Zərif Dadların Uyumu: Kartof-Balıq Zapekankası
Əgər həm yüngül, həm də doyumlu bir nahar və ya şam yeməyi axtarırsınızsa, kartof-balıq zapekankası sizin üçün mükəmməl seçim ola bilər.
Bu yemək sadə və əlçatan məhsullardan hazırlanır, lakin nəticədə ortaya çıxan dad harmoniyası gözlənilmədən ləzzətli olur.
Zülal baxımından zəngin balıq, enerjili kartof və yumurtalı süd qarışığı ilə birlikdə sobada bişdikdə qızılı rəng alaraq həm gözə, həm damağa xitab edir.
Ən əsası isə – bu yemək həm ailə süfrəsinə, həm də qonaqlara təqdim etmək üçün idealdır.
Tərkibi:
Kartof – 600 q
Xek filesi – 800 q
Süd (2,5%) – 500 ml
Toyuq yumurtası – 150 q (təxminən 3 ədəd)
Duz, istiot – zövqə görə
Günəbaxan yağı – 7 q (1 x.q. – formanın yağlanması üçün)
Hazırlanması:
Kartofları yuyun, qazana qoyun, üzərinə soyuq su əlavə edib bir az duzlayaraq bişirin. Təxminən 20–30 dəqiqə qaynadın. Bişmiş kartofları soyudun və qabığını təmizləyin. Hər birini təxminən 0,5–0,7 sm qalınlığında dairəvi şəkildə doğrayın.
Sobaya dözümlü formanın dibini yaxşıca yağlayın. Kartofun yarısını formanı örtəcək şəkildə düzün. Xek filesini 1 sm qalınlığında dilimləyin və kartof qatının üzərinə yerləşdirin. Balığa duz və istiot vurun.
Üzərinə qalan kartof dilimlərini düzün. Yumurtaları süd ilə qarışdırın, bir az duz və istiot əlavə edin. Bu qarışığı zapekankanın üzərinə bərabər şəkildə tökün.
Əvvəlcədən 200 dərəcəyə qədər qızdırılmış sobada 20–25 dəqiqə bişirin. Nuş olsun!
Ulusum.az
Bu yemək sadə və əlçatan məhsullardan hazırlanır, lakin nəticədə ortaya çıxan dad harmoniyası gözlənilmədən ləzzətli olur.
Zülal baxımından zəngin balıq, enerjili kartof və yumurtalı süd qarışığı ilə birlikdə sobada bişdikdə qızılı rəng alaraq həm gözə, həm damağa xitab edir.
Ən əsası isə – bu yemək həm ailə süfrəsinə, həm də qonaqlara təqdim etmək üçün idealdır.
Tərkibi:
Kartof – 600 q
Xek filesi – 800 q
Süd (2,5%) – 500 ml
Toyuq yumurtası – 150 q (təxminən 3 ədəd)
Duz, istiot – zövqə görə
Günəbaxan yağı – 7 q (1 x.q. – formanın yağlanması üçün)
Hazırlanması:
Kartofları yuyun, qazana qoyun, üzərinə soyuq su əlavə edib bir az duzlayaraq bişirin. Təxminən 20–30 dəqiqə qaynadın. Bişmiş kartofları soyudun və qabığını təmizləyin. Hər birini təxminən 0,5–0,7 sm qalınlığında dairəvi şəkildə doğrayın.
Sobaya dözümlü formanın dibini yaxşıca yağlayın. Kartofun yarısını formanı örtəcək şəkildə düzün. Xek filesini 1 sm qalınlığında dilimləyin və kartof qatının üzərinə yerləşdirin. Balığa duz və istiot vurun.
Üzərinə qalan kartof dilimlərini düzün. Yumurtaları süd ilə qarışdırın, bir az duz və istiot əlavə edin. Bu qarışığı zapekankanın üzərinə bərabər şəkildə tökün.
Əvvəlcədən 200 dərəcəyə qədər qızdırılmış sobada 20–25 dəqiqə bişirin. Nuş olsun!
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Bu gün, 18:40
Özünüzün Ən Yaxşı Versiyası Olmağa Hazırsınız?
Sağlamlıq
Bu gün, 17:59
Ananasın mənşəyi və tərkibi
Sağlamlıq
Bu gün, 17:44
Kəskin çəki dayanması nə ilə bağlıdır?
Sağlamlıq
Bu gün, 17:25
Noxud — arıqlamaq üçün faydalı müttəfiqdir
---
Bu gün, 17:20
Gəncədə "Bazarstore"da kif basmış kolbasalar satılır – İDDİA
Mətbəx
Bu gün, 16:51
Qışın Şirin Möcüzəsi – Naringi - Mandarin
Mətbəx
Bu gün, 16:23
Toyuq tabaka resepti 🍗 (soğan suyu ilə)
Sağlamlıq
Bu gün, 12:52
Xurmanın Ziyanları və Düzgün İstifadəsi
Populyar Xəbərlər
“Üç Onillik Rənglər Səfəri” – Erkin Arolun sənət aynasından baxış
Qazaxda Gənclər Narkomaniyaya Qarşı Maarifləndirilir – Sağlam Gələcək Naminə!
Ağstafada musiqi müəllimi dərs zamanı vəfat edib VİDEO
Rənglərin Qardaşlığı Daşkənddə Birləşdi – Ulusum.az Sənətin Diplomatiyasını Yaradır
Taşkentdə “Beş Qazan”da doğmalıq dadı – Özbek aşının qardaşlıq süfrəsi
Göz rəngini dəyişmək gələcəkdə ciddi fəsadlara yol aça bilər VİDEO
