Tatar mətbəxinin incisi: Şirəli içlikli “Zur Beliş”
Zur Beliş tatar mətbəxinin ən yaxşı börekləri siyahısına daxildir və doyumluluğu, özünəməxsus dadı ilə seçilir.
Budur, evdə asanlıqla hazırlaya biləcəyiniz addım-addım resept.
Tərkibi:
Un — 500 q
İlıq su — 250 ml
Günəbaxan yağı — 2 xörək qaşığı
Duz — 1 çay qaşığı
Mal əti və ya qoyun əti — 300 q
Kartof — 400 q
Soğan — 1 baş
Duz və istiot — zövqə görə
Hazırlanması:
Un və duzu qaba qarışdırın. İlıq su və günəbaxan yağını yavaş-yavaş əlavə edərək yumşaq xəmir yoğurun. Qabı örtüb yarım saat dinləndirin.
Əti və kartofu kiçik dilimlərə, soğanı isə xırda doğrayın.
Ət, kartof və soğanı qaba qoyub duz və istiotla qarışdırın.
Xəmiri təxminən 1 sm qalınlığında böyük dairə formasında açın. İçliyi ortasına qoyun, kənarları boş saxlayın.
Xəmirin kənarlarını yuxarı qaldırıb, ortasında açıq dəlik buraxın ki, pie yaxşı bişsin.
“Zur Beliş”i dəsmal ilə örtüb təxminən yarım saat yenə dinləndirin.
180 dərəcə sobada təxminən 1.5 saat qızarana qədər bişirin.

Ulusum.az
Budur, evdə asanlıqla hazırlaya biləcəyiniz addım-addım resept.
Tərkibi:
Un — 500 q
İlıq su — 250 ml
Günəbaxan yağı — 2 xörək qaşığı
Duz — 1 çay qaşığı
Mal əti və ya qoyun əti — 300 q
Kartof — 400 q
Soğan — 1 baş
Duz və istiot — zövqə görə
Hazırlanması:
Un və duzu qaba qarışdırın. İlıq su və günəbaxan yağını yavaş-yavaş əlavə edərək yumşaq xəmir yoğurun. Qabı örtüb yarım saat dinləndirin.
Əti və kartofu kiçik dilimlərə, soğanı isə xırda doğrayın.
Ət, kartof və soğanı qaba qoyub duz və istiotla qarışdırın.
Xəmiri təxminən 1 sm qalınlığında böyük dairə formasında açın. İçliyi ortasına qoyun, kənarları boş saxlayın.
Xəmirin kənarlarını yuxarı qaldırıb, ortasında açıq dəlik buraxın ki, pie yaxşı bişsin.
“Zur Beliş”i dəsmal ilə örtüb təxminən yarım saat yenə dinləndirin.
180 dərəcə sobada təxminən 1.5 saat qızarana qədər bişirin.

Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Bu gün, 18:40
Özünüzün Ən Yaxşı Versiyası Olmağa Hazırsınız?
Sağlamlıq
Bu gün, 17:59
Ananasın mənşəyi və tərkibi
Sağlamlıq
Bu gün, 17:44
Kəskin çəki dayanması nə ilə bağlıdır?
Sağlamlıq
Bu gün, 17:25
Noxud — arıqlamaq üçün faydalı müttəfiqdir
---
Bu gün, 17:20
Gəncədə "Bazarstore"da kif basmış kolbasalar satılır – İDDİA
Mətbəx
Bu gün, 16:51
Qışın Şirin Möcüzəsi – Naringi - Mandarin
Mətbəx
Bu gün, 16:23
Toyuq tabaka resepti 🍗 (soğan suyu ilə)
Sağlamlıq
Bu gün, 12:52
Xurmanın Ziyanları və Düzgün İstifadəsi
Populyar Xəbərlər
“Üç Onillik Rənglər Səfəri” – Erkin Arolun sənət aynasından baxış
Qazaxda Gənclər Narkomaniyaya Qarşı Maarifləndirilir – Sağlam Gələcək Naminə!
Ağstafada musiqi müəllimi dərs zamanı vəfat edib VİDEO
Rənglərin Qardaşlığı Daşkənddə Birləşdi – Ulusum.az Sənətin Diplomatiyasını Yaradır
Taşkentdə “Beş Qazan”da doğmalıq dadı – Özbek aşının qardaşlıq süfrəsi
Göz rəngini dəyişmək gələcəkdə ciddi fəsadlara yol aça bilər VİDEO
