə görə

Hazırlanması:
1. Sobanı 180°C-yə qədər qızdırın.
2. Sobada bişirəcəyiniz formanın dibini yüngülcə yağlayın.
3. Mal ətini nazik uzun parçalar şəklində doğrayın.
4. Bolqar bibəri və soğanı kub şəklində doğrayın.
5. Sarımsağı xırda doğrayın, pendiri sürtkəcdən keçirin.
6. Tavada zeytun yağını qızdırın, soğanı şəffaflaşana qədər qovurun.
7. Mal ətini əlavə edib, rəngi dəyişənə qədər bişirin.
8. Üzərinə bolqar bibəri və sarımsağı əlavə edib 5-7 dəqiqə qovurun.
9. Duz, istiot və paprikanı əlavə edin.
10. Yumurtaları xama ilə qarışdırıb çalın.
11. Hazırlanmış ət və tərəvəz qarışığını forma tökün, üzərinə yumurta-xama qarışığını əlavə edin.
12. Üstünü rəndələnmiş pendirlə səpin və 25-30 dəqiqə qızarana qədər bişirin.
13. İsti şəkildə süfrəyə verin, üzərini göyərti ilə bəzəyə bilərsiniz.

Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.