Bu gün, 13:30 0 Maraqlı

Badımcanlı Açeçili - gürcü qəlyanaltısı!

Badımcanlı Açeçili - gürcü qəlyanaltısı!
Bu ənənəvi gürcü salatı sadəliyi və zəngin dadı ilə təəccübləndirir. Sağlam bir qəlyanaltı və ya garnitür üçün ideal bir seçimdir.

Tərkibi:

Badımcan — 4 ədəd iri

Şirin bibər — 3 ədəd

Soğan — 2 ədəd

Xmeli-suneli + uço-suneli — hər biri 1/2 çay qaşığı

Qoz — 1 çay qaşığı (doğranmış)

Sos üçün:

Sarımsaq — 3 diş

Duz — 1/2 çay qaşığı

Acı bibər — zövqə görə

Kişniş — 40 q

Alma sirkəsi — 2 çay qaşığı

Hazırlanma:

Fırını 200°C-yə qədər qızdırın. Badımcan və bibəri bir neçə yerdən dəliklər açaraq 35-40 dəqiqə yumşalana qədər bişirin. İsti tərəvəzləri qaba qoyun, üzərini örtün və soyumağa buraxın. Sonra qabığını soyun və ətini uzun zolaqlarla doğrayın.

Soğanı qızarana qədər qızardın və tərəvəzlərə əlavə edin. Sos üçün, sədəfənin içində sarımsağı, duzu, bibəri və kişnişi əzin. Sirkəni əlavə edib qarışdırın.

Tərəvəzləri sos ilə qarışdırın, ədviyyatlar əlavə edib diqqətlə qarışdırın. 30 dəqiqə dəmlənməyə qoyun. Xidmət etmədən əvvəl üzərinə doğranmış qoz səpin.

Belə bir yüngül, sağlam və dadlı yemək hazırlamaq istəyirsinizsə, bu resept mükəmməl seçimdir!

Şərhlər:
Adınız:
E-Mail:
Bu kod:
yenilə, əgər kod görünmürsə
Bura daxil edin: