Cənnət Xurmasını Xarab Olmadan Saxlamağın 6 məsləhət
1. Yetişmiş xurmaları soyuducuda saxlayın:
Cənnət xurmaları tam yetişdikdən sonra tez xarab ola bilər.
Bu prosesi yavaşlatmaq üçün xurmaları yuyulmamış və quru şəkildə soyuducunun tərəvəz bölməsində saxlayın. Bu halda təxminən 1 həftə təravətli qala bilər.
2. Yumadan saxlayın:
Xurmaları yumaq səthində nəmlik yaradır ki, bu da kiflənməyə səbəb olur.

Ona görə də saxlamadan əvvəl deyil, istifadə etməzdən əvvəl yumaq daha doğrudur.
3. Donduraraq uzun müddət qoruyun:
Yetişmiş xurmaların qabığını soyub püre halına gətirərək və ya doğrayaraq porsiyalar şəklində dondura bilərsiniz.

Dərin dondurucuda 6 aya qədər dadını və qida dəyərini qoruyur.
4. Yetişməmiş xurmaları otaq temperaturunda gözlədin:
Bərk xurmaları birbaşa soyuducuya qoymayın.

Bir neçə gün otaq temperaturunda gözlədin ki, tam yetişsin və ağızda büzüşük dad qoymasın.
5. Elma və ya bananla tez yetişdirin:
Xurmaların yanına elma və ya banan qoyaraq yetişmə prosesini sürətləndirə bilərsiniz.

Bu meyvələr yaydıqları etilen qazı ilə xurmaların tez yumşalmasına səbəb olur.
6. Delikli qablar seçin:
Xurmaları qapalı torbalarda saxlamaq nəmlik və kif yarada bilər. Bunun əvəzinə hava keçirən delikli qablar və ya tor torbalar istifadə edin.

Həmçinin, xurmaların bir-birinə toxunmamasına diqqət yetirin, çünki təmas çürüməni sürətləndirir.
Ulusum.az / R.İkramlı
Cənnət xurmaları tam yetişdikdən sonra tez xarab ola bilər.
Bu prosesi yavaşlatmaq üçün xurmaları yuyulmamış və quru şəkildə soyuducunun tərəvəz bölməsində saxlayın. Bu halda təxminən 1 həftə təravətli qala bilər.
2. Yumadan saxlayın:
Xurmaları yumaq səthində nəmlik yaradır ki, bu da kiflənməyə səbəb olur.

Ona görə də saxlamadan əvvəl deyil, istifadə etməzdən əvvəl yumaq daha doğrudur.
3. Donduraraq uzun müddət qoruyun:
Yetişmiş xurmaların qabığını soyub püre halına gətirərək və ya doğrayaraq porsiyalar şəklində dondura bilərsiniz.

Dərin dondurucuda 6 aya qədər dadını və qida dəyərini qoruyur.
4. Yetişməmiş xurmaları otaq temperaturunda gözlədin:
Bərk xurmaları birbaşa soyuducuya qoymayın.

Bir neçə gün otaq temperaturunda gözlədin ki, tam yetişsin və ağızda büzüşük dad qoymasın.
5. Elma və ya bananla tez yetişdirin:
Xurmaların yanına elma və ya banan qoyaraq yetişmə prosesini sürətləndirə bilərsiniz.

Bu meyvələr yaydıqları etilen qazı ilə xurmaların tez yumşalmasına səbəb olur.
6. Delikli qablar seçin:
Xurmaları qapalı torbalarda saxlamaq nəmlik və kif yarada bilər. Bunun əvəzinə hava keçirən delikli qablar və ya tor torbalar istifadə edin.

Həmçinin, xurmaların bir-birinə toxunmamasına diqqət yetirin, çünki təmas çürüməni sürətləndirir.
Ulusum.az / R.İkramlı
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
30-04-2025, 12:24
Soyuducular yeməklərimizi təravətli saxlamağa, vaxta qənaət etməyə və qidaların xarab olmasının qarşısını alan mətbəxin
28-04-2024, 16:45
Elə bir azərbaycanlı yoxdur ki, çörəyi yeməsin. ULUSUM.az saytının məlumatına əsasən, bütün dünyanın kökəlmə ilə
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Populyar Xəbərlər
“Dünyanı Sənət Xilas Edəcək – Rənglərin Qardaşlığı”: Türk Dünyasında Yaradıcı Körpü VİDEO
Harun Çiçi: Saç Üzərində Yaradıcılıq və Emosional Portretlərin Ustası
“Dünyanı Sənət Xilas Edəcək – Rənglərin Qardaşlığı”: Türk Dünyasında Qlobal Sənət Körpüsü
Səmərqənd – Registan Meydanı VİDEO
Aysel Xanlarqızı Safarlı – Poeziyada Millət və Duyğuların Səsi - VİDEO
İlan Dəri Fabrikasının İçərisində: İlan Dərisindən Brendlər - VİDEO
