Dünən, 19:00 0 Maraqlı

Ürək və damar xəstəliklərindən qoruyan ət növləri

Ürək və damar xəstəliklərindən qoruyan ət növləri
Kişiləri ürək-damar xəstəliklərindən qorumaq üçün düzgün qidalanma olduqca vacibdir. Mütəxəssislər bəzi ət növlərinin və digər qida məhsullarının bu məqsəd üçün faydalı olduğunu bildirirlər.

Yağsız ət növləri: Ürək-damar xəstəliklərinin qarşısını almaq üçün yağsız qırmızı ətlərə üstünlük verilməlidir. Məsələn, yağsız dana və ya quzu əti yaxşı seçim ola bilər. Bu cür ətlər zəngin proteinlərlə təmin edir və ürək sağlamlığına faydalıdır.

Toyuq və ördək əti: Toyuq və quş əti təbii olaraq az yağlıdır və yüksək miqdarda protein təmin edir. Bu, ürək-damar sağlamlığını qorumağa kömək edə bilər.

Balıq: Yağlı balıqlar, məsələn, somon və ya sardinlər, yüksək omega-3 yağ turşuları ilə zəngindir və bu, ürək sağlamlığını qorumağa kömək edir.

Ət növləri ilə yanaşı, antioxsidantlarla zəngin qidalar (çiyələk, mavi yabanı giləmeyvə, qara üzüm və brokoli) də mütləq pəhrizdə yer almalıdır. Bu qidalar ürək-damar sistemini gücləndirərək ümumi sağlamlığı yaxşılaşdırır.

Səidə

Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: