Zərif Dadların Uyumu: Kartof-Balıq Zapekankası

Əgər həm yüngül, həm də doyumlu bir nahar və ya şam yeməyi axtarırsınızsa, kartof-balıq zapekankası sizin üçün mükəmməl seçim ola bilər.
Bu yemək sadə və əlçatan məhsullardan hazırlanır, lakin nəticədə ortaya çıxan dad harmoniyası gözlənilmədən ləzzətli olur.
Zülal baxımından zəngin balıq, enerjili kartof və yumurtalı süd qarışığı ilə birlikdə sobada bişdikdə qızılı rəng alaraq həm gözə, həm damağa xitab edir.
Ən əsası isə – bu yemək həm ailə süfrəsinə, həm də qonaqlara təqdim etmək üçün idealdır.
Tərkibi:
Kartof – 600 q
Xek filesi – 800 q
Süd (2,5%) – 500 ml
Toyuq yumurtası – 150 q (təxminən 3 ədəd)
Duz, istiot – zövqə görə
Günəbaxan yağı – 7 q (1 x.q. – formanın yağlanması üçün)
Hazırlanması:
Kartofları yuyun, qazana qoyun, üzərinə soyuq su əlavə edib bir az duzlayaraq bişirin. Təxminən 20–30 dəqiqə qaynadın. Bişmiş kartofları soyudun və qabığını təmizləyin. Hər birini təxminən 0,5–0,7 sm qalınlığında dairəvi şəkildə doğrayın.
Sobaya dözümlü formanın dibini yaxşıca yağlayın. Kartofun yarısını formanı örtəcək şəkildə düzün. Xek filesini 1 sm qalınlığında dilimləyin və kartof qatının üzərinə yerləşdirin. Balığa duz və istiot vurun.
Üzərinə qalan kartof dilimlərini düzün. Yumurtaları süd ilə qarışdırın, bir az duz və istiot əlavə edin. Bu qarışığı zapekankanın üzərinə bərabər şəkildə tökün.
Əvvəlcədən 200 dərəcəyə qədər qızdırılmış sobada 20–25 dəqiqə bişirin. Nuş olsun!
Ulusum.az
Bu yemək sadə və əlçatan məhsullardan hazırlanır, lakin nəticədə ortaya çıxan dad harmoniyası gözlənilmədən ləzzətli olur.
Zülal baxımından zəngin balıq, enerjili kartof və yumurtalı süd qarışığı ilə birlikdə sobada bişdikdə qızılı rəng alaraq həm gözə, həm damağa xitab edir.
Ən əsası isə – bu yemək həm ailə süfrəsinə, həm də qonaqlara təqdim etmək üçün idealdır.
Tərkibi:
Kartof – 600 q
Xek filesi – 800 q
Süd (2,5%) – 500 ml
Toyuq yumurtası – 150 q (təxminən 3 ədəd)
Duz, istiot – zövqə görə
Günəbaxan yağı – 7 q (1 x.q. – formanın yağlanması üçün)
Hazırlanması:
Kartofları yuyun, qazana qoyun, üzərinə soyuq su əlavə edib bir az duzlayaraq bişirin. Təxminən 20–30 dəqiqə qaynadın. Bişmiş kartofları soyudun və qabığını təmizləyin. Hər birini təxminən 0,5–0,7 sm qalınlığında dairəvi şəkildə doğrayın.
Sobaya dözümlü formanın dibini yaxşıca yağlayın. Kartofun yarısını formanı örtəcək şəkildə düzün. Xek filesini 1 sm qalınlığında dilimləyin və kartof qatının üzərinə yerləşdirin. Balığa duz və istiot vurun.
Üzərinə qalan kartof dilimlərini düzün. Yumurtaları süd ilə qarışdırın, bir az duz və istiot əlavə edin. Bu qarışığı zapekankanın üzərinə bərabər şəkildə tökün.
Əvvəlcədən 200 dərəcəyə qədər qızdırılmış sobada 20–25 dəqiqə bişirin. Nuş olsun!
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Dünya
Dünən, 20:00
ABŞ-ın “virtual səfirliyi” İranda olan vətəndaşlarını ölkəni təcili tərk etməyə çağırdı
Dünya
Dünən, 18:00
İsraildəki Veyçman Elmi İnstitutunun tədqiqat mərkəzi İranın zərbələrindən sonra yanıb
Dünya
Dünən, 14:00
İran-İsrail Gərginliyi Telefon Danışığında
Dünya
Dünən, 12:00
Xamenei də hədəfdədir?! İsraildən sərt mesaj!
Populyar Xəbərlər
Müğənni Şimal xərçəngdən vəfat etdi – Ərindən ürək parçalayan sözlər
“Qayıdın, Qəzzaya çatmayacaqsınız!” – İsraildən Tunberqə sərt mesaj - FOTO
Macar baş nazirdən Avropaya mesaj: "Öz maraqlarınızı düşünün, Putini yox!"
Daxili işlər naziri xidmətə qəbulla bağlı növbəti sıra baxışı keçirib - VİDEO
Hindistanda DƏHŞƏT: Təyyarə yaşayış məhəlləsinə düşdü – 240-dan çox sərnişin var idi - VİDEO
Zülallı Zövq: Tərəvəzli və Ətli Tortilya - VİDEO