Ulusumun Mətbəxində — Hinddən gələn şərbətli xırt-xırtlı “Jalebi” resepti!
“Jalebi” – Hind mətbəxindən şərbətli və xırt-xırtlı şirniyyat
Xəmir üçün:
- Un – 1 stəkan
- Qarğıdalı nişastası – 2 x.q
- Qatıq – ½ stəkan
- Su – lazım olduqca
- Duz – bir çimdik
- Quru maya – 1 ç.q
- Qızartmaq üçün duru yağ
Şərbət üçün:
- Şəkər – 1 stəkan
- Su – ½ stəkan
- Limon suyu – 1 ç.q
- Hil və ya zəfəran (istəyə görə)
Hazırlanması:
1. Un, nişasta, duz və mayanı bir qabda qarışdırın.
2. Qatıq və az-az su əlavə edib, duru xəmir əldə edin.
3. Xəmiri örtüb, isti yerdə 30–40 dəqiqə mayalanmağa qoyun.
4. Bu müddətdə şəkər, su və limon suyunu qaynadır və şərbəti hazırlayın (istəsəniz hil və ya zəfəran da əlavə edə bilərsiniz).
5. Xəmiri torbaya (qəndləmə torbası və ya boş ketçup qabı da olar) doldurub, qızğın yağa dairəvi formada sıxın.
6. Hər iki tərəfi qızarana qədər qızardın.
7. Qızarmış jalebiləri dərhal isti şərbətin içinə salın və 2–3 dəqiqə saxlayın.
8. Süzərək çıxarın və servis edin.
Xırtıldayan, içi şərbətli, mis kimi narıncı “Jalebi” hazırdır! Nuş olsun!
Ulusum.az
Diqqət Çəkənlər
Oxşar xəbərlər:
Şərhlər:
İnformasiya
Guests qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Son xəbərlər
daha çox
Mətbəx
Bu gün, 11:00
Kefirdə sobada toyuq
Mətbəx
Bu gün, 09:00
Kələm salatı alma və köklə
Mətbəx
Dünən, 21:48
Tavada Dana Əti Steyki
Mətbəx
Dünən, 20:30
Tez Hazırlanan Turşu Xiyarlar
Mətbəx
Dünən, 19:00
Unsuz Kəsmikli Qızartma
Mətbəx
Dünən, 17:30
Qızardılmış soğanlı kartof püresi
Populyar Xəbərlər
Hikmət Mirzəyev əfsanəvi kəşfiyyatçı Mühüd Orucovun atasını qəbul edib
Müasir Sistem Yorğun İnsan Modelini Gücləndirir: Cəmiyyət Susur, Düzən Güclənir
"Tibbi İstehsalçıların iş forumu" və 11-ci Türk Tibb Dünyası Qurultayı Ankarada keçiriləcək
Honkonqun Tay Po rayonunda yanğın VİDEO
Yasamalda yaşayış binasında yanğın nəticəsində ölənlər var
Noyabrın 22-si – Azərbaycanın ədliyyə orqanlarının yaradılmasının 107-ci ildönümüdür.
