CRISPY CHICKEN BREAD
CRISPY CHICKEN BREAD — Qızılı Görünüş, Möhtəşəm Dad!
Bu resept həm görünüşü, həm də dadı ilə sizi heyran edəcək!

Evdə asanlıqla hazırlaya biləcəyiniz bu çörəkli toyuq ləzzəti həm böyüklərin, həm də uşaqların sevimlisinə çevriləcək.

Xəmir üçün lazım olanlar:
- 400 q çörək unu
- 20 q şəkər
- 6 q duz
- 6 q quru maya
- 240 ml su
- 30 q yumşaldılmış kərə yağı

Hazırlanması:
1. Un, şəkər, duz və mayanı bir qabda qarışdırın.
2. Üzərinə su əlavə edib 4 dəqiqə yoğurun.
3. Kərə yağını əlavə edin və 7 dəqiqə də yoğurun.
4. Üzərini örtüb 20 dəqiqə dincəldin.
5. Xəmiri 80 q-lıq hissələrə, “toyuq qolları və ayaqları” üçün isə 6 q-lıq kündələrə bölün.
6. Hamısını yumrulayıb 10 dəqiqə dincəldin.
7. Xəmiri açaraq içliklə doldurun:
- Qaynadılmış toyuq əti
- Gouda və ya rəndə pendir
8. Xırda kündələrlə “toyuq forması” yaradın.
9. 30 dəqiqə mayalanmağa buraxın.
Soda vannası üçün:
- 1400 ml su
- 70 q çörək sodası

1. Suyu və sodanı birlikdə qaynadın.
2. Hər çörəyi 20 saniyə bu suya salın, çıxarıb tepsiyə düzün.
3. Üst hissəsinə kəsik açın, küncüt səpin.

Bişirmə:
- 220°C-də 15 dəqiqə bişirin.
- Fırından çıxan kimi üzərinə kərə yağı sürtün.
- Fırından çıxan kimi üzərinə kərə yağı sürtün.
Ulusum.az / K.Rəcəbova
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
28-04-2024, 16:45
Elə bir azərbaycanlı yoxdur ki, çörəyi yeməsin. ULUSUM.az saytının məlumatına əsasən, bütün dünyanın kökəlmə ilə
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Bu gün, 16:30
CRISPY CHICKEN BREAD
Populyar Xəbərlər
“Boş Yer” – Tələbələrdən ibarət yaradıcı heyətlə çəkilmiş ilk bədii film - VİDEO
Məşhur stilist Harun Cici Azərbaycanda – Sufi irsi və qonaqpərvərlik vurğusu
Göyçay – Nar Bayramı: Milli Dəyərlərin və Zəhmətin Təntənəsi - VİDEO
Aysel Xanlarqızı – “Maestro” - Ruhun Səsi Olan Şeirlərin Sahibi
Barat Vüsal: Bölgələrdə ədəbi irsin qorunması muzeylərlə güclənir - VİDEO
Aslan ürəkli - "Bakirə Kraliça" niyə heç vaxt evlənmədi?
