Bu gün, 11:30 0 Mətbəx

Almalı Zefir Resepti

Almalı Zefir Resepti
Alma püresi üçün:
- 150 qr yaşıl alma (təmizlənmiş və püre halına salınmış)
- 130 qr şəkər tozu
- 1 çay qaşığı darçın və ya vanil (zövqə görə)

Hazırlanması:
Alma püresini şəkərlə birlikdə ocaqda qatılaşana qədər bişirin. Qarışıq sıx konsistensiyalı olmalıdır. Soyuyandan sonra bir gecə soyuducuda saxlayın.

Şərbət üçün:
- 170 qr şəkər tozu
- 100 ml soyuq su
- 80 qr qlükoza və ya invert siropu
- 6 qr aqar-aqar
- 1 ədəd yumurta ağı

Hazırlanması:
Aqar-agarı su ilə qarışdırıb qızdırın, şəkər və qlükozanı əlavə edib 110°C-yə qədər qızdırın. Ayrı qabda yumurta ağını çalın, üstünə alma püresini əlavə edin. Şərbəti yavaş-yavaş bu qarışıma əlavə edib mikserlə çalın. Hazır kütləni formaya töküb qurumağa qoyun.

Qeyd:
Zefirin quruması üçün otaq temperaturunda 8-12 saat saxlamaq tövsiyə olunur.

Ulusum.az

Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.