Protein, sağlam yağlar və ləzzətlə dolu bir yemək!
Avokado, xiyar və yaşılilə qızardılmış somon kinoa
Tərkibi:

- ¼ stəkan əlavə zeytun yağı (bölünür)
- 4 ədəd dərisiz qızılbalıq filesi (təxminən 170 qramlıq)
- 1 stəkan kinoa (hazır qablaşdırma təlimatlarına uyğun bişirilir)
- Duz, istiot
- 1 kiçik xiyar (toxumları çıxarılıb, incə doğranmış)
- 2 ədəd avokado (doğranmış)
- ¼ stəkan doğranmış təzə göyərti (cəfəri, reyhan, tərxun və s.) – istəyə görə
- Yaşılrəngli sous
- 1 limon (dilimlənmiş, xidmət üçün)

Hazırlanması:
1. Fırını 220°C (425°F) qədər qızdırın. Soba listiniı folqa ilə örtün və 1 x.q. yağla yağlayın.
2. Qızılbalıq filelərini duz və istiotla ədviyyatı soba qabına yerləşdirin və üstünə bir az yağ səpin. 10 dəqiqə və ya tam bişənə qədər sobada saxlayın.
3. Bu arada, bişmiş kinoa ilə qalan 2 x.q. zeytun yağını qarışdırın.
4. Hər boşqaba 1 stəkan kinoa, üzərinə bir parça qızardılmış somon, doğranmış xiyar və avokado əlavə edin.
5. İstəyə görə üzərinə təzə göyərti səpib, yaşıl sous və limonla birlikdə server edə bilərsiz.
Qeyd: Əgər istifadə etdiyiniz kinoa acılıq verirsə, bişirməzdən əvvəl yaxşıca yuyun.
Bu yüngül, qidalı və ləzzətli yeməyi həm nahar, həm də axşam yeməyi üçün rahatlıqla hazırlaya bilərsiniz.
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Sağlamlıq
Dünən, 14:01
Gizli Aclıq Nədir?
Mətbəx
Dünən, 12:12
Künefe Sevənlər Üçün Fərqli Resept
Populyar Xəbərlər
Müasir Sistem Yorğun İnsan Modelini Gücləndirir: Cəmiyyət Susur, Düzən Güclənir
Daşkənd Beynəlxalq Turizm Sərgisində robot rəqs etdi
Söz yox, niyyət və düşüncə təsir edir
"Tibbi İstehsalçıların iş forumu" və 11-ci Türk Tibb Dünyası Qurultayı Ankarada keçiriləcək
Humus Resepti – Evdə Asan Hazırlanan Sağlam Noxud Əzməsi - VİDEO
Ərzurumun bir qüruru daha…
