16-10-2025, 16:33 0 Mətbəx

Şəkərparə resepti – həm şirin, həm də göz oxşayan!

Şəkərparə resepti – həm şirin, həm də göz oxşayan!
Lazım olan ərzaqlar:

Xəmir üçün:
- 125 q kərə yağı (otaq temperaturunda)
- ½ stəkan duru yağ
- ½ stəkan şəkər tozu
- ½ stəkan irmik
- 1 ədəd yumurta
- 1 paket qabartma tozu
- 1 paket vanil (istəyə görə)
- Təxminən 2,5 stəkan un

Şərbət üçün:
- 2 stəkan şəkər tozu
- 2 stəkan su
- Bir neçə damcı limon suyu

Hazırlanması (qısa şəkildə):
1. Şərbəti əvvəlcədən hazırlayın – şəkər, suyu qaynadın, limon suyu əlavə edib soyumağa buraxın.
2. Xəmir ərzaqlarını qarışdırıb yoğurun, yumşaq xəmir əldə edin.
3. Xəmirdən kiçik parçalar götürüb oval formada düzəldin.
4. Yağlı kağız sərilmiş soba sinisinə düzün, 180°C-də 20–25 dəq bişirin.
5. Sobadan çıxardıqdan sonra isti şirniyyatın üzərinə soyuq şərbət tökün.

Nuş olsun!
Daha çox resept üçün Ulusum.az-ı izləyin!



Reseptlərinizi və mətbəx sirrlərinizi info@ulusum.az ünvanına göndərərək Ulusum.az‑ın resept rubrikasında yer ala bilərsiniz. Dad paylaşdıqca gözəldir! 🍽️

Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.