Bu gün, 19:30 0 Sağlamlıq

Cənnət Xurmasını Xarab Olmadan Saxlamağın 6 məsləhət

Cənnət Xurmasını Xarab Olmadan Saxlamağın 6 məsləhət
1. Yetişmiş xurmaları soyuducuda saxlayın:
Cənnət xurmaları tam yetişdikdən sonra tez xarab ola bilər.


Bu prosesi yavaşlatmaq üçün xurmaları yuyulmamış və quru şəkildə soyuducunun tərəvəz bölməsində saxlayın. Bu halda təxminən 1 həftə təravətli qala bilər.


2. Yumadan saxlayın:
Xurmaları yumaq səthində nəmlik yaradır ki, bu da kiflənməyə səbəb olur.

Cənnət Xurmasını Xarab Olmadan Saxlamağın 6 məsləhət

Ona görə də saxlamadan əvvəl deyil, istifadə etməzdən əvvəl yumaq daha doğrudur.


3. Donduraraq uzun müddət qoruyun:
Yetişmiş xurmaların qabığını soyub püre halına gətirərək və ya doğrayaraq porsiyalar şəklində dondura bilərsiniz.


Dərin dondurucuda 6 aya qədər dadını və qida dəyərini qoruyur.


4. Yetişməmiş xurmaları otaq temperaturunda gözlədin:
Bərk xurmaları birbaşa soyuducuya qoymayın.


Bir neçə gün otaq temperaturunda gözlədin ki, tam yetişsin və ağızda büzüşük dad qoymasın.


5. Elma və ya bananla tez yetişdirin:
Xurmaların yanına elma və ya banan qoyaraq yetişmə prosesini sürətləndirə bilərsiniz.


Bu meyvələr yaydıqları etilen qazı ilə xurmaların tez yumşalmasına səbəb olur.


6. Delikli qablar seçin:
Xurmaları qapalı torbalarda saxlamaq nəmlik və kif yarada bilər. Bunun əvəzinə hava keçirən delikli qablar və ya tor torbalar istifadə edin.


Həmçinin, xurmaların bir-birinə toxunmamasına diqqət yetirin, çünki təmas çürüməni sürətləndirir.

Ulusum.az / R.İkramlı

Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.