İshalın qarşısını təbii yollarla almaq

İshalın qarşısını almaq üçün təbii yollar bəzi sadə və təsirli üsullarla həyata keçirilə bilər. Bu üsullar həm qidalanma vərdişlərini yaxşılaşdırmağa, həm də bağırsaqların sağlamlığını dəstəkləməyə kömək edir:
Bol maye qəbulu: İshal bədəndən çox maye itirilməsinə səbəb olur, buna görə də su, bitki çayları (xüsusilə nanə və ya çobanyastığı çayı) qəbul etmək vacibdir. Həddindən artıq şəkərli və qazlı içkilərdən uzaq durmaq lazımdır.
Probiyotiklər: Yoğurt, kefir və turşu kimi təbii probiyotiklərlə zəngin qidalar bağırsaq florasını yaxşılaşdırır və həzmi tənzimləyir. Bu da ishalın qarşısını almağa kömək edə bilər.
Muz yemək: Muz ishal zamanı tez-tez məsləhət görülən qidalardan biridir. O, tərkibindəki kalium ilə bədəndə elektrolit balansını saxlamağa kömək edir və bağırsaq hərəkətlərini tənzimləyir.
Zəncəfil və darçın: Hər iki təbii məhsul bağırsaqlarda yaranan iltihabı azaltmaq və həzmi yaxşılaşdırmaq üçün istifadə edilə bilər. Zəncəfil çayı və ya darçın əlavə edilmiş yeməklər bağırsaqların fəaliyyətini normallaşdıra bilər.
Pirinç suyu: Pirinçdən hazırlanan su, ishalın kəsilməsi və bağırsaq divarlarını möhkəmləndirmək üçün istifadə olunan ənənəvi vasitələrdən biridir. Sadəcə olaraq, bir az pirinci suya əlavə edib qaynadaraq suyunu içmək olar.
Tərəvəz püresi: Kartof, yerkökü kimi nişastalı tərəvəzlərdən hazırlanan pürelər mədə-bağırsaq sistemini sakitləşdirməyə və bağırsaq hərəkətlərini normallaşdırmağa kömək edə bilər.
Bu sadə üsullar ishalın qarşısını almağa və bağırsaq sağlamlığını qorumağa kömək edəcək. Ancaq uzunmüddətli və ya şiddətli ishal zamanı həkimə müraciət etmək vacibdir.
Eltun Məmmədov
Bol maye qəbulu: İshal bədəndən çox maye itirilməsinə səbəb olur, buna görə də su, bitki çayları (xüsusilə nanə və ya çobanyastığı çayı) qəbul etmək vacibdir. Həddindən artıq şəkərli və qazlı içkilərdən uzaq durmaq lazımdır.
Probiyotiklər: Yoğurt, kefir və turşu kimi təbii probiyotiklərlə zəngin qidalar bağırsaq florasını yaxşılaşdırır və həzmi tənzimləyir. Bu da ishalın qarşısını almağa kömək edə bilər.
Muz yemək: Muz ishal zamanı tez-tez məsləhət görülən qidalardan biridir. O, tərkibindəki kalium ilə bədəndə elektrolit balansını saxlamağa kömək edir və bağırsaq hərəkətlərini tənzimləyir.
Zəncəfil və darçın: Hər iki təbii məhsul bağırsaqlarda yaranan iltihabı azaltmaq və həzmi yaxşılaşdırmaq üçün istifadə edilə bilər. Zəncəfil çayı və ya darçın əlavə edilmiş yeməklər bağırsaqların fəaliyyətini normallaşdıra bilər.
Pirinç suyu: Pirinçdən hazırlanan su, ishalın kəsilməsi və bağırsaq divarlarını möhkəmləndirmək üçün istifadə olunan ənənəvi vasitələrdən biridir. Sadəcə olaraq, bir az pirinci suya əlavə edib qaynadaraq suyunu içmək olar.
Tərəvəz püresi: Kartof, yerkökü kimi nişastalı tərəvəzlərdən hazırlanan pürelər mədə-bağırsaq sistemini sakitləşdirməyə və bağırsaq hərəkətlərini normallaşdırmağa kömək edə bilər.
Bu sadə üsullar ishalın qarşısını almağa və bağırsaq sağlamlığını qorumağa kömək edəcək. Ancaq uzunmüddətli və ya şiddətli ishal zamanı həkimə müraciət etmək vacibdir.
Eltun Məmmədov
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Cəmiyyət
Bu gün, 09:30
DYP sərnişin daşıyanlara müraciət etdi
Şou-biznes
Dünən, 20:00
Berk Oktay haqqında taciz iddiası – Evi, ailəsi, layihəsi... hər şey qarışdı - FOTO
Dünya
Dünən, 18:00
Kamala Harris kampaniyanın pərdəarxasını açır – “107 gün” adlı xatirə kitabı gəlir
İdman
Dünən, 17:30
"Neftçi"də yeni TƏYİNAT
Dünya
Dünən, 16:30
Tramp Rusiyadan gələn təhdidi etiraf etdi
Mətbəx
Dünən, 16:00
Pomidordan Mürəbbə? Bəli, həm də Badamlı - VİDEO
Populyar Xəbərlər
Türk dünyası Levkoşada bir araya gəldi – Azərbaycanlı şairlər beynəlxalq poeziya axşamında - FOTO
Əxlaqsızlığı görüb çəkən – cinayəti örtən qədər günahkardır!
Zilviyə – Gəncənin şirin xatirəsi - VİDEO
“Bananı da yumaq lazımdır!” – Ekspert
Trampın çıxışlarında tez-tez mövzudan yayınmalar Qərbdə diqqət çəkdi
Mənim mütləq hazırladığım ləzzət: Qış üçün sobada bişmiş bolqar bibəri