Ulusumun Mətbəxində: Badamburanın Ətri Mətbəx
Ərzaqlar: - 1 kq un - 500 qr kərə yağı - 1 stəkan süd - 1 ədəd yumurta - 1 çay qaşığı maya - 1 xörək qaşığı şəkər tozu - Bir az duz İçlik üçün: - 300 qr badam (və ya qoz) - 400 qr şəkər tozu - 1 xörək qaşığı hil Hazırlanması: 1. Südü bir qədər isidib içinə maya və şəkər tozu əlavə edin, 10 dəqiqə gözlədin. 2. Una duz, yumurta və...
6-10-2025, 15:16
Ulusumun Mətbəxində:   Qoz şirniyyatı Mətbəx
Uşaqlığımızın dadı: Qoz şirniyyatı Tərkibi: - 125 q kərə yağı (otaq temperaturunda) - 100 q şəkər tozu - 2 ədəd yumurta - 1 paket qabartma tozu - 1 paket vanil - 400 q ələnmiş un - 1 qutu (350 q) qatılaşdırılmış süd (doşenka) - 100 q doğranmış qoz və ya badam Hazırlanması: 1. Kərə yağı və şəkər tozunu bir qabda yaxşıca qarışdırın. 2....
6-10-2025, 13:31
Ulusumun Mətbəxində: Toyuqlu Makaron Mətbəx
Tərkibi: - 250 qram makaron - 2 ədəd toyuq filesi - 1 paket qaymaq (krema) - 1 kiçik baş quru soğan - 1 diş sarımsaq - Rəndələnmiş kaşar pendiri - Duz, qara istiot, qırmızı bibər - 1 xörək qaşığı qatıq - Limon qabığı rəndəsi - Cəfəri (maydanoz) Hazırlanma qaydası: 1. Toyuq filesini duz, istiot və qatıqla yaxşıca qarışdırın. 2. Tavaya...
6-10-2025, 12:30
Azərbaycan mətbəxində Yapon havası Mətbəx
Yapışqan Düyüdən Hazırlanan Mochi (Yapon şirniyyatı) -Azərbaycan mətbəxində Yapon havası Yapışqan Düyüdən Hazırlanan Mochi (Yapon şirniyyatı) Ərzaqlar: - 200 q yapışqan düyü unu (mochiko) - 150 q şəkər - 200 ml su - 1 x.q. qarğıdalı nişastası (əl üçün) - İçlik üçün: qırmızı lobya pastası (anko) və ya şokolad Hazırlanması: 1. Düyü unu,...
6-10-2025, 10:06
Ulusumun Mətbəxində: Soğan Dolması Mətbəx
Dədələrimizin süfrəsindən bu günə gələn ləzzət: hər qatında zəhmət, hər dadında tarix gizlidir. Soğan dolması, sadə görünən, amma ustalıqla bişdikdə möcüzə yaradan yeməkdir. Ərzaqlar: - Böyük soğan – 6 ədəd - Qiymə – 300 q - Düyü – 100 q - Soğan (içlik üçün) – 1 ədəd - Göyərti – şüyüd, cəfəri, keşniş - Duz, istiot, zərdəçal - Yağ...
6-10-2025, 10:00
Ulusumun Mətbəxində: Gürzə Ləzzəti Mətbəx
Ərzaqlar: - 500 qram qiymə (quzu və ya mal əti) - 2 ədəd soğan - 2 stəkan un - 1 stəkan su - 1 ədəd yumurta - 1 xörək qaşığı ərinmiş kərə yağı - Duz, istiot Hazırlanması: 1. Un, yumurta, su və duzu qarışdıraraq elastik xəmir yoğurun. Üzərini örtüb 20 dəqiqə dincəldin. 2. Soğanı xırda doğrayın, qiymə ilə qarışdırın, duz və istiot əlavə...
3-10-2025, 10:08
Təbiətin Qoynunda: Günəbaxanlar, Adrenalin və Pomidor-Yumurta Ləzzəti Mətbəx
İsmayıllının təmiz, təravətli havası, təbiətin sükutu və günəbaxan tarlalarının sonsuz sarılığı ruhumuzu dincəltdi. Günəşin altında sarı başlarını bizə tərəf çevirən günəbaxanlar arasında gəzinti, sanki vaxtı dayandırdı. Asma körpünün həyəcanını isə xüsusi qeyd etməyə dəyər. Adrenalin dolu anlar yaşadıq, amma bir o qədər də zövq aldıq,...
2-10-2025, 14:40
Qarabağ kətəsi resepti — dadlı və ətirli! Mətbəx
Qarabağ kətəsi resepti — dadlı və ətirli! Xəmir üçün lazım olanlar: - 200 ml süd - 200 q kərə yağı - 2 yumurta - 200 ml qatıq - 1 kq un - 1 ç.q. duz - 1 ç.q. şəkər tozu - 1 ç.q. maya İçlik üçün: - 300 q un - 400 q şəkər tozu - 200 q əridilmiş kərə yağı - Vanil (istəyə görə) Ulusum.az...
1-10-2025, 17:00
Kartoflu Pirojki Resepti Mətbəx
Ərzaqlar : Opara üçün: Un – 2 x.q Maya – 1 ç.q Şəkər tozu – 1 ç.q Su – yarım stəkan (lıq) Xəmir üçün: Un – 500 qr Yumurta – 1 əd Duz – 1 ç.q Qatıq – 2 x.q Su – aparana qədər Bitki yağı – 1 x.q İçlik üçün: Kartof – 5 əd Duz, istiot, sarıkök – zövqə görə Soğan – 1 əd (qovrulmuş) Bitki yağı – 2 x.q Qızartmaq üçün: Bitki yağı Ulusum.az...
1-10-2025, 12:00
Fəsəli Resepti Mətbəx
Ərzaqlar 500 q un 200 q kərə yağı 200 ml süd 1 yumurta 1 x.q. şəkər tozu 1 ç.q. duz 1 ç.q. maya (quru) Hazırlanması: 1. Südü ilıq edin, içinə maya və şəkər əlavə edib 10 dəqiqə saxlayın. 2. Unu ələyin, ortasına duz, yumurta, yağ və maya qarışığını töküb yumşaq xəmir yoğurun. 3. Xəmiri örtüb isti yerdə 1 saat mayalandırın. 4. Sonra...
1-10-2025, 10:00