Evinizdən təbii qoxu gəlsin!

Bütün gün nəfəs aldığınız havanın kimyəvi maddələrlə dolu olmasını istəmirsiniz, amma xoş qoxulu evdən də imtina etmək lazım deyil.
Ulusum.az tamamilə təbii maddələrlə hazırlaya biləcəyiniz bir neçə otaq qoxusu reseptini izləyiciləri ilə bölüşür:
Mətbəxinizdə ədviyyat və meyvələrdən istifadə edərək təbii otaq qoxusu reseptləri hazırlaya bilərsiniz.
Portağal otaq qoxusu
Dairələrə kəsilmiş yarım portağal, iki darçın çubuğu və bir neçə mixək kiçik bir qazana qoyun və onları örtəcək qədər su ilə qaynadın. Qaynadıqda və sonra bir çox otağa yayıla bilən bu qoxunu bir neçə dəfə qızdıraraq təkrar istifadə edə bilərsiniz.
Limon otaq qoxusu
Limonu dilimləyin, bir neçə parça rozmarin və vanil qabığı ilə qaynadın. Tərkibində həm sitrus meyvələri, həm də odunlu otlar olan bu resept qalıcı qoxu üçün idealdır.
Kəklikotu otaq qoxusu
Əhəng, kəklikotu, nanə və vanil ekstraktı qaynadıb əldə edəcəyiniz bu qarışım çox təzə kök yayacaq.
Zəncəfil otaq qoxusu
Dilimlədiyiniz portağalı zəncəfil və badam ekstraktı ilə qaynadın. Beləliklə, şirin, şəkərli bir kök əldə edəcəksiniz.
Şam otağı qoxusu
Şam, sidr budaqlarını və ya digər ətirli budaqları dəfnə yarpağına kokos qabığını sürtərək qaynadın. Bu aromalar birləşərək mürəkkəb qoxuya çevrilir.
Hazırladığınız təbii ətirləri daha çox sahəyə yaymaq və daha uzun müddət təsir etməsi üçün bəzi üsulları sınaya bilərsiniz.
Ocaqda bişirin: Daha çox su əlavə edib az odda bir müddət qaynatmaq mətbəxinizdə başlayan və bütün evə yayılan qoxular yarada bilər.
Şamla qızdırın: Buxurdan varsa üstünə hazırladığınız mayeni əlavə edib şamla qızdırın, şam bitənə qədər ətrafa gözəl qoxular yayacaq.
Otaq ətirinizi hazırlayarkən pula qənaət edin!
Bu resepti və ya öz uyğunlaşmanızı tətbiq edərkən, inqrediyentləri sıfırdan almaq məcburiyyətində deyilsiniz.
Portağalları bu şəkildə israf etmək istəmirsinizsə, qabıqlarını qaynadıb ətirindən faydalana bilərsiniz.
Sıxdığınız limonları yeməklərinizə qənaət edin. Onları və qabıqlarını reseptlərdə istifadə edin.
İstifadə müddəti bitmiş meyvə şirələrindən istifadə edin. Onu sulandırıb göyərti əlavə etməklə meyvəli qoxu əldə edə bilərsiniz.
Köhnə ədviyyatlardan istifadə edin.
Unutmayın ki, ədviyyatlarınız 1 il ərzində istehlak edilməlidir, lakin təravətini itirmiş olsalar da, qoxusunu saxlaya bilirlər.
Aymirə Ağamirova
Ulusum.az tamamilə təbii maddələrlə hazırlaya biləcəyiniz bir neçə otaq qoxusu reseptini izləyiciləri ilə bölüşür:
Mətbəxinizdə ədviyyat və meyvələrdən istifadə edərək təbii otaq qoxusu reseptləri hazırlaya bilərsiniz.
Portağal otaq qoxusu
Dairələrə kəsilmiş yarım portağal, iki darçın çubuğu və bir neçə mixək kiçik bir qazana qoyun və onları örtəcək qədər su ilə qaynadın. Qaynadıqda və sonra bir çox otağa yayıla bilən bu qoxunu bir neçə dəfə qızdıraraq təkrar istifadə edə bilərsiniz.
Limon otaq qoxusu
Limonu dilimləyin, bir neçə parça rozmarin və vanil qabığı ilə qaynadın. Tərkibində həm sitrus meyvələri, həm də odunlu otlar olan bu resept qalıcı qoxu üçün idealdır.
Kəklikotu otaq qoxusu
Əhəng, kəklikotu, nanə və vanil ekstraktı qaynadıb əldə edəcəyiniz bu qarışım çox təzə kök yayacaq.
Zəncəfil otaq qoxusu
Dilimlədiyiniz portağalı zəncəfil və badam ekstraktı ilə qaynadın. Beləliklə, şirin, şəkərli bir kök əldə edəcəksiniz.
Şam otağı qoxusu
Şam, sidr budaqlarını və ya digər ətirli budaqları dəfnə yarpağına kokos qabığını sürtərək qaynadın. Bu aromalar birləşərək mürəkkəb qoxuya çevrilir.
Hazırladığınız təbii ətirləri daha çox sahəyə yaymaq və daha uzun müddət təsir etməsi üçün bəzi üsulları sınaya bilərsiniz.
Ocaqda bişirin: Daha çox su əlavə edib az odda bir müddət qaynatmaq mətbəxinizdə başlayan və bütün evə yayılan qoxular yarada bilər.
Şamla qızdırın: Buxurdan varsa üstünə hazırladığınız mayeni əlavə edib şamla qızdırın, şam bitənə qədər ətrafa gözəl qoxular yayacaq.
Otaq ətirinizi hazırlayarkən pula qənaət edin!
Bu resepti və ya öz uyğunlaşmanızı tətbiq edərkən, inqrediyentləri sıfırdan almaq məcburiyyətində deyilsiniz.
Portağalları bu şəkildə israf etmək istəmirsinizsə, qabıqlarını qaynadıb ətirindən faydalana bilərsiniz.
Sıxdığınız limonları yeməklərinizə qənaət edin. Onları və qabıqlarını reseptlərdə istifadə edin.
İstifadə müddəti bitmiş meyvə şirələrindən istifadə edin. Onu sulandırıb göyərti əlavə etməklə meyvəli qoxu əldə edə bilərsiniz.
Köhnə ədviyyatlardan istifadə edin.
Unutmayın ki, ədviyyatlarınız 1 il ərzində istehlak edilməlidir, lakin təravətini itirmiş olsalar da, qoxusunu saxlaya bilirlər.
Aymirə Ağamirova
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Siyasət
Bu gün, 20:25
Kaya Kallas Azərbaycana səfər edəcək
Gündəm
Bu gün, 19:25
Əməkdaşlıq və Gələcək Perspektivlər: Emin Əmrullayev Türk Hava Qurumu Universitetinin Rektoru ilə Görüşüb
Dünya
Bu gün, 19:00
Tramp və Melaniya Papa Fransiskin dəfninə qatılacaq
Gündəm
Bu gün, 18:39
Tullantını hədiyyəyə çevir
Populyar Xəbərlər
Yeni Yaşımın Səssiz Gücü
Əlisultan İsgəndərzadə – Zəhmətlə Yoğrulmuş Ömür
Rəxşəndə – Günəşi Ürəyində Daşıyan Qadın
"Ulusum.az"-ın İşığı, Rəxşəndə İkram qızı — Doğum Günün Mübarək!
Azərbaycan Konsaltinqlər Assosiasiyası: Xidmət Sektorunun Yeni Nəfəsi - FOTO
Xəzər Universitetində “Maarifçi” Proqramına Maraqlı Start!