Tatar üslubunda ətli azu

Tatar mətbəxi yalnız xəmirdə ləzzətli ətlərin böyük seçimi ilə deyil, həm də mal əti ilə isti yeməkləri ilə məşhurdur. Ənənəvi yeməklərdən biri turşu xiyar ilə klassik ətli azudur.
Lazım olan inqrediyentlər:
2 ədəd pomidor;
2 ədəd soğan (reçpat);
2 ədəd turşu xiyar (borçlu);
2 diş sarımsaq;
250 ml mal əti bulyonu;
4 xörək qaşığı əridilmiş yağ;
5 ədəd kartof;
Dəfnə yarpağı, duz, istiot, təzə otlar - zövqə görə.
Hazırlanma qaydası:
Əvvəlcə mal ətini bir az dondurub, barmaq qalınlığında iri düzbucaqlı parçalarla doğrayın.
Soğanı yarım halqalar formasında doğrayın, xiyarları iri şeritlər şəklində kəsin.
Pomidorları qızdırılmış suya salıb, qabığını soyun və kiçik doğrayın.
Yağdan yarısını isti tavaya əlavə edib, ətləri qızardın və qızılı rəng alana qədər bişirin. ətləri tavadan çıxarın və eyni tavada soğanı şəffaf olana qədər qovurun.
Soğan hazır olduqda, ətləri geri tavaya əlavə edin, pomidorları, duzu, istiot və digər ədviyyatları əlavə edib 4 dəqiqə qapaqlı olaraq qovurun.
Sonra bulyonu əlavə edib, xiyarları da qoyun, qaynamağa başlayana qədər bişirin və sonra ən aşağı istilikdə, qapaqlı şəkildə ət tam hazır olana qədər bişirin.
Kartofları dilimlərə doğrayıb qalan yağda ayrı tavada yarımbişmişə qədər qızardın. Sonra onları tavanın içindən götürüb, əvvəlcədən hazırlanan qazanda yerinə qoyun. Üstünə dəfnə yarpağını və doğranmış sarımsağı əlavə edib, ən aşağı istilikdə 15 dəqiqə daha bişirin.
Hazır olan azunu süfrə boşluğuna qoyub, üzərinə incə doğranmış təzə otlarla bəzəyin və isti-isti süfrəyə verin.
Səidə
Lazım olan inqrediyentlər:
2 ədəd pomidor;
2 ədəd soğan (reçpat);
2 ədəd turşu xiyar (borçlu);
2 diş sarımsaq;
250 ml mal əti bulyonu;
4 xörək qaşığı əridilmiş yağ;
5 ədəd kartof;
Dəfnə yarpağı, duz, istiot, təzə otlar - zövqə görə.
Hazırlanma qaydası:
Əvvəlcə mal ətini bir az dondurub, barmaq qalınlığında iri düzbucaqlı parçalarla doğrayın.
Soğanı yarım halqalar formasında doğrayın, xiyarları iri şeritlər şəklində kəsin.
Pomidorları qızdırılmış suya salıb, qabığını soyun və kiçik doğrayın.
Yağdan yarısını isti tavaya əlavə edib, ətləri qızardın və qızılı rəng alana qədər bişirin. ətləri tavadan çıxarın və eyni tavada soğanı şəffaf olana qədər qovurun.
Soğan hazır olduqda, ətləri geri tavaya əlavə edin, pomidorları, duzu, istiot və digər ədviyyatları əlavə edib 4 dəqiqə qapaqlı olaraq qovurun.
Sonra bulyonu əlavə edib, xiyarları da qoyun, qaynamağa başlayana qədər bişirin və sonra ən aşağı istilikdə, qapaqlı şəkildə ət tam hazır olana qədər bişirin.
Kartofları dilimlərə doğrayıb qalan yağda ayrı tavada yarımbişmişə qədər qızardın. Sonra onları tavanın içindən götürüb, əvvəlcədən hazırlanan qazanda yerinə qoyun. Üstünə dəfnə yarpağını və doğranmış sarımsağı əlavə edib, ən aşağı istilikdə 15 dəqiqə daha bişirin.
Hazır olan azunu süfrə boşluğuna qoyub, üzərinə incə doğranmış təzə otlarla bəzəyin və isti-isti süfrəyə verin.
Səidə
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Diaspora
Dünən, 17:27
Rabat American Məktəbində Mədəniyyət Günü
Gündəm
Dünən, 17:00
Nazirdən narkotiklərin həcmi ilə bağlı açıqlama
Hadisə
Dünən, 16:30
Ağsuda mikroavtobus QƏZASI: Xəsarət alanlar var
İdman
Dünən, 16:00
“Beşiktaş” 3 xalı 5 qolla qazanıb
Populyar Xəbərlər
Azərbaycan Konsaltinqlər Assosiasiyası: Xidmət Sektorunun Yeni Nəfəsi - FOTO
Səssiz Dünya, Səssiz Güc – Baxışlarla Anlaşan Qəlblər
İstirahət Məkanı Qəçrəşin Təbii Səssizliyi FOTO-VİDEO
FHN: Binəqədi rayonunda obyektdəki yanğın tam söndürülüb - VİDEO- FOTO
Papa Fransisk: Taxtda yox, sadəlikdə ucalan adam
Papa Fransiskin ölümündən əvvəl Məryəm Ana heykəli qan damlatdı - FOTO