Bu gün, 18:18 7 Sağlamlıq

Qırmızı yoxsa bəyaz ət?...

Qırmızı yoxsa  bəyaz ət?...
Bitməyən mübahisə: Qırmızı ət, yoxsa ağ ət – hansısı daha sağlamdır?

Bu mövzu illərdir qidalanma mütəxəssislərinin və sağlamlıq həvəskarlarının ən çox müzakirə etdiyi məsələlərdən biridir.

🔹 Qırmızı ət (mal, qoyun, keçi və s.) zülal, dəmir, sink və B12 vitamini ilə zəngindir. Bu, xüsusilə qan azlığı (anemiya) problemi yaşayanlar üçün faydalıdır. Amma çox istifadəsi ürək-damar xəstəlikləri, xolesterin artımı və bəzi xərçəng risklərini yüksəldə bilər.

🔹 Ağ ət (toyuq, hinduşka, balıq) daha az yağlıdır, ürək üçün daha yüngül hesab olunur və çox zaman pəhrizlərdə tövsiyə edilir. Balıq isə omeqa-3 yağ turşuları ilə beyin sağlamlığına müsbət təsir göstərir.

💡 Nəticə: Əslində sağlamlıq baxımından hər ikisinin də öz yeri var. Məsələ balansdadır – həftə ərzində müxtəlif ət növlərini, amma ölçülü şəkildə yemək ən optimal seçimdir.

Ulusum.az

Şərhlər:
Rasim
2 saat əvvəl

Ətsiz kiwi heyati olmaz)

M.Ərəstun
2 saat əvvəl

Ömür qısa, nə tapdın ye 

Dr. Taryel
2 saat əvvəl

Insan özünə dəyər verirsə qidasınada fikir verməlidi. Bədəni çox yükləmək olmaz😷

Tutu
2 saat əvvəl

Her zaman pehrizli qidalanmaq saqlamliqdi

NAMIQ.D
2 saat əvvəl

1 həftə ət yemiyən kimi  əllərim əsməyə bawlayır

Fira
2 saat əvvəl

Aq et daha çox yeyirem ve òzùmù daha yùngùl hiss edirem. 

M.Tamara
2 saat əvvəl

Həkimlərin məsləhəti ilə qidalanıram. 1 gündən 1 ət yazılıb. Suyu da bədən kütləsinə gòrə içmək vacindi

Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: