Bu gün, 12:00 0 Mətbəx

Toyuq ürəyi və tərəvəzli qarabaşaq yarması

Toyuq ürəyi və tərəvəzli qarabaşaq yarması
Ərzaqlar:
- Qarabaşaq yarması (quru) – 80 q
- Toyuq ürəkləri – 150 q
- Yerkökü – 100 q
- Baş soğan – 80 q
- Sarımsaq – 1-2 diş (təxminən 5 q)
- Zeytun yağı – 1 x.q. (təxminən 7 q)
- Duz, qara istiot – zövqə görə
- Dəfnə yarpağı – 1 ədəd

Hazırlanması:
Toyuq ürəklərini yuyun, artıq piy və damarlarını təmizləyin, bütöv və ya doğranmış halda saxlayın. Qarabaşaq yarmasını yuyun. Yerkökü və soğanı doğrayın, sarımsağı xırdalayın.

Tavada 3 qram yağı qızdırıb ürəkləri 5 dəqiqə qızardın. Üzərinə 50 ml su əlavə edib, qapaqla örtüb zəif odda 15 dəqiqə bişirin. Başqa tavada 4 qram yağda soğanı şəffaflaşana qədər 3 dəqiqə qovurun. Sonra yerkökü və sarımsağı əlavə edib 5 dəqiqə qızardın.

Qarabaşaq yarmasını 160 ml su ilə qaynadın, qapaqla örtüb qarışdırmadan 15 dəqiqə bişirin. Hazır qarabaşaq yarmasını, toyuq ürəklərini və tərəvəzləri qarışdırın, ədviyyat əlavə edib 2 dəqiqə qızdırın.

Qidalanma dəyəri (100 qram üçün):
Kalori: 112
Zülal: 8.7 q
Yağ: 2 q
Karbohidrat: 18 q

Reseptlərinizi [email protected] ünvanına göndərin – dadlı sirləriniz Ulusum.az saytında yayımlansın!



R.D / Ulusum.az

Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.