Çipsinin zərərləri var
Çipsinin bir neçə zərərləri vardır:
Yüksək kalori: Çipsilər, yüksək kalorili və yağlı olduqları üçün müntəzəm istehlak edildikdə çəki artımına səbəb ola bilər.
Doymuş yağlar: Çipsilər adətən doymuş yağlar və trans yağlar ehtiva edir, bu da ürək xəstəlikləri riskini artırır.
Duz miqdarı: Çipsilərin tərkibindəki duz miqdarı yüksəkdir, bu da qan təzyiqinin artmasına səbəb ola bilər.
Qida dəyərinin az olması: Çipsilər, vitaminlər və minerallar baxımından zəifdir, bu səbəbdən daha sağlam alternativlərin yerini tutmur.
Asılılıq yarada bilər: Çipsilər, dadlı və xeyli asanlıqla istehlak edildikləri üçün asılılıq yarada bilər, bu da daha çox istehlaka səbəb olur.
Qida əlavə maddələri: Bir çox çipsi istehsalında kimyəvi qatqılar, rəngləndiricilər və konservantlar istifadə olunur, bu da sağlamlığa zərərli ola bilər.
Çipsilərin müntəzəm istehlakını azaltmaq və daha sağlam qəlyanaltılar seçmək, ümumi sağlamlığı qorumaq üçün vacibdir.
Eltun Məmmədov
Yüksək kalori: Çipsilər, yüksək kalorili və yağlı olduqları üçün müntəzəm istehlak edildikdə çəki artımına səbəb ola bilər.
Doymuş yağlar: Çipsilər adətən doymuş yağlar və trans yağlar ehtiva edir, bu da ürək xəstəlikləri riskini artırır.
Duz miqdarı: Çipsilərin tərkibindəki duz miqdarı yüksəkdir, bu da qan təzyiqinin artmasına səbəb ola bilər.
Qida dəyərinin az olması: Çipsilər, vitaminlər və minerallar baxımından zəifdir, bu səbəbdən daha sağlam alternativlərin yerini tutmur.
Asılılıq yarada bilər: Çipsilər, dadlı və xeyli asanlıqla istehlak edildikləri üçün asılılıq yarada bilər, bu da daha çox istehlaka səbəb olur.
Qida əlavə maddələri: Bir çox çipsi istehsalında kimyəvi qatqılar, rəngləndiricilər və konservantlar istifadə olunur, bu da sağlamlığa zərərli ola bilər.
Çipsilərin müntəzəm istehlakını azaltmaq və daha sağlam qəlyanaltılar seçmək, ümumi sağlamlığı qorumaq üçün vacibdir.
Eltun Məmmədov
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
30-07-2024, 08:30
Zoğal mürəbbəsi, xüsusilə Asiya və Avropa mətbəxində populyar bir dadlandırıcıdır. Həmişə şirin və tangy dadı ilə
24-07-2024, 11:30
[center][/center]Qarabaşaq (buckwheat), çox qidalandırıcı və sağlamlıq üçün bir çox fayda təmin edən bir bitkidir.
1-08-2024, 20:50
Toyuq əti, dünya mətbəxində ən çox istifadə olunan qida məhsullarından biridir. Zəngin qida dəyərinə malik olan bu ət
10-06-2024, 12:30
Çips kimi qidaların sağlamlığa zərərləri Ulusum.az son araşdırmalara əsasən xəbər verir ki, çips kimi işlənmiş və
19-08-2024, 21:00
Dəniz məhsulları sağlamlıq baxımından bir çox fayda təmin edir. Bunlar arasında: 1. Zəngin Qida Dəyərləri Protein:
Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Hadisə
Bu gün, 10:07
ABŞ hərbi bazası raket hücumuna məruz qalıb
Cəmiyyət
Bu gün, 10:00
Almaniya Rusiyanın NATO ölkələrinə mümkün müdaxiləsi halında müdafiə planı hazırlayır
Maraqlı
Dünən, 21:03
Xoruldamağın qarşısını necə almaq olar?
Cəmiyyət
Dünən, 16:42
Avstraliyada 16 yaşından kiçik uşaqların sosial şəbəkələrdən istifadəsi qadağan olunur
Hadisə
Dünən, 13:33
Macarıstan Ukrayna ilə sərhəd yaxınlığında hava hücumundan müdafiə sistemi quraşdıracaq
Maraqlı
Dünən, 12:14
Qripin qarşısını tez zamanda necə almaq olar?
Populyar Xəbərlər
İran XİN: "Culfa ilə Naxçıvan arasında sərnişin daşımaları üçün sərhədin açılması məsəsləsini diqqətdə saxlayırıq"
COP29 çərçivəsində Bakıda “Həmkarlar ittifaqları üçün strateji gün” mövzusunda tədbir keçirilib
Xarici hakerlər ABŞ Konqres Kitabxanasının elektron poçtunu sındırıblar
Salyan sakini ölümlə çarpışan yaralı hacıleylək quşunu xilas edib
Azərbaycanda İran vətəndaşı iki gündür itkin düşüb
Baş ağrısını kəsən təbii yollar