Dünən, 16:00 0 Mətbəx

Tatar mətbəxinin incisi: Şirəli içlikli “Zur Beliş”

Tatar mətbəxinin incisi: Şirəli içlikli “Zur Beliş”
Zur Beliş tatar mətbəxinin ən yaxşı börekləri siyahısına daxildir və doyumluluğu, özünəməxsus dadı ilə seçilir.

Budur, evdə asanlıqla hazırlaya biləcəyiniz addım-addım resept.

Tərkibi:

Un — 500 q

İlıq su — 250 ml

Günəbaxan yağı — 2 xörək qaşığı

Duz — 1 çay qaşığı

Mal əti və ya qoyun əti — 300 q

Kartof — 400 q

Soğan — 1 baş

Duz və istiot — zövqə görə

Hazırlanması:

Un və duzu qaba qarışdırın. İlıq su və günəbaxan yağını yavaş-yavaş əlavə edərək yumşaq xəmir yoğurun. Qabı örtüb yarım saat dinləndirin.

Əti və kartofu kiçik dilimlərə, soğanı isə xırda doğrayın.

Ət, kartof və soğanı qaba qoyub duz və istiotla qarışdırın.

Xəmiri təxminən 1 sm qalınlığında böyük dairə formasında açın. İçliyi ortasına qoyun, kənarları boş saxlayın.

Xəmirin kənarlarını yuxarı qaldırıb, ortasında açıq dəlik buraxın ki, pie yaxşı bişsin.

“Zur Beliş”i dəsmal ilə örtüb təxminən yarım saat yenə dinləndirin.

180 dərəcə sobada təxminən 1.5 saat qızarana qədər bişirin.

Tatar mətbəxinin incisi: Şirəli içlikli “Zur Beliş”


Ulusum.az


Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: