Qızılbalıq filesindən kotletlər Mətbəx
Qızılbalığın möcüzə reseptlərindən biri: Ləzzət, yüngüllük və fayda bir arada! Tərkibi: - Qızılbalıq filesi (göbək hissəsi, sümüksüz) – 400 q - Soğan – 50 q - Yumurta – 1 ədəd (50 q) - Yulaf kəpəyi – 20 q - Duz, istiot, quru şüyüd – zövqə görə - Limon suyu – 10 q - Zeytun yağı – 5 q Hazırlanması: Balıq filesi və soğanı blenderdə...
27-10-2025, 16:00
Toyuq şorbası  – həm doyurucu, həm də faydalı seçim! Mətbəx
Çalışın, gün ərzində şorba içməyi vərdiş halına gətirəsiniz Tərkibi: - Toyuq filesi – 300 q - Su – 1,2 l - Toyuq yumurtası – 2 ədəd - Yerkökü – 100 q - Baş soğan – 50 q - Kərəviz sapı – 50 q - Cəfəri və ya şüyüd – 10 q - Duz – 3 q - Qara istiot – 1 q - Dəfnə yarpağı – 1 ədəd Hazırlanması: Toyuğu bişirmədən öncə düzlu suda saxlayın....
27-10-2025, 12:30
Nahar üçün yüngül və doyurucu resept Mətbəx
Tonnalı və gül kələmi ilə makaron – yüngül və balanslı nahar Tərkibi: - Durum buğdasından makaron – 80 q (quru halda) - Öz suyunda konservləşdirilmiş ton balığı – 100 q (suyu süzülmüş) - Gül kələmi – 200 q - Təbii yoqurt (2%) – 50 q - Sarımsaq – 5 q (1 diş) - Limon suyu – 10 q - Duz, istiot, quru şüyüd – zövqə görə - Zeytun yağı – 5 q...
27-10-2025, 12:30
Giləmeyvəli qarğıdalı sıyığı Mətbəx
Günə sağlam başlamaq istəyənlər üçün ideal resept – Giləmeyvəli qarğıdalı sıyığı Tərkibi: - Qarğıdalı yarması (xırda üyüdülmüş) – 70 q - Süd (1,5% yağlı) – 200 ml - Su – 100 ml - Giləmeyvə qarışığı (moruq, böyürtkən, qaragilə) – 80 q - Bal – 10 q (istəyə görə) - Darçın – 1 q Hazırlanması: Qarğıdalı yarmasını yaxşıca yuyun (əgər ehtiyac...
27-10-2025, 10:50
Qazağın cücəli yayma xəngəli – Çaylı kəndi  -   VİDEO Mətbəx / Ulusum Tv
Azərbaycanın hər bölgəsi zəngin mətbəxi ilə seçilir və Qazax rayonu da bu baxımdan istisna deyil. Bu bölgənin özünəməxsus və çox sevilən yeməklərindən biri də “yarpaq xəngəli” – yəni “Qazax xəngəli”dir. Xəngəl Azərbaycanda müxtəlif şəkildə hazırlanır, lakin Qazaxda bu yeməyə özünəməxsus dad verən əsas sirr, onun qurutla hazırlanmasıdır....
27-10-2025, 10:00
Qışın Şirin Möcüzəsi  –  Naringi - Mandarin Mətbəx
Soyuq aylarda həm immuniteti gücləndirən, həm də süfrələrə rəng qatan C vitamini mənbəyidi. Mandarin – Qışın Şirin və Sağlam Ləzzəti Soyuq qış günlərinin əvəzolunmaz meyvəsi olan naringi, isti rəngi, şirin dadı və zəngin qida dəyəri ilə süfrələrdə xüsusi yer tutur. Sitrus meyvələri ailəsinə aid bu möhtəşəm meyvə təkcə enerji mənbəyi...
25-10-2025, 16:51
Toyuq tabaka resepti 🍗 (soğan suyu ilə) Mətbəx
Tərkibi: - 1 ədəd bütöv toyuq (1–1.5 kq) - 1 baş iri soğan (suyunu çıxarmaq üçün) - 2–3 diş sarımsaq - 1 çay qaşığı duz - ½ çay qaşığı qara istiot - ½ çay qaşığı qırmızı bibər - 1 xörək qaşığı xama və ya mayonez - 3 xörək qaşığı duru yağ Hazırlanması: 1. Toyuğun hazırlanması: - Toyuğu belindən kəsərək iki yerə açın. - Ət çəkici ilə...
25-10-2025, 16:23
Taşkentdə “Beş Qazan”da doğmalıq dadı – Özbek aşının qardaşlıq süfrəsi Mətbəx
Taşkentdə “Beş Qazan” Təəssüratı: Dad, Doğmalıq və İşıqlar İçində Səfər Özbəkistanın Taşkent şəhərində keçirilən beynəlxalq sərgi çərçivəsində azərbaycanlı iştirakçılar yerli soydaşlarımız tərəfindən böyük səmimiyyət və qonaqpərvərliklə qarşılandı. Sərgi xəbərini eşidən Taşkentdə yaşayan həmvətənlərimiz bizi məşhur “Beş Qazan”...
25-10-2025, 11:30
Kakoslu toplar– Şirinliyin ən ləzzətli halı Mətbəx
*🥥 !* Tez və asan hazırlanan bu desert həm çayın yanında, həm də bayram süfrələrində əvəzsiz seçimdir Tərkibi: • 200 q kokos yonqarı • 1 banka qatılaşdırılmış süd (suxoy olmayan) • İçlik üçün: badam, fındıq və ya fıstıq (istəyə görə) • Üzəri üçün: şokolad qırıntıları və ya kakao tozu (istəyə görə) Hazırlanması: 1. Kokosun 3/4 hissəsini...
23-10-2025, 20:56
Kokoslu Toplar – Şirinliyin ən ləzzətli halı Mətbəx
Tez və asan hazırlanan bu desert həm çayın yanında, həm də bayram süfrələrində əvəzsiz seçimdir Tərkibi: • 200 q kokos yonqarı • 1 banka qatılaşdırılmış süd (suxoy olmayan) • İçlik üçün: badam, fındıq və ya fıstıq (istəyə görə) • Üzəri üçün: şokolad qırıntıları və ya kakao tozu (istəyə görə) Hazırlanması: 1. Kokosun 3/4 hissəsini dərin...
23-10-2025, 09:30