Bu gün, 10:00 0 Mətbəx

Protein, sağlam yağlar və ləzzətlə dolu bir yemək!

Protein, sağlam yağlar və ləzzətlə dolu bir yemək!

Avokado, xiyar və yaşılilə qızardılmış somon kinoa


Tərkibi:

Protein, sağlam yağlar və ləzzətlə dolu bir yemək!


- ¼ stəkan əlavə zeytun yağı (bölünür)
- 4 ədəd dərisiz qızılbalıq filesi (təxminən 170 qramlıq)
- 1 stəkan kinoa (hazır qablaşdırma təlimatlarına uyğun bişirilir)
- Duz, istiot
- 1 kiçik xiyar (toxumları çıxarılıb, incə doğranmış)
- 2 ədəd avokado (doğranmış)
- ¼ stəkan doğranmış təzə göyərti (cəfəri, reyhan, tərxun və s.) – istəyə görə
- Yaşılrəngli sous
- 1 limon (dilimlənmiş, xidmət üçün)



Hazırlanması:

1. Fırını 220°C (425°F) qədər qızdırın. Soba listiniı folqa ilə örtün və 1 x.q. yağla yağlayın.
2. Qızılbalıq filelərini duz və istiotla ədviyyatı soba qabına yerləşdirin və üstünə bir az yağ səpin. 10 dəqiqə və ya tam bişənə qədər sobada saxlayın.
3. Bu arada, bişmiş kinoa ilə qalan 2 x.q. zeytun yağını qarışdırın.
4. Hər boşqaba 1 stəkan kinoa, üzərinə bir parça qızardılmış somon, doğranmış xiyar və avokado əlavə edin.
5. İstəyə görə üzərinə təzə göyərti səpib, yaşıl sous və limonla birlikdə server edə bilərsiz.

Qeyd: Əgər istifadə etdiyiniz kinoa acılıq verirsə, bişirməzdən əvvəl yaxşıca yuyun.

Bu yüngül, qidalı və ləzzətli yeməyi həm nahar, həm də axşam yeməyi üçün rahatlıqla hazırlaya bilərsiniz.

Ulusum.az

Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.