Çipsinin zərərləri var
Çipsinin bir neçə zərərləri vardır:
Yüksək kalori: Çipsilər, yüksək kalorili və yağlı olduqları üçün müntəzəm istehlak edildikdə çəki artımına səbəb ola bilər.
Doymuş yağlar: Çipsilər adətən doymuş yağlar və trans yağlar ehtiva edir, bu da ürək xəstəlikləri riskini artırır.
Duz miqdarı: Çipsilərin tərkibindəki duz miqdarı yüksəkdir, bu da qan təzyiqinin artmasına səbəb ola bilər.
Qida dəyərinin az olması: Çipsilər, vitaminlər və minerallar baxımından zəifdir, bu səbəbdən daha sağlam alternativlərin yerini tutmur.
Asılılıq yarada bilər: Çipsilər, dadlı və xeyli asanlıqla istehlak edildikləri üçün asılılıq yarada bilər, bu da daha çox istehlaka səbəb olur.
Qida əlavə maddələri: Bir çox çipsi istehsalında kimyəvi qatqılar, rəngləndiricilər və konservantlar istifadə olunur, bu da sağlamlığa zərərli ola bilər.
Çipsilərin müntəzəm istehlakını azaltmaq və daha sağlam qəlyanaltılar seçmək, ümumi sağlamlığı qorumaq üçün vacibdir.
Eltun Məmmədov
Yüksək kalori: Çipsilər, yüksək kalorili və yağlı olduqları üçün müntəzəm istehlak edildikdə çəki artımına səbəb ola bilər.
Doymuş yağlar: Çipsilər adətən doymuş yağlar və trans yağlar ehtiva edir, bu da ürək xəstəlikləri riskini artırır.
Duz miqdarı: Çipsilərin tərkibindəki duz miqdarı yüksəkdir, bu da qan təzyiqinin artmasına səbəb ola bilər.
Qida dəyərinin az olması: Çipsilər, vitaminlər və minerallar baxımından zəifdir, bu səbəbdən daha sağlam alternativlərin yerini tutmur.
Asılılıq yarada bilər: Çipsilər, dadlı və xeyli asanlıqla istehlak edildikləri üçün asılılıq yarada bilər, bu da daha çox istehlaka səbəb olur.
Qida əlavə maddələri: Bir çox çipsi istehsalında kimyəvi qatqılar, rəngləndiricilər və konservantlar istifadə olunur, bu da sağlamlığa zərərli ola bilər.
Çipsilərin müntəzəm istehlakını azaltmaq və daha sağlam qəlyanaltılar seçmək, ümumi sağlamlığı qorumaq üçün vacibdir.
Eltun Məmmədov
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
30-07-2024, 08:30
Zoğal mürəbbəsi, xüsusilə Asiya və Avropa mətbəxində populyar bir dadlandırıcıdır. Həmişə şirin və tangy dadı ilə
24-07-2024, 11:30
[center][/center]Qarabaşaq (buckwheat), çox qidalandırıcı və sağlamlıq üçün bir çox fayda təmin edən bir bitkidir.
1-08-2024, 20:50
Toyuq əti, dünya mətbəxində ən çox istifadə olunan qida məhsullarından biridir. Zəngin qida dəyərinə malik olan bu ət
10-06-2024, 12:30
Çips kimi qidaların sağlamlığa zərərləri Ulusum.az son araşdırmalara əsasən xəbər verir ki, çips kimi işlənmiş və
19-08-2024, 21:00
Dəniz məhsulları sağlamlıq baxımından bir çox fayda təmin edir. Bunlar arasında: 1. Zəngin Qida Dəyərləri Protein:
Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Hadisə
Dünən, 16:52
Rusiya Müdafiə Nazirliyi Donetsk vilayətinin Marinovka kəndinin tutulduğunu açıqlayıb
Hadisə
Dünən, 16:43
İranda SEPAH-ın postlarına silahlı hücum edilib
İqtisadiyyat
Dünən, 12:20
İsraildə on minlərlə şirkət bağlanıb
Maraqlı
Dünən, 12:19
Ən sürətli və ən təhlükəsiz təyyarələr
Hadisə
Dünən, 12:15
İsrail silahlı qüvvələri Suriyanın Dəməşq əyalətindəki hərbi obyektinə hücum edib
Hadisə
Dünən, 12:14
Ruslar Ukraynanın Odessa vilayətinin İzmail şəhərinə hücum pilotsuz təyyarələri ilə hücum edib
Hadisə
Dünən, 12:11
Güclü Helen qasırğası Florida sahillərini vurub
Populyar Xəbərlər
"Mən sülhə səs verirəm!" adlı tədbir keçirilib
Salyanda rayon ağsaqqalarının nümayəndələri ilə görüş keçirilib
DİQQƏT - BAKIDA KİRAYƏ MƏNZİL FIRILDAQÇILIĞI GENİŞ VÜSƏT ALIB
Ən dözümlü avtomobillərin siyahısı
Azərbaycanda bu qışın sərt keçəcəyi barədə yayılan məlumatlara aydınlıq gətirilib
Türkiyədə mollaya 6 yaşlı qızla evləndiyinə görə 36 il cəza verilib