Bu gün, 14:00 0 Mətbəx

Ballı Xardallı Qızılbalıq: Dadlı və Sağlam Seçim

Ballı Xardallı Qızılbalıq: Dadlı və Sağlam Seçim

Ballı Xardallı Qızılbalıq – Zərif və Sağlam Dad


Hazırlanan bu resept həm yüngül, həm də zərif dad axtaranlar üçündür.

Ballı Xardallı Qızılbalıq: Dadlı və Sağlam Seçim


Tərkibi:
- 2 xörək qaşığı xardalı
- 2 xörək qaşığı kərə yağı (ərinmiş)
- 1 xörək qaşığı bal
- ¾ çay qaşığı duz
- ¼ çay qaşığı qara bibər
- ¼ fincan çörək ovuntusu (iri ovuntulu çörək içidir, yeməklərə xirçiltili qabıq verir)
- ¼ fincan incə doğranmış pecan (qoz)
- 2 çay qaşığı incə doğranmış cəfəri (istəyə bağlı)
- 4 ədəd 170 qramlıq qızılbalıq filesi
- 1 limon (istəyə bağlı)
Pecan - ABŞ mənşəli, qoz-fındıq ailəsinə aid bir növ şirin qozdur. Adi qozdan daha yumşaq və şirin dadlıdır, tez-tez desertlərdə və salatlarda istifadə olunur.



Hazırlanması:

Addım 1:
Qlazurun hazırlanması
Kiçik bir qabda xardalı, əridilmiş kərə yağı, bal, ½ ç.q. duz və qara istiot yaxşıca qarışdırılır.



Addım 2: Qabıq üçün qarışım
Başqa bir qabda panko, doğranmış pecan və cəfəri (əgər istifadə olunursa) qalan ¼ ç.q. duz ilə birlikdə qarışdırılır.

Addım 3: Qızılbalığa qlazur əlavə edin
Balıq fileslərinin üzərinə ballı-xardallı qarışıq bərabər şəkildə çəkilir. Kənarlara axarsa, narahat olmayın.

Addım 4: Üst qatın əlavə olunması
Panko-pekan qarışığı balığın üzərinə səpilir və yüngülcə sıxılır ki, yapışsın.

Addım 5: Bişirilmə

Əvvəlcədən 235 °C (450 °F) qızdırılmış sobada somon təxminən 7–10 dəqiqə bişirilir – bu, balığın qalınlığından asılı olaraq dəyişə bilər. Əgər üst qat çox tez qızarırsa, üzərini folqa ilə örtmək olar.

Servis:
Qızılbalığı isti və ya otaq temperaturunda limon dilimləri ilə təqdim edin.

Qeyd:
Somonu bişmədən əvvəl 3 saatadək soyuducuda saxlayaraq qabaqcadan da hazırlaya bilərsiniz.



Daha maraqlı və praktik reseptlər üçün Ulusum.az-ı izləməyi unutmayın!

Sizin də sınanmış, ləzzətli mətbəx reseptləriniz varsa, adınızla birlikdə bizə göndərin – yayımlayaq!

Reseptlərinizi və mətbəx sirrlərinizi info@ulusum.az ünvanına göndərərək Ulusum.az‑ın resept rubrikasında yer ala bilərsiniz. Dad paylaşdıqca gözəldir! 🍽️


Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.