Mədə xorasına təsir edən müalicəvi qidalar

Mədə xorası üçün müalicəvi təsir göstərən qidalar arasında aşağıdakıları qeyd etmək olar:
Kələm - Kələm suyu, mədə xoralarının müalicəsində təbii vasitə kimi tanınır. Tərkibindəki "glutamin" mədə divarlarını bərpa etməyə kömək edir.
Bal - Təbii antibakterial xüsusiyyətlərə malik olan bal, mədə mukozasını qoruyur və xoraların sağalmasına kömək edir.
Banan - Banan, mədə şirəsinin ifrazını tənzimləyir və mədə divarını örtərək onu qoruyur, bu da xoraların yaranmasının qarşısını alır.
Alma və armud - Bu meyvələrdə pektin adlı maddə var ki, mədədə qoruyucu təbəqə yaradır və xoraların müalicəsinə kömək edir.
Süd və yoqurt - Süd və tərkibində probiotiklər olan yoqurt, mədə mukozasını qorumağa və iltihabı azaltmağa kömək edir.
Yulaf - Yulaf, mədə mukozasını qorumaq üçün faydalıdır. Liflə zəngin olan yulaf, mədədə qoruyucu bir qat yaradır.
Yaşıl çay - Tərkibindəki antioksidantlar sayəsində yaşıl çay, mədə xorasının yaranmasının qarşısını ala və mövcud xoraları sağalda bilər.
Zeytun yağı - Zeytun yağı, mədə mukozasını qoruyur və antiinflamatuar xüsusiyyətləri ilə mədə xoralarına qarşı təsir göstərir.
Zəncəfil - Zəncəfil, mədənin selikli qişasını sakitləşdirir və iltihabı azaldır, bu da mədə xoralarına müsbət təsir göstərir.
Badam - Badamın tərkibindəki yağlar mədə şirəsinin turşuluğunu azaldır və mədənin qorunmasına kömək edir.
Bu qidalar, mədə xorası müalicəsində dəstək ola biləcək təbii vasitələrdir. Lakin, hər hansı bir xəstəlik halında mütləq həkimlə məsləhətləşmək vacibdir.
Eltun Məmmədov
Kələm - Kələm suyu, mədə xoralarının müalicəsində təbii vasitə kimi tanınır. Tərkibindəki "glutamin" mədə divarlarını bərpa etməyə kömək edir.
Bal - Təbii antibakterial xüsusiyyətlərə malik olan bal, mədə mukozasını qoruyur və xoraların sağalmasına kömək edir.
Banan - Banan, mədə şirəsinin ifrazını tənzimləyir və mədə divarını örtərək onu qoruyur, bu da xoraların yaranmasının qarşısını alır.
Alma və armud - Bu meyvələrdə pektin adlı maddə var ki, mədədə qoruyucu təbəqə yaradır və xoraların müalicəsinə kömək edir.
Süd və yoqurt - Süd və tərkibində probiotiklər olan yoqurt, mədə mukozasını qorumağa və iltihabı azaltmağa kömək edir.
Yulaf - Yulaf, mədə mukozasını qorumaq üçün faydalıdır. Liflə zəngin olan yulaf, mədədə qoruyucu bir qat yaradır.
Yaşıl çay - Tərkibindəki antioksidantlar sayəsində yaşıl çay, mədə xorasının yaranmasının qarşısını ala və mövcud xoraları sağalda bilər.
Zeytun yağı - Zeytun yağı, mədə mukozasını qoruyur və antiinflamatuar xüsusiyyətləri ilə mədə xoralarına qarşı təsir göstərir.
Zəncəfil - Zəncəfil, mədənin selikli qişasını sakitləşdirir və iltihabı azaldır, bu da mədə xoralarına müsbət təsir göstərir.
Badam - Badamın tərkibindəki yağlar mədə şirəsinin turşuluğunu azaldır və mədənin qorunmasına kömək edir.
Bu qidalar, mədə xorası müalicəsində dəstək ola biləcək təbii vasitələrdir. Lakin, hər hansı bir xəstəlik halında mütləq həkimlə məsləhətləşmək vacibdir.
Eltun Məmmədov
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Gündəm
Bu gün, 19:30
“Qəhrəmanlar Anası” adlı anım tədbiri keçirilib
Hadisə
Bu gün, 18:30
Şamaxıda zəlzələ olub
Hadisə
Bu gün, 16:49
ADA məktəbinin şagirdi vəfat edib
Siyasət
Bu gün, 16:16
Zakir Həsənov Yaşar Güler ilə görüşüb
Populyar Xəbərlər