Ştrudeli cəmi 15 dəqiqəyə hazırlayın - minimal vaxt, maksimal dad

Ştrudel — sevilən klassik piroqdur. Çox vaxt onu hazırlamaq üçün uzun müddət lazım olduğu düşünülür. Amma hazır xəmir sayəsində bu deserti cəmi 15 dəqiqəyə hazırlamaq mümkündür.
İngrediyentlər:
1 paket hazır qat-qat xəmir (250 q)
3–4 alma
100 q şəkər
1 çay qaşığı darçın
2–3 xörək qaşığı suxarı unu və ya badam ləpəsi
Hazırlanma qaydası:
Almaları soyub, tumlarını çıxarın və nazik dilimləyin. Onları şəkər və darçınla qarışdırın. Əgər almalar çox suludursa, 10 dəqiqə saxlayın ki, artıq şirəsi axsın.
Hazır xəmir paketdən çıxarılır və perqament kağızının üzərinə açılır.
Xəmirin üzərinə, kənardan 5 sm boşluq buraxaraq, suxarı unu və ya badam səpilir. Bu, almaların şirəsini hopduracaq və xəmirin islanmasının qarşısını alacaq.
Üzərinə bərabər paylanmış alma qarışığı əlavə olunur.
Boş qalmış kənarı bir az su ilə isladıb, xəmiri bərk-bərk rulet formasında bükün.
Ştrudeli soba listinə qoyub, üzərinə çalınmış yumurta sürtün və bir neçə kiçik kəsik açın.
Əvvəldən 180 °C-yə qədər qızdırılmış sobada 20–25 dəqiqə bişirin, üstü qızarıb qızılı rəng alana qədər.
Nəticədə — xırçıldayan xəmir və ətirli, yumşaq içlikli ştrudel hazırdır
Ulusum.az
İngrediyentlər:
1 paket hazır qat-qat xəmir (250 q)
3–4 alma
100 q şəkər
1 çay qaşığı darçın
2–3 xörək qaşığı suxarı unu və ya badam ləpəsi
Hazırlanma qaydası:
Almaları soyub, tumlarını çıxarın və nazik dilimləyin. Onları şəkər və darçınla qarışdırın. Əgər almalar çox suludursa, 10 dəqiqə saxlayın ki, artıq şirəsi axsın.
Hazır xəmir paketdən çıxarılır və perqament kağızının üzərinə açılır.
Xəmirin üzərinə, kənardan 5 sm boşluq buraxaraq, suxarı unu və ya badam səpilir. Bu, almaların şirəsini hopduracaq və xəmirin islanmasının qarşısını alacaq.
Üzərinə bərabər paylanmış alma qarışığı əlavə olunur.
Boş qalmış kənarı bir az su ilə isladıb, xəmiri bərk-bərk rulet formasında bükün.
Ştrudeli soba listinə qoyub, üzərinə çalınmış yumurta sürtün və bir neçə kiçik kəsik açın.
Əvvəldən 180 °C-yə qədər qızdırılmış sobada 20–25 dəqiqə bişirin, üstü qızarıb qızılı rəng alana qədər.
Nəticədə — xırçıldayan xəmir və ətirli, yumşaq içlikli ştrudel hazırdır
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:





Şərhlər:
Son xəbərlər
daha çox
Dünya
Dünən, 20:30
Londonda etiraz aksiyasında 890 nəfər saxlanılıb
Şou-biznes
Dünən, 19:00
Reper Timati axtarışa verilib
Maraqlı
Dünən, 18:00
Rəhbərlər, həkimlər, işsizlər… Araşdırma xəyanətin gizli səbəblərini üzə çıxardı
Sağlamlıq
Dünən, 17:30
Gecə qəlyanaltısı üçün ən yaxşı seçim nədir?
Populyar Xəbərlər
“Gənc qadın məhkumlarla iş” layihəsi həyata keçirildi - FOTO
“Könül Dəftərim” sənədli filminin möhtəşəm təqdimat mərasimi keçirildi - FOTO - VİDEO
Bakıda “Qala Əncir Festivalı” keçiriləcək
14 yaşlı bacısı oğluna işgəncə verən xala barəsində qərar verildi
Səhnənin əbədi ulduzu – Səyavuş Aslanın doğum günüdür - FOTO
“Yaşıl içki” ilə incə qal: sadə resept, böyük nəticə