Ev şəraitində yoğurt hazırlamaq qaydası

Ev şəraitində yoğurt hazırlamaq çox asan və faydalıdır. Aşağıda yoğurt hazırlamaq üçün sadə bir qayda təqdim olunur:
Lazım olanlar:
1 litr süd (tam yağlı süd daha yaxşı nəticə verir)
2 xörək qaşığı hazır yoğurt (təbii yoğurt, qatqısız)
Hazırlanma qaydası:
Südün qaynadılması: Südü qazana tökün və orta atəşdə qızdırın. Qaynamağa başladıqda ocağın altını azaldaraq südü 5-10 dəqiqə daha qaynadın. Bu, südün daha qalın və kremli olmasını təmin edir.
Südün soyudulması: Qaynadıqdan sonra südü otaq temperaturuna qədər soyudun. Süd istiliyi təxminən 40-45°C olmalıdır (barmağınızla yoxladığınızda isti, amma əlinizi yandırmayacaq qədər).
Yoğurtun əlavə edilməsi: Hazır yoğurdu kiçik bir kasada bir az isti südlə qarışdırın və sulu bir konsistensiya alın. Sonra bu qarışığı qalan südlə birləşdirin və yaxşıca qarışdırın.
Mayalanma prosesinə başlamaq: Südü isti saxlaya biləcəyiniz bir qaba tökün (keramik, şüşə və ya paslanmayan polad qablar yaxşıdır). Qabın üzərini təmiz bir dəsmalla örtün və isti bir yerə qoyun. Yoğurtun fermentasiya prosesi üçün təxminən 6-8 saat lazım olacaq. Bu müddətdə qabı tərpətməmək daha yaxşıdır.
Yoğurtun soyudulması: Mayalanma tamamlandıqda yoğurt qabını soyuducuya qoyun və bir neçə saat soyumasını gözləyin. Soyuduqdan sonra yoğurt daha da bərk və ləzzətli olacaq.
İpuçları:
Yoğurt nə qədər uzun müddət isti saxlanılsa, bir o qədər turş dadı olur. Bu səbəbdən, 6-8 saat arasında fermentasiya müddətinə nəzarət etmək vacibdir.
Hər yoğurt hazırladığınızda təzə yoğurtdan bir neçə qaşıq saxlayaraq növbəti dəfə təkrar istifadə edə bilərsiniz.
Beləliklə, ev şəraitində hazırladığınız yoğurt həm dadlı, həm də təbii olacaq!
Eltun Məmmədov
Lazım olanlar:
1 litr süd (tam yağlı süd daha yaxşı nəticə verir)
2 xörək qaşığı hazır yoğurt (təbii yoğurt, qatqısız)
Hazırlanma qaydası:
Südün qaynadılması: Südü qazana tökün və orta atəşdə qızdırın. Qaynamağa başladıqda ocağın altını azaldaraq südü 5-10 dəqiqə daha qaynadın. Bu, südün daha qalın və kremli olmasını təmin edir.
Südün soyudulması: Qaynadıqdan sonra südü otaq temperaturuna qədər soyudun. Süd istiliyi təxminən 40-45°C olmalıdır (barmağınızla yoxladığınızda isti, amma əlinizi yandırmayacaq qədər).
Yoğurtun əlavə edilməsi: Hazır yoğurdu kiçik bir kasada bir az isti südlə qarışdırın və sulu bir konsistensiya alın. Sonra bu qarışığı qalan südlə birləşdirin və yaxşıca qarışdırın.
Mayalanma prosesinə başlamaq: Südü isti saxlaya biləcəyiniz bir qaba tökün (keramik, şüşə və ya paslanmayan polad qablar yaxşıdır). Qabın üzərini təmiz bir dəsmalla örtün və isti bir yerə qoyun. Yoğurtun fermentasiya prosesi üçün təxminən 6-8 saat lazım olacaq. Bu müddətdə qabı tərpətməmək daha yaxşıdır.
Yoğurtun soyudulması: Mayalanma tamamlandıqda yoğurt qabını soyuducuya qoyun və bir neçə saat soyumasını gözləyin. Soyuduqdan sonra yoğurt daha da bərk və ləzzətli olacaq.
İpuçları:
Yoğurt nə qədər uzun müddət isti saxlanılsa, bir o qədər turş dadı olur. Bu səbəbdən, 6-8 saat arasında fermentasiya müddətinə nəzarət etmək vacibdir.
Hər yoğurt hazırladığınızda təzə yoğurtdan bir neçə qaşıq saxlayaraq növbəti dəfə təkrar istifadə edə bilərsiniz.
Beləliklə, ev şəraitində hazırladığınız yoğurt həm dadlı, həm də təbii olacaq!
Eltun Məmmədov
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Hadisə
Dünən, 18:41
Röya Ayxanın atası vəfat etdi
Köşə
Dünən, 18:25
Filtrlərin arxasında itən gerçəklik
Mətbəx
Dünən, 18:00
Zoğal Mürəbbəsi — Təbiətin Şirin Sirri
Sağlamlıq
Dünən, 17:34
Hansı qadınlarda insult riski daha yüksəkdir?
Sağlamlıq
Dünən, 17:30
Bağırsaq xərçəngindən necə qorunaq?
İdman
Dünən, 17:24
Aygül Abdullayevaya vəzifə verildi
Populyar Xəbərlər
Əxlaqsızlığı görüb çəkən – cinayəti örtən qədər günahkardır!
Fərizə — Vəfanın, Sevginin, Qəhrəmanlığın adı - VİDEO
Filtrlərin arxasında itən gerçəklik
Mənim mütləq hazırladığım ləzzət: Qış üçün sobada bişmiş bolqar bibəri
325 milyonluq superyaxta hərraca çıxarılır — sahibinin kimliyi şübhə doğurur
Cəlilabadlı qadın kəndə hücum edən çaqqalı əl gücü ilə məhv etdi - VİDEO