24-11-2025, 13:00 0 Mətbəx

Jelatinsiz Almalı Marmelad Resepti

Jelatinsiz Almalı Marmelad  Resepti
Ev şəraitində hazırlanan alma marmeladı həm sağlam, həm də tamamilə təbii bir şirniyyatdır. Hazırlanması asandır və düzgün saxlanıldıqda uzun müddət qalır. Aşağıdakı reseptlə qatı, aromatik və ləzzətli marmelad əldə edə bilərsiniz.

Tərkibi:
- 2 kq doğranmış alma
- 2 stəkan şəkər tozu
- 800 q şəkər tozu (əlavə üçün)
- İstəyə görə: 2-3 x.q bal
- Qoz və ya fındıq (doğranmış)
- Əlavə ədviyyatlar: darçın, hil, vanil

Hazırlanması:

1. Almaların bişirilməsi:
Doğranmış almaları 2 stəkan şəkərlə birlikdə qazana tökün və bişirin. Almalar tam yumşalıb püre halına gəlməlidir.

2. Pürenin hazırlanması:
Soyuyan alma kütləsini blender və ya süzgəcdən keçirərək hamarlayın.

3. Yenidən bişirmə:
Püreyə 800 q şəkər (və istəyə görə bal) əlavə edib qatılaşıb susuzlaşana qədər 30–35 dəqiqə bişirin.

4. Əlavələr:
Oddan götürdükdən sonra doğranmış qoz/fındıq və ədviyyatlar əlavə edin.

5. Qurudulması:
Yağlanmış soba listinə yayıb 3–4 gün qurudun. İstəsəniz silikon formalarda da istifadə edə bilərsiniz.

Ulusum.az

Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.